part 3- yeni arkadaş

1.4K 93 11
                                    

Medyada elif var,
Bu sefer daha çok özen gösterdim umarım beğenirsiniz.

Gözlüklü kız.
:D

Yeni evimizdeki 2. Gündeyiz. Rahatsız yatağa halen alışamadım. ee tabi onca zaman yaylı ,büyük ve lüks yataklarda yatınca süngere benzeyen yatağa ve rahatsız bazaya alışmak zor oluyor. babamsa soluksuz uyuyor.

Artık 2. Güne geldiğimize göre bugün ayrılık vakti. Babamın görev zamanı geldiğinden gitmesi gerekiyor. Oldum olası nefret etmişimdir şu ayrılık faslından.

Gerinerek rahatsız süngerimsi şeyden kalktım. Ağır adımlarla dar koridordan geçip tuvalette işimi hallettikten sonra kahvaltı hazırlamak için mutfağa geçtim. Malum bugün babam gitcek güzel bir kahvaltıyla mutlu etmek bana düşer dimi ? :)

Aslında mutfak işlerinde o kadar iyi olduğum söylenemez ama kimse Sucuklu yumurtama laf edemez. Çünkü kainatın en güzel Sucuklu yumurtasını hiç şüphesiz ben yaparım.:D

Buzdolabının kapağını açıp bakmaya başladım. Tabi ya nasıl unuttum dün dışarıda yediğimiz için haliyle buzdolabı bomboş. O zaman iş başa düştü.

Gelirken Sokağın başında bir bakkal görmüştüm. Oraya gitmeye karar verdim. Odamıza gectigimde babamın halen uyduğunu gördüm. Sessiz olmaya çaba göstererek parmak uçlarımda gardıropun kapağını yavaşça açtım. Şöyle bir göz gezdirdim en sonunda kot pantolonumu , kırmızı kazağımı ve son olarak gri beremi alıp banyoya ilerledim tabi banyo demeye bin şahit ister. Elimdeki kıyafetleri giydikten sonra deri montumu üstüme geçirdim. Telefonumu , kulaklığımı ,cuzdanımı ve anahtarıda aldıktan sonra kendimi dışarı attım.

Dar sokakta yürümeye başladım. Umduğumdan kalabalıktı sokak. sanırım burada yaşamak için erken kalkmak şart. Kulaklığımı kulağıma geçirip yürümeye devam ettim. Bir anda omzumda bir el hissedip, irkildim. Ani bır refleksle arkamı döndüm. Karşımda kumral saçları ve ela gözleriyle gülümseyen kız konuşmaya başladı " Merhaba sen hayal olmalısın, dün nenem size gelmiş, ben elif " diyerek elini uzattı " merhaba, memnun oldum " diyerek elini sıktım. Gerçekten elife kendimi çok yakın hissettim. Sanki 10 yıllık arkadaşım gibi.

Elif =eee bu saate nereye ?

hayal  = kahvaltı için bir kaç şey almam lazım da bakkala gidiyordum .asıl sen nereye ?

Elif= bir yere değil ya nenem pencereden bakarken seni gördüğünü söyleyince tanışmak için gönderdi hemen

hayal= o zaman bana bakkala kadar eşlik eder misiniz elif hanım ?

Elif= büyük zevkle

Dedi.

Beraber gülüşerek bakkala geçtik. "Günaydın ahmet amca , evet hayal ne lazımdı "

Kahvaltılıkları aldıktan sonra eve doğru ilerlemeye başladık eve varana kadar elif resmen tüm hayatını özet geçti.

Evlerinde elif,ablası,erkek kardeşi, annesi, babası ve Nenesi beraber yaşıyorlarmış.(o kadar kişi o eve nasıl sığdıysa ) yaşıt olduğumuzu biliyordum zaten. Elif bu yıl benden yüksek bir puan almış ama o kadar çok bir fark yok :D yaşam üniversitesi Tıp bölümü nde doktorluk bölümünü tercih edicekmiş. Bu sırada ailesine destek olmak için arkadaşlarıyla sokakta müzik yapıyorlarmış. Oda keman çalıyormuş.

Biz sohbete dalmışken eve vardığımızı fark ettik.birbirimize telefon numaralarımızı verdikten sonra hızlı adımlarla eve geçtim. Babamın halen uyuyor olması için dua ederken , horlamasını duyup sessizce kıkırdadım.

Aldığım malzemeleri çıkarıp , kahvaltıyı hazırlamaya başladım. Sucuklu yumurtayı bitirip , peynir , zeytin vs. Çıkardım. Çayı da yaptıktan sonra saatin 9 olduğunu fark ettim.

Odaya geçip babamı Gıdıklamaya başladım birsüre birbirimizi Gıdıkladıkdan sonra beraber kahvaltı ettik. Babamla sofrayı toparladıktan sonra onu uğurladım. Ama bu baya uzun sürdü çünkü her gidişi en az bir hafta sürdüğünden , uzunca tavsiyeler verdi.

Onu uğurladıktan sonra birsüre müzik dinledim. Dalmaya başlamıştım ki mesaj sesiyle kendime geldim.

Elifden di zaten yeni Hat aldığımdan bir O birde babam tek var.

" bugüne bir planın var mı komşu :D"

Bu kızı cidden seviyorum.

"Ne o eve mi atacaksın :D " diye cevap yazdım

Anında cevap verdi

" Ahaha çok komik , bugün arkadaslarla toplancaz gelmek ister misin dicektim ? Yeni arkadaşlar edinirsin hem ? "

Aslında çok merak ediyordum elifin arkadaşlarını.

" bide soruyor musun ? "

"Bu evet anlamına geliyor. o zaman yarım saat sonra evden alırım seni "

"Okey " diyip hazırlanmaya başladım. Dar paça siyah pantolonumu kırmızı Kareli gömleğimi ve kot ceketimi giyip mavi çantamı taktım. Son olarak rimel ve eyeliner ımı sürüp saçımı hafif dalgalandırdım aynanın önünden kendime baktım , harika görünüyorum diye düşünüp kırmızı converslerimi ayağıma geçirdiğim gibi evden çıktım.

Yeni arkadaşlar beni bekleyin :D

ajanın kızıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin