Prolog

7 1 0
                                    

I en skog flera mil från storstaden, mitt i ingenstans finns en sjö. En stor svart sjö, den kanske ser ut som en helt vanlig sjö men om du trodde det så har du helt fel. Den här sjön bär på ondska som ingen någonsin skådat, inte ens de ondaste av de onda. Ingen som har bad i sjön har kommit tillbaka. Ingen som har gått nära sjön har kommit tillbaka med ett pumpande hjärta.

Det sägs att en dag så kommer en människa som inte är som alla andra, kunna gå till mitten av sjön och säga en besvärjelse som kommer ta slut på all den onaturliga ondskan. När jag menar onaturlig ondska så menar jag grymer.

Grymer är stora troll liknande varelser. De har stora öron, stora vassa tänder och ögon som stirrar rakt in i din själ. Med bara en blick kan de döda dig på några sekunder. I vår planet jorden tog de över för flera hundra år sen. Det började med att de kom från gramandia som deras plant kallas. De hade tagit slut på varje lite varelse och kom sedan till jorden för ny föda.

Varje tid på året faller en stjärna i den svarta sjön. Den stjärnan är ett tecken på att det finns hopp. Hopp om att en dag den svarta sjön lan blir sig själv igen, hopp om att en dag grymerna försvinner för gott. Men en natt då stjärnan föll så hände det en sak som aldrig har hänt. En liten flicka föddes på exakta sekunden då stjärnan föll ner.

Kan det vara flickan som räddar oss alla?

Du har nått slutet av publicerade delar.

⏰ Senast uppdaterad: Jul 28, 2020 ⏰

Lägg till den här berättelsen i ditt bibliotek för att få aviseringar om nya delar!

Den svarta sjönDär berättelser lever. Upptäck nu