Uitleg

229 13 46
                                    

ER ZIJN EEN AANTAL DINGEN VERANDERD DUS OOK ALS JE HET AL KENT MOET JE HET NOG EEN KEER LEZEN.

De deelnemers worden verdeeld in twee teams. Elk team heeft max. 10 mensen.

Iedereen begint op een vakje op de kaart. Die kaart ga ik maken als het aantal deelnemers bekend is zodat ik gelijk het goede aantal vakjes kan maken. Voor een voorbeeld van een kaart kan je in WIDE 1 kijken.

Je wint als je nog leeft en het andere team uitgeroeid is.

______________________________________
Hoe verplaats je?
Elke ronde geef je aan mij door waar je heen gaat. Je mag er per vakje 1x voor kiezen om te blijven staan, maar ook dat moet je aan mij doorgeven.
Je geeft via wattpad, via privé aan mij door naar welk vakje je gaat.

Geef je niks door dan krijg je automatisch een leven aftrek. Geef je niks door en ben je al een keer blijven staan op een vakje, verplaats ik je naar een hoger (en als dat er niet is een lager) getal, want ik wil dat alles in het spel een beetje blijft bewegen.
______________________________________
Wanneer kan je anderen zien, mee praten, horen en vermoorden?

In dit deel van WIDE werken we met kamers die elk een eigen kleur hebben. Het gaat zich namelijk afspelen in een huis. Dus elke kleur is een kamer.

Zien
Je weet niet waar de andere spelers zijn maar als er 2 vakjes tussen jullie zitten EN JE JE IN DEZELFDE KAMER BEVINDT dan kan je diegene zien.

Praten
Natuurlijk kan het gebeuren dat de tegenstander maar blijft wegvluchten en je hem nooit te pakken krijgt.
Daarom kan je in dit spel samenwerken.
Op de kaart zijn dus verschillende kamers.
Elke speler heeft een walkie talkie. Maar deze walkie talkies zijn helaas niet zo heel erg goed.
Je krijgt van mij te horen welke teamgenoten zich binnen dezelfde kamer als jij bevinden, en alleen met die teamgenoten mag je communiceren en natuurlijk ook met je leider, maar daar komt straks meer over.

Het praten hoeft niet meer via mij te gaan zoals in vorige WIDE. Maar je mag dus niet zomaar met iedereen praten, let dus echt goed op voordat je naar mensen stuurt.

Horen
Als er 1 vakje tussen jou en een teamgenoot of een tegenstander zit EN JE JE IN DEZELFDE KAMER BEVINDT. Dan kan je horen wat diegene in de walkie talkie zegt, ook al is het bericht voor een ander bedoeld. Je mag dan ook zelf random dingen tegen die persoon schreeuwen.

Vermoorden?
Als je in een vakje staat die grenst aan het vakje van de ander EN JE JE IN DEZELFDE KAMER BEVINDT, dan kan jij diegene vermoorden, of diegene jou vermoorden.
Wie van de twee er dood gaat en of er iemand dood gaat hangt af van het aantal punten.

Iedereen begint met 1 punt en 10 levens.
Elke ronde dat je op een vakje staat met golfjes, krijg je er 1 punt bij, die vakjes zijn namelijk plekken op de kaart waar je water kan drinken.

Als je 1 punt hebt en je valt iemand aan, krijgt diegene er 1 leven af. Bij 2 punten 2 levens enzzz... Het aantal levens wat jij verliest hangt van het aantal punten af dat de ander heeft.

Heb je minder dan 5 levens dan ben je zo ernstig gewond, dat je alleen nog maar op de even dagen een stap mag zetten. Dus dag 2, 4, 6, 8 enz.
Zodra je 0 levens hebt, ben je vermoord.
______________________________________

DE KAART WORDT KLEINER
Naarmate er minder spelers zijn, zal ik vakjes van de kaart schrappen waardoor je sneller kan verplaatsen en minder tijd nodig hebt om de anderen te vinden.

WIDE 2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu