22

87 8 0
                                    

Тъмноокото момиче усещаше светлината влизаща през затворената врата на терасата и това  я накара да се размер да и отново да се завърти в огромното легло. Тя бавно отвори очи и сърцето и заби силно.

- Добро утро принцесо- рече Ерик който лежеше на педя разстояние от нея, усмихвайки се- чудех се кога ще се събудиш.

- Защо си тук Ерик? - попита тя и стана от леглото.

- Трябва да обсъдим някои неща- каза той, следвайки я.

- Остави ме да се прооблека- каза Тияна обръщайки се към него.

- Ако не си готова да петнадесет минути, аз отново ще вляза и ще те завлека с мен без значение дали си облечена или не- каза той грубо и излезе от стаята.

Момичето издиша, успокоявайки се, че него го няма и погледна ръката си. Превръзката се бе напоила с кръвта ѝ, трябваше да я смени. Тияна отиде до гардероба и откъсна още едно парче плат и взе една тъмнолилава рокля с дълги ръкави, която щеше да облече. Момичето влезе в банята и свали старата превръзка и измислим ръката си, като внимаваше да не отвори раната, тя я подсуши и отново върза парче плат около раната. Тя облече тъмната рокля, която се разкриваше от кръста надолу и по ъгълчетата на ръкавите и на деколтето си, което не стигаше до гърците ѝ бе поставен накъдрен бял плат, който добавяше детайл на роклята. Тя излезе от банята и среса косата си и обу черни обувки с права подметка, които наподобяваха еспадрили и излезе от стаята. Пред вратата стоеше Ерик, чакайки я.

- За какво искаш да говорим- попита момичето със сериозен тон.

- Ще те заведа при докторите в кралството, за да потвърдят бременността ти и след това ще отидеш при кралските шивачи, за да ти вземат мерки и да ушият роклята за коронацията и сватбата ни- каза той със заповеднически тон.

- А ако откажа да се омъжа за теб?

- Късно е вече за това, сключихме сделка и ти зае мястото на сестра си Тияна- каза той усмихвайки се доволно- избери нещо светло за сватбата и коронацията, ще ти отива.

Тияна не каза нищо след думите му, тя продължи да го следва по дългите коридори, докато не стигнаха до стаята на най-добрият доктор в кралството. Ерик отвори вратата и влезе, а Тияна го последва и с плахи крачки се озова в кабинета, в който не бе влизала от отдавна, все още миришеше на билки на това място.

Непобедима(Безстрашна:КНИГА ВТОРА) {ЗАВЪРШЕНА} Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu