Druga prva strana

17 2 21
                                    


DRUGA PRVA STRANA

Omiljena zanimacija mi je vrištanje i to radim svaki dan. Čini mi se da ljudi ne vole moj hobi pa mi kažu ,,Eee! Aaa!" a ja im uglavnom kažem ,,Bu!" i onda ništa. Ja ćutim i pravim se šašava, oni me gledaju popreko. Ja vrisnem opet, a oni se prave šašavi. Na kraju se svi zajedno pravimo šašavi.

Hranu kupujem ili u svom supermarketu ili kod baba Stane na pijaci ili u mesari kod Sofronija. Zeco mrzi mesare i nikad ne ide tamo, te Zekan i ja idemo tamo kad se odmaramo od njega. Sofronije je muško i ima brkove a baba Stana je žensko i nema brkove, ali ima fejsbuk profil. Tu baba Stana kači slike voća, povrća, zimnice, krave,ovce, još jedne ovce, još trideset ovaca, kokošaka, kučeta itd. Postavi tu i  tamo koji selfi sa novo maramče kad ode na vašar da kupi odelo. Baba Stana prati modu i nosi opanke sa cvetićima, pletene džempere, suknje do kolena i bež hulahopke. Nadam se da ću i ja biti trendi kao ona kada budem u njenim godinama. Nedeljom idem na pijacu i ćaskam sa baba Stanom i lajkujem joj slike. Zauzvrat, ona mi svake nedelje donosi novitete na pijacu i ja to odmah kupim.

Što se Sofronija tiče, on nema fejsbuk ali zato ima već pomenute brkove. On se oblači kao naučnik-uvek nosi belo. Njegova mesara ima više mozgova nego što Zekan, Zeco i ja imamo zajedno. Zekan češće kupuje kod njega jer ja uglavnom kupujem paštetu subotom u supermarketu, kada kupim i dvadeset kilograma čokolade raznih vrsta.

Moj supermarket ima posebno odeljenje za čokoladu i svi su odlikaši u tom odeljenju. Pod supermarketa prekriven je neklizajućom podlogom da neko ne bi razbio glavu kad padne sneg. Ja lično ne volim sneg generalno jer sam smotana pa razbijem nos, ali volim da pravim Sneška Belića u obliku Zekana i da onda pravim selfi.

Najluđa stvar koja mi se desila na snegu bila je vožnja u "Kaćinom mopedu"(kupljeni kontejner sive boje kojim sam se vozila pre nego što sam dobila skuter u devetoj godini, to je baš bilo originalno prevozno sredstvo). I tako, vozila sam se u svom mopedu, ali sam zaboravila da je led na ulici. Moped nije stao, a kad je ipak rešio da stane lupio je u gomilu snega. To je bio prvi i poslednji put da sam mogla da letim. S obzirom da mi nije bilo tužno smejala sam se nekoliko minuta, a onda sam se setila da kasnim u školu. Škola je bila zaključana pa sam počela da plačem. Na kraju, setila sam se da je subota.

Bilo kako bilo, jednom sam probala da stignem u školu psećim sankama, ali se ni to nije završilo lepo. Kučići su rešili da ostanu u školi i slušaju nastavu, iako sam im ja rekla da idu kući, popiju kafu, gledaju televiziju ili tako nešto. Učiteljica nije bila ljuta na mene, ali od tog dana više ne vodim kučiće u školu. Nije u redu to što oni znaju matematiku i pravopis bolje od mene.

Omiljeno godišnje doba mi je jesen jer sam rođena na  jesen i zato što je to najfensi godišnje doba. Svi poznati dizajneri na jesen prave modne revije i prikazuju nove modne trendove. Leto volim zbog odlaska na letovanje za koje uglavnom biramo nesvakidašnje destinacije; 2015-te smo bili u Veneciji. Najteže mi je bilo to što nisam znala kako se kaže pašteta na italijanskom, ali sam na kraju ipak naučila. Sada sam opet zaboravila, ali ionako neću skoro da idem u Italiju.

U toku jednog letovanja sedela sam na plaži sama sa još stotinak ljudi, među kojima su bili Zekan, Kristina, Hong Hong, Zeco... i tada sam videla galebove. Zekan je rekao: ,,Vidi, Katarina, galeb!" a ja sam mu rekla: ,,Nisam ja galeb!" a on mi je rekao ,,Ne ti, eno ga tamo!" a ja sam mu rekla: ,,Gde? Ne vidim nikakvu ,Galeb' čokoladu!" a on mi je rekao ,,Ti si šašava". Pamtiću taj dan do kraja života,bilo je veoma romantično.

Te večeri smo se gađali papučama jer je napolju padala kiša pa nismo mogli da se gađamo kišobranima. Zekan je slučajno gađao Zeca papučom i od tada Zeco više ne putuje sa nama. Zekan je hteo da proba to i kod kuće,ali mu nije uspela fora.

Zeco je Zekanov omiljeni neprijatelj i najneomiljeniji rođeni brat, a uz to i jedini brat. Oni se ne podnose još od kad se Zeco rodio, jer se pre toga nisu ni poznavali. Zekan je planirano dete; nastao je kada su Montana i Zeka bili na planini. S druge strane, Zeco je neplanirano dete i donela ga je anonimna roda. Oni imaju rođenu sestru Enu i usvojenu sestru Lenu, a ja sam Katarina. Bla bla truba.

Memoari jedne Katarine i tako to- Posebno izdanjeWhere stories live. Discover now