2015

17.4K 767 44
                                    

Yeni yılınızı içtenlikle  kutluyorum! Umarım  beklentilerimiz  fos  çıkmaz.Hepimiz mutlu oluruz,mutluluğumuzu sevdiklerimizle paylaşıp çoğaltırız.Önce sağlık sonra mutluluk en sonda da başarılı olmanızı diliyorum.
Bu arada yılbaşı ile ilgili size bir bilgi vermek istiyorum.Yılbaşı aslen bir Türk kutlamasıdır.Osmanlıdan çok çok yıllar öncesinde Türklerin ilk ortaya çıktığı zamanlarda bu gelenek atalarımızla ortaya çıkmıştır.Her yıl 21 Aralığı 22 Aralığa bağlayan gecede karanlığın aydınlığa yenilmesi için yapılırdı kutlama.Gündüzler uzun olmaya başlar ya,o yüzden. O zaman her köyün bir Avaz dedesi -Bilge dedesi- olurdu.Bunlar köyün en yaşlı ve en bilge insanlarıydılar.21 Aralıkta köydeki çocuklara çeşitli hediyeler getirirdi.Çocuklar da her 21 Aralıkta onları heyecanla beklediklerini,o günü bayram olarak kabul ettiklerini göstermek için aileleriyle birlikte akçaağaçları süslerlerdi.
Zaman içinde o yörede hava şartları bozulunca  Türklerin bir kesimi avrupaya göç etmek zorunda kalmıştır.Orda da bu kutlamaları beğenilmiş ve Avrupalılar da bu günü kutlamaya başlamışlardır.Daha sonra Türkler müslüman olmaya başlarken Avrupalılar kutlama tarihini 31 Aralığı  1 Ocağa bağlayan geceye almış ve kutlama sebebini İsa'nın  doğumu olarak değiştirmişlerdir.Bugün karşımıza çıkan  "Noel Baba"  Avaz Dede,"Çam ağacı süslemesi" Akçaağaç süslemesidir.Bizim kültürümüz,bizden alınmış ve değiştirilmiş olarak bugün bize sunulmaktadır.

Wattpad KlişeleriWhere stories live. Discover now