3♡

42 3 0
                                    

~ pov Merel~

Vandaag is het zondag 1 september dat betekend dus ook dat ik morgen naar school moet. Ik heb afgesproken met een vriendin om 12 uur aan het zwembad.

Ik sta net voor de ingang van het zwembad als ik Silvie zie. We geven elkaar een knuffel en gaan het gebouw binnen. We betalen meteen aan de kassa en dan rennen we naar de kleedkamers. Als we allebij omgekleed zijn nemen we een kluisje voor ons tweetjes samen en we zetten onze spullen erin. Na een uur of twee zwemmen zijn we het beu en gaan eruit. We gaan naar de kluisjes om de shampoo en douchegel te nemen. We gaan onder de douche en zepen ons in. Als we ons afgespoeld hebben gaan we weer naar ons kluisje. We nemen al onze spullen mee en kleden ons weer aan. We zijn nu onze haren aan het drogen wat best lang duurt, ongeveer een half uur. Als onze haren zo goed als droog zijn doen we een vissengraat in elkaars haar en vertrekken weer, opweg naar het ijsjessalon. " Ik heb zoooo veel zin in een ijsje" zegt Silvie "ik ook kan echt niet wachten dat het onze beurt is" zeg ik terug. *hoe moet ik het haar vertellen dat ik niet naar hetzelfde school ga als haar* denk ik in mezelf maar word onderbroken doordat we aan de beurt zijn. "wat zal het zijn?" vraagt de jongeman " een horentje met aardbei en chocolade" hoor ik mijn vriendin zeggen. "Voor mij een horentje met pistache en stracciatella alstublieft" zeg ik. We krijgen allebei ons ijsje en gaan buiten zitten aan het randje van het fontein. *Ik moet het haar nu vertellen* denk ik weer in mezelf "Silv ik moet je iets zeggen" begin ik ze kijkt me aan en knikt als teken dat ze luister. Ik begin terug te praten "ikganietophetzelfdeschoolalsjij" zeg ik vlug achter elkaar "zeg het nog is maar dan iets trager alsjeblief" zegt ze. Ik neem een grote teug lucht voor ik het trager zeg "ik ga niet op hetzelfde school als jij" zeg ik in een adem."Wat waarom" zegt/vraagt ze "IK ga naar een school waar ik KSO kan volgen" zeg ik. "Dus je gaat naar een school omdat je beroemt wilt zijn" vraagt ze boos "Wat?! Nee helemaal niet"zeg ik terug "OH JA, ZEG DAN WAAROM JE DAN NAAR EEN KSO SCHOOL GAAT BEN IK NIET MEER GOED GENOEG OFZO" roept ze ineens "nee je begrijpt het verkeerd ik wil niet beroemd worden ik hou gewoon van muziek en dans en je zult altijd mijn beste vriendin blijven echt waar" zeg ik hoopvol ze grinnikt "pff, vrienden laten elkaar niet in de steek" zegt ze en gaat weg "Silv" geen reactie "Silvie kom op zeg , je weet goed genoeg dat ik graag van muziek en dans hou" probeer ik nog maar niks helpt. Ik loop door het bos en ga tegen een boom zitten en begin te huilen. Is het dan echt zo, laat ik mijn beste vriendin echt in de steek. Ze weet hoe belangrijk muziek voor me is en hoe graag ik dans.

Ik zit hier al een uur tegen een boom te wenen. Ik realiseer me dan dat ze mijn tranen niet waard is. Het is mijn leven dus ook mijn keus als ze er niet blij mee is heeft ze pech ik ben blij met MIJN beslissing dat is wat telt. Ik ben onderweg naar huis "Merel" hoor ik iemand van ver roepen. Ik draai me om en zie Silvie lopen."Sorry ik....ik wist niet wat ik zei het is gewoon" ze zucht "we kennen elkaar al van het eerste leerjaar en we zaten altijd samen in de klas en nu nog. Ik wist echt niet waar ik mee bezig was het spijt me" het laatste stuk snikt ze ik neem haar meteen in een knuffel. "het is oké, ik zou waarschijnlijk ook zo gereageerd hebben" zeg ik tegen haar "ik ben wel blij voor je nu kan je iets doen wat je graag doet, muziek en dansen" zegt ze al iets vrolijker. Ik knik. We geven elkaar nog een knuffel en gaan dan onze eigen weg op naar huis.

"Mam, ik ben thuis" roep ik door heel ons huis "ik zit in de living" roept ze terug. Als ik de living binnen kom zie ik mama in de zetel zitten met de tv."En was het leuk met Silvie"vraagt ze "ja, maar ik heb haar verteld dat ik naar een andere school ging. Eerst was ze een beetje boos maar daarna is ze terug gekomen en gezegd dat het haar spijt en dat ik moet doen waar ik het beste in ben" leg ik het verhaal uit, ze knikt. Het is ondertussen al 16u30 en mama begint met eten te koken. "Moet ik helpen" vraag ik "nee hoor pak jij je schoolspullen maar in voor morgen" zegt ze terug ik mompel een 'oké' en ga naar boven. Ik kom mijn babyblauwe kamer in en pak mijn gitaarzak en doe meteen mijn gitaar erin zodat ik die zeker niet vergeet morgen en doe dan een schrift en pennenzak in mijn schooltas omdat we nog geen lessen gaan hebben. "ETEN IS KLAAR" roept mama boven de trap. Ik ga snel naar beneden en help nog vlug kleine spullen op tafel te zetten."Pasta bolognaise" zegt ze met een raar stemmetje waardoor we samen lachen. Na het eten kijken we nog een film. Het is ondertussen al half elf "mam, ik ga slapen morgen is het terug vroeg op" zeg ik. We zeggen nog slaapwel tegen elkaar en ga mijn tanden poetsen en trek mijn pyjama aan dan ga ik naar bed.

Hehey sorry dat ik niks uploadde er waren ook nog problemen met de wifi en thuis waren er ook enkele problemen maar hier is dan een nieuw hoofdstuk. Wat vinden jullie er tot nu toe van?

Begin tot eind -boek 2- On HoldWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu