2. bölüm

7 2 0
                                    

1 HAFTA SONRA

AYSU'DAN
Buruk bir güne uyandırmak için çalan alarmın sesini kapattıp yataktan kalktım. Annemin ölümünün üzerinden bir hafta geçmişti. Bir haftadır ne dilan'la konuşuyor ne de Ayberk Bey'in telefonlarını açıyordum. Bir hafta önce babası için yardım edeceğimi dile getirdiğimden dolayı bugün onlara gidip babasıyla tanışacaktım. Ayberk Bey'in babasına bizimle ilgili birşeyler anlatmış olmasını diliyordum . Daha fazla oyalanmayıp banyoya girerek yüzümü yıkadıktan sonra dişlerimi de fırçalayıp banyodan çıktım. Üzerime yasta ve üzüntüde olduğum için siyah külotlu çorap ve siyah elbise giyip saçlarımı da at kuyruğu yapıp makyaj yapmadan çantamı alıp aşağı indim.

Salonda oturan dilan'ın yanına gittiğimde ona seslendim. Kafasını yaptığı işten kaldırıp bana döndüğünde baştan aşağı beni süzdükten sonra " canım , şükürler olsun odadan çıkmışsın bak a..." Araya girerek" ben Ayberk Bey'le görüşmeye gidiyorum. evlilik meselesi için benim annemi parayı bulamadım kurtaramadım bari bir adamı mutlu edeyim" cevap beklemeden kendimi evden dışarı attım.

Yoldan Bir taksi çevirip binip adresi dedikten sonra cama kafamı yasladım. Yaklaşık on dakika sonra Ayberk beyler'in eve varmıştık. Ücreti ödeyip taksiden indiğimde derin nefes alıp zili çaldım. Kapıyı aynı hizmetli açmıştı. fakat bu sefer yüzünde gülümseme yerine şaşkınlık vardı. Ee tabi haklı kadın her gece ağlamak dan kıpkırmızı kırmızı olan gözler, solmuş surat , görsem bende şaşırırım daha fazla kapıda dikilmemek için " merhaba Ayberk beye bakmıştım. evdeler mi acaba?" dediğimde kadın kafasını sallayıp" kim diyeyim? " gözlerimi devirip " Aysu diyin siz ,anlar o" kafasını sallayıp beklememi söyledikten sonra içeri girdi.

AYBERK'DEN
Salonda demir ve babamla oturmuş kahve eşliğinde sohbet ediyorduk. İçeri Gülay girdiğinde " Ayberk bey Aysu hanım geldiler " kısa bir demir'e baktıktan sonra " al içeriye bekletme " kafasını sallayıp dışarı çıktığından beş dakika sonra salondan içeri Aysu hanım girmişti. Aysu hanımın hâli çok kötüydü. gözleri kızarmış ayakta zor duruyor ve yüzü solgundu. babama Allah'tan tanışacağı kız arkadaşımın annesinin öldüğünü söylemiş durumu açıklamıştım. Aysu hanım yanıma geldiğinde ayağa kalkıp el sıkıştıktan sonra babamın da elini öptüğünde koltuğu gösterdiğimde oturdu.

Kısa bir sesizlik olmuştu. Daha fazla dayanamayıp " babacım bu Aysu, benim sana bahsettiğim kız arkadaşım " babam gülümseyerek " hoşgeldin kızım ayrı zamanda da başın sağolsun " Aysu hanım kafasını sallayıp" hoşbulduk efendim " ortam tekrar sesizleşmişti. bu sefer babam araya girerek " ee madem bu kadar yıl berabersiniz düğün ne zaman kararlaştırmışsınızdır. " ikimize de göz gezdirdiğinde Aysu " aslında ben bugün tarih alırız diye düşünüyordum. hastane işlemleri falan çok iş var " ilk şaşırsamda belli etmeyip kafamı sallayarak " evet çok doğru Yani baya iş var babacım, ben seni demir'e emanet edeyim bizde işlemleri halledelim.olur demi?" Babam kafasını sallayıp" olur oğlum, siz bakın işinize ben kalırım demir'le " kafamı sallayıp aysu hanım'la beraber evden çıkıp arabaya bindik.
Bahçeden çıktığımızda Aysu " ilk hastane vs yerlere gidelim bazı evraklar hazırlanacakmış hazırlayıp tarihi öyle alırız " kafamı sallayıp hızla hastaneye doğru sürdüm.

Hastanede işimiz bir saat sürmüştü. ulan evliliğin bile olmadan önce zorlukları vardı sanki kendisi kolaymış gibi; arabaya bindiğimizde" nikah tarihi almak için belediyeye gidiyoruz o zaman " Aysu hanım kafasını sallayıp cama döndü. Yaklaşık on beş dakika sonra belediyeye gelmiştik. İçeri girip ilgili bölüme yönlendikten sonra bir kadınla bir araya geldiğimizde " merhaba biz nikah tarihi alacaktık fakat en erken ne zamansa o zaman olsun " kadın önündeki deftere bakıp " en erken tarih yarın, yarına boş bir yerimiz var isterseniz sizi yazalım " Aysu hanıma döndüğümde kafasını salladığında " tamamdır saat kaçta " kadın tekrar deftere bakıp " saat iki de kimliklerinizi ve bir sıkıntı olmadığına dair belgelerinizi alayım " belgeleri ve kimlikleri verdiğimde kısa bir süre sonra işimiz hallolmuş bir şekilde binadan çıktık. resmen yarın evleniyorduk. bu bana biraz tuhaf birazda korkutucu geliyordu .

EVCİLİK OYUNUHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin