O natječaju

303 20 19
                                    

Dragi naši umjetnici,

došlo je vrijeme da pokažete za što ste sve sposobni, a mi ćemo Vam to i omogućiti. Organiziramo balkanski natječaj 2020. koji mogu prijaviti svi ukoliko ispunjavaju sve uvjete. Prijavu na natječaj možete poslati na naš službeni mail:

lal.wattpad.natjecaj@gmail.com

Zašto je pokrenut ovaj natječaj?

Ovaj natječaj je pokrenut kako bismo svi ispunili glavnu smisao ove zajednice: 
1. Da se dobro zabavimo
2. Kako biste mogli potaknuti kreativca u sebi i dati ono najbolje od vas
3. Kako bismo se svi zajedno ujedinili i pokrenuli nešto naše u čemu će svi moći sudjelovati
4. Kako bi promovirali vlastite tekstove/rukopise

Što ću dobiti prijavom na natječaj?

Samom prijavom na natječaj ćete dobiti priliku sudjelovati, a ukoliko budete među najboljima dobivat ćete promociju na našem instagram i wattpad profilu te mogućnost da se istaknete. Naime, mi ćemo vašu knjigu s kojom se prijavljujete iz koje je tekst dodati na listu čitanja gdje će svatko moći zaviriti i odabarati vašu knjigu čak iako ne pogledaju vaš tekst iz te knjige koji će se nalaziti u jednim on naših poglavlja.

Također, pobjednik natječaja dobit će i bedž koji će moći staviti na naslovnicu knjige. Bedž je u obliku naljepnice te ćemo ju vam pri završetku natječaja poslati preko službenog maila.

Kako će izgledati ovaj natječaj?

Balkanski natječaj smo osmislili u više krugova prvenstveno kako bi svi dobili priliku pobjediti i sudjelovati. Svaki mjesec će se održavati jedan krug. Prijava se vrši dva tjedna unaprijed prije početka mjeseca za koji se prijavljujete, tj. do zadnjeg dana u mjesecu do 23:59. Svaka prijava nakon toga podrazumijevat će se za sljedeći krug. Jedan krug traje mjesec dana te ćemo svakog dana objavljivati redom poslani rukopis. Za svaki krug će prvo biti navedeni sudionici tog kruga te će se nakon toga objavljivati rukopisi sudionika za svakog u pojedinačnom poglavlju. Svaki krug će imati svog pobjednika te će isti biti promoviran na našim službenim profilima.

Dva tjedna prije (po otvorenju kruga) će se objaviti tema/žanr s kojim ćete se prijaviti.

Kako će se odlučiti o pobjedniku?

Pobjednik će biti onaj koji ima najviše glasova na svom poglavlju i komentara. Također, stručni tim Balkanskog natječaja proglasit će zajedničkom odlukom pobjednika sukladno zadovoljenim pravilima, uvjetima, dobivenim glasovima i komentarima. Ukoliko glasovi i komentari ne mogu odlučiti o pobjedniku, ono će se vršiti po odlukama stručnog tima. Također, ukoliko dođe do nepravilnosti ili neki sudionici imaju više pozitivnih komentara nego voteova, pojedinačno će se gledati svaki aspekt uz osnovno znanje gramatike i pravopisa.

Kako glasam za svog favorita?

Ukoliko ti se svidi neki rad, a ne sudjeluješ u natječaju, glasanje možeš obaviti klikom na *, ali i u komentar. Svi komentari će se uzimati u obzir. Ukoliko sudjeluješ u natječaju, potrebno je glasati u komentaru. Svaki sudionik je obvezan glasati za jednog favorita.

Mogu li glasati za više autora ukoliko ne sudjelujem kao autor u natječaju?

Glasanje je neograničeno.

Koliko dugo traje natječaj?

Natječaj je podijeljen u krugove. Svaki krug traje mjesec dana. Za sada ne znamo koliko će krugova biti, ali do kraja godine bit će 4 kruga. Prvi krug će započeti sa 1. rujnom/septembrom 2020.

Koliko će biti krugova i s kojim datumima počinju?

Bit će 4 kruga.
1. krug - 1. rujna/septembra 2020.
2. krug - 1. listopada/oktobra 2020.
3. krug - 1. studenog/novembra 2020.
4. krug 1. prosinca/decembra 2020.

Što sve moram poslati na službeni mail?

Na mail šaljete tekst/rukopis kojim se prijavljujete, naziv djela i vaše korisničko ime na wattpadu te razlog zbog kojeg se prijavljujete. Tekst koji šaljete ne smije prijeći više od 1800 riječi.

Koja su pravila i uvjeti natječaja?

Pravila natječaja su:

🔹Prijava traženog žanra i teme na mail (bilo koji drugi žanr neće se uzimati u obzir)
🔹Nema vrijeđanja i poruka mržnje te mature sadržaja
🔹Promovirati natječaj i svoj rukopis kako bi oni koji ne sudjeluju mogli glasati
🔹Svaki sudionik je dužan glasati za jednog svog favorita, ali ne može glasati za svoj rukopis (glasanje će se izvršavati u komentarima za sudionike)
🔹Imati osnovno znanje pravopisa i gramatike

Uvjeti natječaja su:

🔹Imati wattpad profil
🔹Zapratiti profil na wattpadu "Natječaj 2020."
🔹Prijavu izvršiti na mail i poslati sve tražene informacije uključujući i tekst s kojim se prijavljujete.
🔹Tekst koji prijavljujete obavezno mora biti objavljen u nekoj od vaših knjiga ili možete ga imati kao zasebnu knjigu

Bitno je ispuniti sve uvjete i poštivati sva pravila kako biste sudjelovali u natječaju. Svi koji ne ispune uvjete i pravila neće moći sudjelovati u natječaju.

Želimo svima svu sreću i da se dobro zabavite,

Ambasadori Balkanskog natječaja 2020.

Riječ po riječ - Balkan Wattpad Natječaj 2020. Where stories live. Discover now