X. Ari'Adne🐾

176 5 0
                                    

,,Pro tebe již nejsem Cirila. Tu si zlikvidoval svými vlastními činy," oblékla jsem si na sebe pončo, podívala jsem se na muže s indiánskými rysy a přikývla jsem mu na poděkování.
,,Jsem Ari'Adne Isi'Ax." Uklonil se muž přede mnou.

,,Přesně o tom si chci s tebou promluvit." Naléhal Sam.

,,Nemáme se o čem bavit Same, rozhodně ne teď." Odpověděla jsem mu.

,,Je to teď pro vás nebezpečný, musíme Isi'Ax okamžitě odvést do bezpečí, než po ní někteří půjdou. Nabízím možnost zázemí u nás v revíru, tam se místní smečky neodváží vstoupit." Vstoupil do rozporu neznámý muž s Indiánskými rysy.

,,Isi'Ax? O čem to mluvíš? Jsou tam druidi, je to stále nebezpečný, kolikrát se pachtí s lovci." Odpověděl Samuel.

,,Lovci si berou pouze zpět to, co jim bylo ukradeno. Nikdo, kdo je nyní vlkem, by neměl mít právo na to, žít. Tento dar nám byl ukraden." Odpověděl muž.
,,Mimochodem, jmenuji se Sitka a jsem z kmene Mapuché," položil si předloktí na hruď a uklonil hlavu.

Sitka, jak se muž představil, měl zřetelně dané stanovisko a já cítila, že má pravdu. Ale nebylo to tak jednoduché.

,,Rozumím, Sitko, ale nemohu přijmout to, že se mám schovat jako zloděj, který uniká před spravedlností. Byla jsem napadena a mám právo se bránit," řekla jsem s pevným hlasem, zatímco jsem se na Sama otočila.

,,Nejsem jistý, jestli to chápu a nevím zda je to ta nejlepší možnost, Ciri," namítl Samuel, přičemž v jeho očích jsem viděla obavy.
,,Jsi v tomto nová, nevíš co se v tomto lese děje, nevíš kdo může být a nemůže být nepřítel. Navíc, měla by sis najít smečku a- "

,,Ano, nevím. Ale i tak vím, že pokaždé když jsi přišel domu zalitý celý krví, nebo ve vlčí podobě, vždy jsi mi vymazal paměť. Já nejsem to, co ty. Na rozdíl od tebe se dokážu ovládat a nemusím využívat své moci, abych ti lhala." Přerušila jsem ho.

,,Potřebuji vysvětlení. Neměla by sis, takové věci vůbec-.." Odvětil, raději to ani nedořekl.

,,Ne. Ty si potřebuješ vyřešit svou minulost a já mou." Oponovala jsem Samuelovi. Koukla jsem se na Sitku.

,,Sama víte, že tohle není o volbě. Jsme v ohrožení a musíme se uchýlit k opatřením, která nám může zachránit životy," oponoval Sitka s respektem ve svém hlasu, toto oznámení mířil ke mně.
,,Za tímto příběhem Isi"Ax, stojí mnohem víc." Dodal k Samuelovi. ,,Víc, než to, že je tvůj a všech stvořitel prozradit nemohu." Nervózně převážil tíhu těla na druhou nohu.
,,Každopádně, opravdu nám tikají hodiny. Tahle vůdkyně smečky si tuhle prohru nenechá pro sebe na dlouho. Vrátí se. Měli bychom jít."

,,Tohle.. není fér Ciri. Chtěl jsem klid, chtěl jsem být s tebou, chtěl jsem mít normální život." Koukal na mě Samuel se slzami v očích.

,,Mezitím co bych po tvém boku normálně zestárla a zemřela? Nebo si mě chtěl opustit dřív, než bych si všimla toho, že nestárneš? Nebo bys mě po pár letec nechal sežrat svou družkou? Nemám sebemenší tušení, proč ty se cítíš tak, že s tebou jednám nefér." Odpověděla jsem mu.
V dálce se ozvalo vlčí vytí. 

,,Musíme jít Isi'Ax." Teď už Sitka neprosil. Přikývla jsem.

,,Ciri.. prosím" Zašeptal Samuel.

Pohledy Sama a Sitky mi jasně dávaly najevo jejich stanoviska. Sitka zdůrazňoval nutnost ochrany a bezpečí, zatímco Samuel měl obavy z možných následků a mé ztráty. Musela jsem najít rovnováhu mezi ochranou sebe a těch, které miluji a zároveň se nevydat na cestu, která by mě odvedla od mého já.

,,Možná.. v  příštím životě Same. V tomto jsi už.. zabraný." Vydala jsem se vstříc cestě se Sitkou. 
Bolelo mě srdce. Nechtěla jsem ho tam nechat. Kam se poděl můj milovaný Sam, který chodil do práce a domů?

Sama jsem nevěděla, co je teď ten nejlepší tah. Měla jsem v sobě bouři emocí, které se mi táhly po celém těle. Byla jsem rozhodnutá, že se nebudu schovávat jako zloděj, ale zároveň jsem si uvědomovala, že moje rozhodnutí ovlivní nejen mě, ale i ty kolem mě.

My Wolf Lover  CZ🐾Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ