SEMNIFICATIILE CARTILOR LENORMAND

16K 5 0                                      SEMNIFICATIILE CARTILOR LENORMAND

1.Calaretul

Ganduri, vesti, procese dinamice.

Aduce vesti, iar daca este departe de cartea personala (Barbatul sau Femeia) aceste vesti sunt de departe. Este o carte pozitiva, ce arata ca ceea ce vrei sa realizezi are bune sanse de reusita. Poate arata o calatorie, in functie de cartile ce o inconjoara. Uneori poate fi vorba chiar despre o persoana, un calator ce vine de la mare departare, sau poate un musafir ce-ti va sosi in casa. Daca este vorba despre o intalnire de dragoste, aceasta va fi intensa.2.Trifoiul

Speranta, noroc, lucruri naturale.

Exprima speranta, simplitatea, fericirea in forma ei cea mai pura, norocul si bogatia, daca este departe de Nori. Daca nu, poate fi vorba de lucruri triste, deranjante. Este o carte pozitiva. Alaturi de cartea consultantului anunta fericirea, consolarea si disparitia tristetii. Dupa o serie de carti rele, Trifoiul arata terminarea problemelor si aparitia sansei de reusita.3.Vaporul

Dorinta, sperante, vise, castiguri sau pierderi materiale, in functie de cartile adiacente.

Reprezinta calatoriile, dar si speranta, visele, cresterea spirituala. Anunta o crestere materiala, prin comert sau mostenire, sau o pierdere de bani, in functie de cartile alaturate. Vaporul vorbeste despre situatiile aflate in miscare, intr-un mod similar Calaretului. Lucrurile sunt intr-o continua miscare, in mod ciclic. Este o carte neutra, pentru ca poate avea atat inteles pozitiv, cat si negativ.


4.Casa

Stabilitate, legaturi familiale, responsabilitate.

Reprezinta casa, stabilitatea, legaturile familiale, responsabilitatea, proiectele ce anunta un viitor mai bun. Mai poate arata soliditatea si stabilitatea afectiva in cuplu, sau in familie. Daca este inconjurata de carti rele, nu trebuie sa te increzi in fericirea de moment, aceasta trebuie aparata impotriva agresorilor externi.


5. Copacul

Cunoasterea binelui si raului, viata, sanatate, timp.

Reprezinta cunoasterea binelui si raului, viata, timpul, dezvoltarea, sanatatea sau boala. Arata o imbolnavire, daca este aproape de cartea personala. Reprezinta un timp mai indelungat, spre deosebire de Trifoi care este rapid. Poate arata ceva ce are radacini adanci in relatie, sau in munca. Copacul arata potential in directia cresterii si dezvoltarii, legaturile familiale, radacinile unei probleme.

6. Norii

Griji, indoieli, temeri, o perioada negativa.

Indica griji, indoieli, frica si slabiciune, arata o perioada de timp negativa. Se prevad obstacole si in general o situatie delicata. Daca partea luminoasa a cartii este langa cartea personala este un semn bun, dar daca partea intunecata este mai aproape, atunci obstacolul este aproape si va apare in curand.


7.Sarpele

Tentatii, forte intunecate, istetime.

Arata tentatii, forte intunecate, partea intunecata a sufletului, tradare, gelozie dar si inteligenta. Poate arata ca alta femeie se tine de barbatul tau. Intr-o etalare masculina poate fi vorba de o femeie fatala, seducatoare, un magnet sexual. Eventual sora vitrega, o partenera de serviciu sau nevasta sefului. Sarpele are un stigmat negativ. Cu toate acestea, in anumite societati, este respectat. Poate sugera energia kundalini, inteligenta si istetime, dar si o limba veninoasa, lucruri evazive, alunecoase. Ca intotdeauna, sunt importante cartile adiacente. Sarpele poate influenta aceste carti, mai ales daca este in apropierea Inimii, cand arata suspiciune, suspectare din cauza neincrederii.


8.Sicriul

Transformare, schimbare majora a situatiei, secrete nedescoperite.

Arata o transformare, o schimbare majora a unei situatii, un sfarsit, secrete descoperite, o boala grava, pierdere masiva de bani, moarte. Reprezinta intotdeauna o situatie nefasta, domeniul acesteia fiind aratat de cartile inconjuratoare. Este ceva ce se termina, pentru a incepe altceva. Poate fi o pierdere financiara importanta, o ruptura sentimentala, un esec. Daca celelalte carti sunt favorabile, este atenuat efectul malefic al Sicriului, promitand o renastere dupa niste incercari, un nou inceput. Este un avertisment serios, pentru a nu ne lasa abatuti de incercari, pentru ca este posibila o crestere spirituala.9.Buchetul

Cadou, succes, dragoste, prietenie.

Semnifica un cadou, succes, dragoste, prietenie, sarbatoare, emotii puternice, multumire. Aduce fericire in ceea ce intreprinzi, si arata ca va veni un ajutor, poate atunci cand te astepti mai putin. Dupa o serie de carti rele, arata sfarsitul necazurilor.


10.Coasa

Ceva ce se petrece rapid si aduce necazuri, dar si recolta.

Arata nevoia de prudenta, deoarece anunta ceva ce se intampla repede si care poate aduce multa durere. Despartire, primejdie mare, accidente, sfarsit brusc. Arata moartea, daca este langa Sicriu. Poate fi o operatie chirurgicala, pentru a indeparta ceva. Impreuna cu Inima arata o separare brusca, spre deosebire de Soarece, cu care indica o separare lenta. Poate fi insa si recolta, ceea ce se obtine dupa multa munca.


11.Biciul

Consecinte, cearta, intrecere, ceva dual.

Este cartea disputelor, a celor ce seamana discordia. Mai arata bolile cronice, situatiile penibile, este o carte a violentei fizice si a furiei, ce indica lovitura sortii.

12.Pasarile

Meditatie, fantezie, doi oameni, nervozitate.

Indica meditatia, fantezia ce zboara, educatia aleasa. Arata doi oameni in varsta, poate fi vorba despre un cuplu (dualitate). Deasemeni excitare nervoasa, ganduri, dificultati, calatorii scurte. Mai poate fi vorba de vesti date prin telefon, comunicare, conversatie. Este o carte ce arata inspiratia, dar si controversele verbale.13.Copilul

Naivitate, tinerete, joaca.

Arata naivitate, chef de joaca, un copil, companie, protectie, prietenie. Poate fi vorba de stadiul de inceput a unui lucru, o dragoste sau o afacere aflata la inceput. Impreuna cu Inima arata o iubire noua. Este o carte ce indica speranta naiva. In general are o influenta pozitiva, dar indica un proces in stadiu de maturizare. Poate fi dovada cum ca avem o companie buna, o atmosfera amica si agreabila. Poate indica o persoana din anturaj care are nevoie de protectie si de atentie din partea ta. Copilul este o carte a sperantei si a increderii, ce aduce o nota proaspata, de tinerete, sensibilitate si inocenta. Arata tot ce este bun si pur, dar si naivitatea, aroganta si inconstienta tineretii.

14.Vulpea

Siretenie, ipocrizie, minciuni, dar si onestitate, instinct de supravietuire.

Indica ipocrizie, minciuna, inselaciune, tentatii. Este o avertizare ca lucrurile nu sunt ceea ce par ca sunt, dar poate sa arate si o cinste absoluta sau instinct de conservare si de supravietuire. Daca este aproape de cartea personala arata tradare, daca este departe, atunci nu este motiv de ingrijorare. Influenta Vulpii nu este de lunga durata. Daca incerci sa inseli pe cineva, Vulpea iti arata ca aceasta actiune nu are sorti de izbanda, pentru ca esti supravegheat. Dar si in sens invers, daca nu esti stapan pe situatie, Vulpea poate astepta momentul potrivit pentru a ataca. Este deci o carte ce arata sa ai grija la ce faci, dar si sa fii atent la ce fac altii. Este bine sa fii istet, dar este ceva rau daca aceasta inteligenta o folosesti pentru a aduce un prejudiciu altcuiva. Arata ca trebuie sa fii discret si diplomat, sa nu-ti arati planurile si sa nu dezvalui anumite informatii pana nu esti sigur de rezultat. Reprezinta si munca, comertul daca este impreuna cu Cartea. Cu Pasarile arata o profesie gen scriitor sau avocat.


15.Ursul

Putere spirituala, faima, dar si gelozie, invidie.

Reprezinta inainte de toate banii. Este si simbolul curajului, al fortei si stabilitatii, in acest sens arata si tatal, sau conducatorul masculin al familiei. Reprezinta cresterea si energia spirituala, protectia, faima si puterea. In sens negativ arata gelozie si invidie, abuz, frica, sentiment de superioritate si intimidare. Ursul langa cartea personala arata stabilitate in situatia financiara, dar si faptul ca trebuie sa fii atent la persoanele invidioase pe succesul tau material. Nu trebuie aclamat peste tot succesul material, pentru ca acest fapt va atrage invidia altor oameni.16.Stelele

Cosmos, Univers, legile universului, aspiratii spirituale, eternitate.

Arata succesul, vointa, proiecte noi, reusita obtinuta prin rabdare si incredere in sine. Este o carte a reusitei, a calmului regasit, a pacii si reconcilierii. Indica imaginatia din inauntrul nostru, care are putere de clarviziune si de calauzire. Arata insa si pericolul ca aceasta imaginatie rau condusa sa produca neclaritati in perceperea corecta a realitatii.


17.Barza

Schimbare, mutare de domiciliu, venirea unui bebelus.

O carte ce arata in primul rand schimbarea, faptul ca viata ta cotidiana se va transforma. Poate sa fie vorba de redecorarea casei, de schimbarea activitatii, sau de sosirea unui copil, mai ales daca este prezenta si cartea Copilul. Poate fi vorba de calatorii indepartate, pe calea aerului, dar poate arata si fuga de realitate, dorinta de creatie, de visare, de a renova, de a face multe lucruri. Este perioada corespunzatoare primaverii. Aduce cartii de dupa ea semnificatia cartii de dinaintea ei.18.Cainele

Incredere, credinta, prietenie.

Este un simbol al fidelitatii, aratand un anturaj prietenos, ce protejeaza, chiar cu riscul vietii. Arata ca esti inconjurat de prieteni fideli, simbolizand cercul prietenilor, relatiile sincere si durabile. Este si cartea reuniunilor, placerilor impartasite, intalnirilor cu prietenii.


19.Turnul

Stabilitate, succes, inaltarea spiritului.

Este privita ca o carte oculta. Are mai multe semnificatii, una fiind separarea, cealalta reprezentand o cladire sau chiar o persoana foarte inalta, eventual un personaj autoritar. Poate arata un spital, o inchisoare, o cladire administrativa. Cand are o pozitie importanta in etalare, arata ca energia persoanei careia i se citeste este scazuta. Daca este chiar langa Barbat sau Femeie, avertizeaza asupra singuratatii si izolarii in care acesta se afla, datorita retragerii fata de societate. In anumite cazuri sugereaza o persoana care s-a separat de curand de alta persoana, sau a suferit o schimbare. Alta semnificatie este trecutul. Poate arata fostul sot, deoarece este o carte cu energie masculina.
20.Gradina

Societate, conexiune, creativitate, intalnire, a fi la un loc.

O carte ce vorbeste despre distractii, petreceri, noi intalniri, despre mediul inconjurator, tara, creativitate, popularitate, tot ce are legatura cu partea artistica. Este cartea reusitei sociale, a aprobarii societatii, aratand recunoasterea valorii profesionale, bunul renume. Arata increderea in persoana proprie.


21.Muntele

Obstacol, pericol, blocaj, munca extenuanta.

Daca este departe de cartea personala, dusmanul este mai putin de temut. In mod obisnuit reprezinta obstacole, incercari, dar si teluri, scopuri. Daca este un scop, atunci arata ca trebuie sa-ti imparti prioritatile in bucati mai mici, pentru a ajunge la rezultatul dorit. Este mai bine sa urci muntele in pasi marunti si direct, decat sa stai si sa-ti imaginezi ca este imposibil de urcat. Daca incerci sa ocolesti obstacolul, vei pierde mai mult timp si energie. Poate reprezenta un dusman, un adversar, cineva care are putere asupra ta, ca de exemplu seful tau sau chiar legea.22.Drumul

Libertatea alegerii, indoieli, probabilitate.

Reprezinta o decizie, o alegere ce trebuie facuta. Arata ca esti in fata unei bifurcatii, dar poate arata si drumul cu masina sau cu trenul.


23.Soarecele

Secrete, obstacole, pierderi, hoti, dusmani ascunsi.

Este considerata o carte negativa. Arata o reducere, o scadere sau o pierdere. Cartea arata un proces lent, pas cu pas, picatura cu picatura. Poate semnifica oameni care profita de pe urma bunatatii tale, care te manipuleaza. Arata ca evenimentul are o finalitate sigura, chiar daca viteza de desfasurare este mica.24.Inima

Dragoste, sentimente, inima, legatura, fericire.

Aceasta carte stapaneste zona emotionala, relatiile si orice domeniu in care sunt implicate emotii puternice. Depinde mult de cartile adiacente, pentru ca Inima este o carte de sine statatoare. Singura nu arata multe detalii, in afara de faptul ca este vorba de sfera sentimentala. Cand majoritatea cartilor din jurul Inimii sunt pozitive, arata liniste si fericire. Daca insa cartile adiacente sunt negative, arata suferinta si greutati, faptul ca ceva nu este in regula sau ca acest lucru se va intampla in curand. Semnifica sentimentele de dragoste, amantul, fericirea, un tanar sensibil, sentimente de afectiune sau prietenesti, partaj, armonie.


25.Inelul

Karma, munca de grup, monotonie, protectie.

Este un semn al aliantei, al uniunii, al asocierii. Poate arata un contract de afaceri, dar si o bijuterie, un lucru de valoare. Reprezinta inainte de toate o legatura puternica si frumoasa.


26.Cartea

Intelepciune, chemarea de a invata mai mult, secrete, studiu.

Semnifica secretele, misterul, necunoasterea dar si revelatiile, lucrurile oculte, ezoterismul. Arata evenimente care au loc fara sa stim de ele. Poate semnifica si examenele, cartile, o meserie intelectuala.

27.Scrisoarea

Superficialitate, noutati, informatii, idei creative.

Reprezinta noutati pe care le dai sau pe care le primesti. Depinde de cartile inconjuratoare daca aceste noutati sunt rele sau bune. Arata nevoia de comunicare, dar poate fi si un document, un contract ce trebuie semnat, mai degraba ceva scris decat un mesaj verbal. Poate fi vorba despre emailuri, sms, scrisori, sau de o actiune ce trebuie inceputa.

28.Barbatul

Prieten, sot, iubit, actiune, agresivitate, logica, vointa.

Aceasta carte reprezinta inainte de orice consultantul daca este vorba despre un barbat. Cartile din jurul lui il privesc in mod personal. Daca insa consultantul este o femeie, atunci Barbatul il arata pe sot, amant, iubit, tatal acesteia sau un personaj masculin ce joaca un rol important in viata ei.29.Femeia

Prietena, sotie, intuitie, pasivitate, instinct, rabdare.

Aceasta carte reprezinta consultantul, daca este vorba despre o femeie. Daca insa consultantul este un barbat, atunci Femeia reprezinta sotia, mama, amanta, o prietena sau o femeie importanta din viata acestuia. Cartile din jurul Femeii determina personalitatea acestei femei.


30.Crinul

Succes, cunoasterea binelui si raului, sfintenie, succes, munca.

Arata o protectie, o promovare, un suport prin circumstante pozitive, sau din partea unei persoane care te simpatizeaza. Semnifica si frumusetea, eleganta.


31.Soarele

Dumnezeu, creatie, succes, pozitiv, absolut, sanatate, optimism.

Energie pozitiva, aduce putere cartilor adiacente, aduce lumina asupra problemelor, caldura in relatii, avertizeaza asupra unei intensitati prea mari, succes, ego. Este o carte a optimismului, care alunga grijile si tristetea, aducand protectie si energie. Atenueaza efectul cartilor rele precedente. Poate sa reprezinte un loc insorit, dar si tatal, sau un alt personaj masculin. Arata succesul in toate domeniile, aducand speranta, fericire si celebritate.32.Luna

Magie, traditii, trecut, intuitie, cariera, teama.

Semnifica locurile sumbre, umede, precum si inconstientul, visele date de imaginatie, feminitatea, intuitia, sensibilitatea, spiritualitatea, dar si iluzia. Uneori poate indica mama. Arunca o umbra asupra cartilor adiacente. Semnifica si ascensiunea sociala, celebritatea, aducand onoruri.


33.Cheia

Abilitate de a intelege, adevarul, probabilitati si posibilitati, solutii.

Semnifica abilitatea de a rezolva problemele si garanteaza succesul. Vorbeste despre reusita, plecari, descoperiri. Deschide usile inchise, in spatele carora se gaseste raspunsul la problema. Anunta un eveniment fatidic, trasat de destin. Este cartea ce indeamna la actiune, pentru a face ceva, pentru a pune lucrurile in miscare. Arata rapiditate, spre deosebire de Soarece, care arata incetinire.34.Pestii

Intelectualitate, succes material, bogatie, instabilitate, excese, droguri, alcool.

Reprezinta inainte de toate banii si munca, precum cartea Vulpea. Semnifica si marea, calatoria, anunta succesul pe plan financiar. Reprezinta contractele de angajare, munca independenta, comertul, afacerile. Indica faptul ca banii trebuie sa circule, ori prin cumparare, ori prin investitii. Daca se blocheaza circulatia lor, prin strangere si avaritie, lucrurile nu vor merge cum trebuie. Pentru a castiga bani, trebuie lasata libera aceasta miscare a lor. Indica si lichide de diferite tipuri, apa, alcool etc.

35.Ancora

Gravitate, stil de viata, securitate relativa in munca si relatii, loialitate, stabilitate.

Ancora este la polul opus al Sarpelui, ea reprezentand curajul, stabilitatea, cinstea si increderea. Semnifica tot ceea ce este bine ancorat, atasamentele puternice, dar poate arata si blocaje, obstacole realizate de propria persoana, ce singur isi creeaza probleme, spre deosebire de Munte, care arata obstacole externe.

36.Crucea

Karma, teste, spatiul nemarginit, destin, lectii de invatat, teste.

Indica tristete, durere, incercari care trebuiesc trecute, sfarsitul unei perioade. Suferinta si ghinion, fara speranta pentru o situatie, sfarsitul, vesti rele.

SEMNIFICATIILE CARTILOR LENORMANDRead this story for FREE!