SEMNIFICATIILE CARTILOR LENORMAND

13.4K 5 0

                                      SEMNIFICATIILE CARTILOR LENORMAND

1.Calaretul

Ganduri, vesti, procese dinamice.

Aduce vesti, iar daca este departe de cartea personala (Barbatul sau Femeia) aceste vesti sunt de departe. Este o carte pozitiva, ce arata ca ceea ce vrei sa realizezi are bune sanse de reusita. Poate arata o calatorie, in functie de cartile ce o inconjoara. Uneori poate fi vorba chiar despre o persoana, un calator ce vine de la mare departare, sau poate un musafir ce-ti va sosi in casa. Daca este vorba despre o intalnire de dragoste, aceasta va fi intensa.

2.Trifoiul

Speranta, noroc, lucruri naturale.

Exprima speranta, simplitatea, fericirea in forma ei cea mai pura, norocul si bogatia, daca este departe de Nori. Daca nu, poate fi vorba de lucruri triste, deranjante. Este o carte pozitiva. Alaturi de cartea consultantului anunta fericirea, consolarea si disparitia tristetii. Dupa o serie de carti rele, Trifoiul arata terminarea problemelor si aparitia sansei de reusita.

3.Vaporul

Dorinta, sperante, vise, castiguri sau pierderi materiale, in functie de cartile adiacente.

Reprezinta calatoriile, dar si speranta, visele, cresterea spirituala. Anunta o crestere materiala, prin comert sau mostenire, sau o pierdere de bani, in functie de cartile alaturate. Vaporul vorbeste despre situatiile aflate in miscare, intr-un mod similar Calaretului. Lucrurile sunt intr-o continua miscare, in mod ciclic. Este o carte neutra, pentru ca poate avea atat inteles pozitiv, cat si negativ.

4.Casa

Stabilitate, legaturi familiale, responsabilitate.

Reprezinta casa, stabilitatea, legaturile familiale, responsabilitatea, proiectele ce anunta un viitor mai bun. Mai poate arata soliditatea si stabilitatea afectiva in cuplu, sau in familie. Daca este inconjurata de carti rele, nu trebuie sa te increzi in fericirea de moment, aceasta trebuie aparata impotriva agresorilor externi.

5. Copacul

Cunoasterea binelui si raului, viata, sanatate, timp.

Reprezinta cunoasterea binelui si raului, viata, timpul, dezvoltarea, sanatatea sau boala. Arata o imbolnavire, daca este aproape de cartea personala. Reprezinta un timp mai indelungat, spre deosebire de Trifoi care este rapid. Poate arata ceva ce are radacini adanci in relatie, sau in munca. Copacul arata potential in directia cresterii si dezvoltarii, legaturile familiale, radacinile unei probleme.

6. Norii

Griji, indoieli, temeri, o perioada negativa.

Indica griji, indoieli, frica si slabiciune, arata o perioada de timp negativa. Se prevad obstacole si in general o situatie delicata. Daca partea luminoasa a cartii este langa cartea personala este un semn bun, dar daca partea intunecata este mai aproape, atunci obstacolul este aproape si va apare in curand.

7.Sarpele

Tentatii, forte intunecate, istetime.

Arata tentatii, forte intunecate, partea intunecata a sufletului, tradare, gelozie dar si inteligenta. Poate arata ca alta femeie se tine de barbatul tau. Intr-o etalare masculina poate fi vorba de o femeie fatala, seducatoare, un magnet sexual. Eventual sora vitrega, o partenera de serviciu sau nevasta sefului. Sarpele are un stigmat negativ. Cu toate acestea, in anumite societati, este respectat. Poate sugera energia kundalini, inteligenta si istetime, dar si o limba veninoasa, lucruri evazive, alunecoase. Ca intotdeauna, sunt importante cartile adiacente. Sarpele poate influenta aceste carti, mai ales daca este in apropierea Inimii, cand arata suspiciune, suspectare din cauza neincrederii.