BİR SLYTHERİNDEN SİZE 16 TAVSİYE

1.4K 87 129
                                    

İster bir Slytherin ol, ister olma bu yazacağım maddeler senin işine yarayacak.

TAVSİYE 1: BAŞIN DİK YÜRÜ

Birisi tarafından ezilmek istemiyorsan başın dik yürü. Başın aşağı baktığında seni ezmek isteyenler etrafına toplanacak. Onlara fırsat vermek istemezsin değil mi?

TAVSİYE 2: KENDİNİ EZDİRME

Birisi sana laf atar ya da canını sıkar, moralin bozma. Bozduysan belli etme, SAKIN! İnsanlar özgüven eksikliğinden ve zaaflardan beslenirler.

TAVSİYE 3: GEREKTİĞİNDE BİR YILAN OL

Eğer seni yılan halinde görmek için kaşınıyorlarsa bir yılan ol. Ama temel kural şu. Kimse sana bulaşmadıkça sende kimseye bulaşma. Yoksa haksız duruma düşen sen olursun.

TAVSİYE 4: AĞLAMAK GÜÇSÜZLÜK DEĞİLDİR.

Ağlamaktan utanma. Ağlamak senin içinde tuttuklarınla baş ettiğinin bir göstergesidir. Ama ağlamayı güçsüzlük sananların yanında da hüngür hüngür ağlama.

TAVSİYE 5: KENDİNE GÜVEN

Ne olursa olsun kendine güven. Sen her düştüğünde kaldıran biri olmayacak. Ayağa kalkmayı ve üstünü silkelemeyi öğren.

TAVSİYE6: YAPABİLECEKLERİNİN SINIRI YOK

Şunu unutma. İnsanlar senin hakkında olumsuz düşündüklerinde çok daha güçlü hissedersin ve hırslanırsın. Bu hissi iyi kullan. Neden onlardan daha iyi olamayasın ki?

TAVSİYE 7: İNSANLAR ÇABUK DEĞİŞİR

Bir anda dostun düşmanın, düşmanın dostun olursa şaşırma. İnsanlar çabuk değişir. Unutma ki şeytan da bir zamanlar melekti. Ama her 'Ben artık değiştim. Kötü biri değilim' diyene de inanma. Zaman tanı.

TAVSİYE 8: EMPATİ KURMAYI ÖĞREN

Empati önemlidir. Başkalarının gözlerinden bakmayı öğren. İnan bana çok işine yarayacak. Hem olaya başkasının gözünden bakarsan ve sonra tartışmaya başlasan karşındaki kişinin savunacak yanı kalmaz. Çünkü zaten empati kurabildiğin için onun olaya nasıl baktığını da fark edersin 😉

TAVSİYE 9: KALP KIRMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRME

Seni üzeni üz, seni küçümseyeni küçümse, seni ağlatanı sen de ağlat intikam al. Ama ne olursa olsun SAKIN sana zararı olmayan birinin kalbini kırma SAKIN! Sonra sonuçlarına katlanırsın. Vicdan azabı iyi değildir :)

TAVSİYE 10: DUYGUSUZ OLMA

Herkesin zaafları, öncelikleri vardır. Bunları yaşa. Asla duygusuz olma her duyguyu tat. Sevgiyi, nefreti, özlemi, aşkı, pişmanlığı... Önemli olan hepsini dozunda yaşamak. Dozunda yaşadığın zaman hiçbir duygunu karışırmazsın.

TAVSİYE 11: ZAAFLARININ KONTROLÜNÜ ELE AL

Kimseye zaaflarından bahsetme SAKIN! Ha bahsettiysen asla detaya girme. İnsanlar maske takmaya bayılırlar unutma. Zaaflarını kullanırlar ve bunu yaparlarsa çok pişman olursun.

TAVSİYE 12: HAYAL KURMAKTAN KAÇINMA

Hayal kur. Ama yerli yerinde kur. İmkansız olduğu bir şehir öteden belli hayallerle kendini avutma. Ne diyordu Dumbledore?
"Hayallere bağlanıp yaşamayı unutmak iyi değildir"

TAVSİYE 13: GÖZÜN AÇIK OLSUN

Neler olup bittiğine iyi bak. Etrafında olanlara sık sık dikkat et. Saf gözükmek iyi değildir.

TAVSİYE 14: GÜL GEÇ

İnsanlar tanımadığı halde birilerinin arkasından konuşmaya bayılırlar. Yakalarsan gül geç. Nasıl olsa seninle anca nerden konuşacaklarını bulmuşlar :)

TAVSİYE 15: İYİLİĞİ VE KÖTÜLÜĞÜ KARIŞTIRMA

Bir şeye karar vereceksen iyice düşünüp tart. İyi yanı ne kötü yanı ne bana zararı ve bana faydası ne... Bunu yaparsam çevremdekiler zarar görür mü... İyilikle kötülüğü birbirine karıştırma. İyi dediğin birşey kötü, kötü dediğin birşey iyi sonuçlar doğurabilir. Hayatın temel prensibi daima budur.

TAVSİYE 16: VİCDANINI TERK ETME

Ailene, topluma, vatanına, hayvanlara, kadınlara ve daha nicesine karşı vicdanını terk etme. Sen terk etsen de o terk etmez bazen. Vicdan en sadık dostumuzdur. Ne yaparsak yapalım bizden gitmezler. Vicdanın yaşadıkça sen de yaşarsın. Ama vicdanın yaşamazsa istediğin kadar nefes al ya da yaşa, yine de ölürsün.

KİM BU SLYTHERİN'LİLER? (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin