O | Samenvatting & Banner

235 33 8
                                    

Voor de boekenclub Rainbowdust van miilkydahlia moest ik een samenvatting maken van het boek Als domheid een ziekte was van WcBril

Verder heb ik om wat extra punten te scoren ook een banner voor dit boek gemaakt. Dit was nog best wel een uitdaging omdat ik wilde dat het bij de cover past en die is niet echt in mijn stijl. Toch ben ik er denk ik wel tevreden mee.

In het eerste hoofdstuk van boek als Domheid een ziekte was maak je kennis met de naar eigen zeggen niet al te slimme Koa, een arme jongen wiens vader vertrokken is en zijn crush Mick

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

In het eerste hoofdstuk van boek als Domheid een ziekte was maak je kennis met de naar eigen zeggen niet al te slimme Koa, een arme jongen wiens vader vertrokken is en zijn crush Mick. Met een bijna lege koelkast en een al net zo lege maag besluit hij zijn crush te vragen om zeer romantisch dineren.

Zenuwachtig gaat hij naar het wat deftige huis van Mick. Wat resulteert in een hoop doemscenario denken en zweetoksels. Vervolgens komt hij er achter dat ook de rest van de vriendengroep, die hij al een poosje vermeden had ook komt. En nog belangrijker; Finn komt ook. Waarom dit zo'n belangrijk detail is geeft de schrijver pas later een beetje prijs.

Na een douche genomen te hebben ontmoet Koa de vriendengroep en heeft hij een confrontatie met Finn. Iemand met wie hij duidelijk al wat verleden heeft. Toch probeert hij zich zo normaal mogelijk te gedragen. Terwijl Koa voorzichtig terugblikt op het verleden en al zijn minder verstandige keuzes mond wat een simpele pizza avond in iets heel anders uit. Met veel gevoel voor humor en hier en daar wat sarcasme vertelt de schrijver het grappige, domme, maar soms stiekem ook serieuze verhaal van Koa.

Covershop 3 | Oud & Gesloten Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu