A Prenseni Kastély

72 8 1
                                    

A Prensenbe tartó kis csapat elején Gwein és Elian lovagolt. Mögöttük Merlin. Őt követte a hintó, amiben a királyi pár ült. Mögöttük Precyval, Lion és még néhány lovag vágtatott. A sereg hajók pedig Dotty és Mordred volt. A két jóbarát nevetve haladt egymás mellett. Nagyon jól szórakoztak. Egyszer csak egy süvítés hallatszott. Egy nyíl fúródott Dotty vállába. A lány lezuhant a lováról. A lova elrohant, Meridot a földön feküdt. A menet megállt, Mordred leugrott a lováról, és felsegítette a lányt. Kihúzták a nyilat a vállából, és bekötözték a sebet. Mordred felültette a lányt maga mögé és így folytatták útjukat.
Prensenbe érve a lord és a két gyermeke várta őket. Mindenki nagyon jól érezte magát, csak Dotty volt rossz hangulatban. Mikor a lány leszállt a lóról, rögtön odament a lord fiához Sir Erickhez.
- Elnézést, hol találom az udvari orvos?
- Fe fel kell menned ott azon a meredek lépcsőn és ott balra.
- Köszönöm. - Dottynak nem volt túl nagy kedve, hogy több szót váltson a lord fiúval. Ám Sir Erick pont az ellenkezőjét gondolta. Amint a lány távozott, rögtön utána fordult. Mordred is észrevette a történteket. Legszívesebben ott abban a pillanatban leszúrta volna. E helyett inkább barátja után rohant. Ahogy a lépcsőn kaptattak fölfelé Mordred megszólalt:
- Mit gondolsz így ránézésre?
- Nekem túl díszes.
- Ja, hogy te a várról beszélsz.
- Miért te mire gondoltál?
- A lord fiáról.
- Nem is tudom. Nem kedvelem.
Ekkor felértek a doktorhoz. Az orvos kitisztította a sebet, és bekötözte azt. Ezt követően elmentek a vendégszobákhoz. Dotty legbelül érezte, hogy itt valami nincs rendben.

Este a lakoma után Sokan elmentek megnézni a várost. Csak Merlin, Dotty és Mordred maradt a várban.
- Nem tetszik itt nekem valami. - mondta Meridot aggodalmasan.
- Ugye? Olyan ez a hely mintha megbűvölték volna. - mondta Mordred.
- Megbűvölték! Banya. Gonosz tekintet. - szólt Merlin.
- Mi bajod van?
-Azt hiszem, hogy Morgana itt van a kastélyban. És tudom is, hogy miért.
- Miért?
- Azt gondolja, hogy megtalálja Ivynt.
- Kit?
- Ivynt. Dottyt.
- Mi van.
- Oké. Akkor kezdjük az elején. Ugye tudjátok, hogy Dotty egy csillag. De ő a földön született a többi csillaggal ellentétben. Van egy jóslat egy földi csillagról, aki megtudja változtatni az emberek sorsát, a jóságból fakadó hatalmadnak köszönhetően.
- Persze így már értem, Dottyt a druidák Ivynak hívták. - szólt Mordred (a fiú kiskorában druida volt).
- Ez csodás. Asszem. - mondta Dotty.
- Nem annyira. Mert Morgana célja, hogy megegye a szíved, ha már igazán ragyog. Mert az mindig ragyog, de csak akkor kaphatja meg a hatalmat ha teljes lelked ragyog nem csak a szíved.
- Tehát állandóan halálos veszélyben vagyok.

A Varázsló HúgaWhere stories live. Discover now