eerste schooldag

987 66 10
                                    

'HARRY! OPSTAAN!' hoor ik mijn moeder roepen. Ik kijk op mijn wekker en zie dat het al acht uur is. Fijn, nog maar een kwartier om me klaar te maken en naar school te gaan.

'Harry!?,' hoor ik haar nog een keer roepen.

'JA MAM IK HEB JE GEHOORD!,' roep ik terug.

Ik krijg geen antwoord meer. Na nog vijf minuten in mijn bed gelegen te hebben stap ik uit en loop ik vlug naar de badkamer. Snel pak ik een douche en doe ik mijn standaard kleren aan. Zwarte skinny jeans, blousje met weet ik wat voor print erop en mijn bruine laarsjes die ik echt bijne elke dag aan heb.

Na tien minuten sta ik beneden met mijn tas in mijn hand.

'Harry, ik heb al brood voor je gesmeerd en je motor staat buiten. Moet ik nog iets anders voor je doen?' vraagt ze.

'Nee maar bedankt voor je hulp mam,' zeg ik. Ik geef haar een kus en verlaat het huis.

'Dag lieverd.'

Ik doe mijn oortjes in, mijn helm op en ik start mijn motor.

* * *

'Hey, Niall! Wacht even!,' roep ikl als ik van mijn motor stap en Niall bijna van de parkeerplaats zie aflopen.

'Ow hey Harry, ik had je niet gezien,' lacht hij en hij loopt weer terug.

'Fijne vakantie gehad?,' vraagt ik als ik ondertussen mijn spullen pak.

'Ja, jij?,' vraagt hij en we lopen ondertussen al naar het gebouw.

'Ja het ging wel. Veel tijd met mijn familie doorgebracht en gewerkt.'

'Werken in de vakantie?.'

'Jup die bakker bakt geen broodjes uit zichzelf,' lach ik en Niall lacht met me mee.

'Dat kan ik wel geloven ja.'

Na nog een paar passen zijn we bij de deur van de school en lopen we naar binnen. Ik loop naar mijn kluisje en gooi mijn jas erin. Niall zit in het kluisje naast mij en doet ook alleen zijn jas erin.

'Weet jij waar we dadelijk naar toe moeten?,' vraagt Niall.

'Ik zal wel even kijken,' zeg ik en ik pak mijn telefoon. 'We moeten naar lokaal 10.7.'

'En welk vak hebben we dan?'

'We hebben dan geschiedenis.'

'Ow oke.'

Ik doe mijn kluisje dicht en loop met Niall naar het lokaal. Er staan al wat mensen te wachten en wij gaan erbij staan.

'Hey Niall en Harry. Alles goed?' begroet Liam ons.

'Hey maat, ja alles is goed hoor met jou?' vraagt Niall.

'Ja alles prima, en met jou Harry?'

'Ow alles gaat prima,' glimlach ik.

Niet veel later komt de docent al aan lopen en staat zowat de hele klas er al. We stromen langzaam naar binnen en iedereen gaat op zijn gebruikelijke plek zitten. Ik en Niall zitten helemaal rechts achterin. Liam en Zayn zitten voor ons en Louis en Tyler zitten naast ons, in het midden dus.

Tussen Louis en mij is het soms heel akward. We wilde proberen een relatie te beginnen maar hij wilde niet meer. Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom. Het kan zijn dat hij toen verliefd was op Eleonor of een andere jongen of gewoon niet op mij. Want wie wordt er nou verliefd op Harry? Niemand dus.

'Nou klas, ik hoop dat jullie allemaal een goede vakantie hebben gehad en dat jullie goed uitgerust zijn om weer een goede start van 2015 te maken,' zegt de docent terwijl ze voor het bord gaat staan en iets op aan het schrijven is.

'De middeleeuwen. Daar gaan we het deze perioden vooral over hebben,' verteld hij.

De meeste woorden gaan het ene oor in en het andere weer uit. Deze informatie heb ik al gehad toen ik nog op de basisschool zat, ik heb geen zin om dat nog een keer te gaan horen.

Nou de eerst dag gaat al wel. Ik zit weer naast Niall zoals normaal. Hij gedraagt zich een beetje anders heb ik het idee. Hij is gewoon niet zichzelf. Ik hoop net dat er iets ergs is gebeurt want anders wil ik wel dat hij het tegen me zegt, dan weet ik tenminste waarom hij zo doet.

Ik moest weer denken aan Louis en onze mislukte relatie. Tot nu toe is hij de enigste die weet dat ik op mannen val. Ik wil het wel aan Niall vertellen maar ik denk dat hij me dan zal gaan negeren. Ik heb ook echt geen idee hoe ik het überhaupt tegen hem zou moeten zeggen. Zovan: 'Ja he eh Niall ik val op mannen en ik vind jou heel erg leuk, wil je een relatie?' Dan gaat hij me ZEKER wel negeren! Ik met gewoon een manier vinden om hem er zelf achter te laten komen of gewoon een manier waardoor het niet zo heel erg aankomt. Eigenlijk is het niet eens erg. Kan ik er wat aan doen dat ik niet op meisjes val.

Ik weet nog wel dat ik vorig jaar iets met Lisa had maar dat werd ook niets. Ik voelde gewoon niets snap je? Er was geen gevoel van vlinders in mijn buik of vonken die oversprongen, nee er was gewoon niets. Ik heb het uiteindelijk uitgemaakt en gewoon gezegt van ja ik vind je niet meer zo leuk maar ik wil nog wel vrienden blijven. Ze begreep het op een of andere manier wel en zei zelf ook al dat ze het niet meer zo zag zitten. Nu zijn we nog steeds vrienden en spreken we nog wel eens af.

Maar ik ga weer want ik zit nu bij geschiedenis en Niall is volgensmij aan het meekijken en dat is niet de bedoeling. Hij mag niet weten wat ik voor hem voel.

Ik sluit het boekje en stop het weer weg in mijn tas.

'Wat was je aan het schrijven?' vraagt Niall.

'Ow ik was even een aantekening aan het maken,' lieg ik. Hij knikt en kijkt weer naar de docent.

~~~

Heyyyy,

okay I know ik zei dat ik pas zou beginnen in januarie maar ik wilde er gewoon alvast één hoofdstuk opzetten, gewoon om wat meer info te geven en omdat ik er gewoon zin in had hihi:)

please vote, comment and maybe follo?:)

Lots of love IrwinsBandana_

The Harry DiariesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu