Bölüm 2

97 5 12
                                    

 KARDELEN'İN YAŞADIKLARI

  Bir yanım öyle küskün ki , her seferinde neden neden diye kalbimde fokurdayan sıcak damlacıklar alevlenirken kalbimde, unutmak için neler yapabilirim desem de  ve her ne kadar ağlasam da hiçbir sey değişmez oluyor ruhumda. Diğer yanım rol yaparken hep gülümsemek zorunda kalıyor sessiz cığlıklarla boğuluyorum.Bu kadar hayatın attığı tokatlar öyle hırpaladı ki yasamımda,öyle seyler yasattı ki, her defasında düşüp tekrar toparlanmak için hep ayakta olmaya calıstım. Bir çıkış noktası bulmak için her defasında zıplayarak aşama katetmek isteseniz de bir türlü olmayan, bazı sebepler yüzünden gerilemeye mahkum kalırsınız.

  İşte kardelen de hep bu dertlerden yakındı. Kardelen 25 yasında ve hala hedeflerine ulaşamamış bir genç kız. Kendi iç dünyasında hep hayalleri olan hedeflerine ulaşma çabasında olan bir kızdır.Kalbinin temizliği yüzüne yansımıştır. O kadar temiz bir kız ki hep herkesin iyiliğini düşünür kimseye zararı olmaz kendinden başkasına.Kendisine zararı olur derken üzüldüğü ve kendini yıprattığı kendi içinde yaşadığı mutsuzluklar vardır. Bunlardan bitanesi ailesinin geçim sıkıntısıdır.

  Kardelen babasının bugüne kadar yaptığı hatalar yüzünden geleceğine bir yol çizememiştir. Ne arkadaş çevresi yapabilir  ne de kendi için bir şeyler. Babası selahattin yüzünden yakınmaktadır. çünkü babasıyla geçinemez, hep bir tartışma yaşamaktadırlar. Babası artık aklını yitirmiş gibidir. Maddi sıkıntıyla bir çöküşlerde olduğu için artık ne yapacağını bilemez durumdadır.Bugüne kadar ailesini her defasında zor durum yaşatmıştır.

 Selahattin'i eşi  Nermin tam 30 senedir çekmektedir .Bir tür işkencedir bu yasadıkları Nerminin.Yasadığı tüm bu olaylar yüzünden bir gün aklını yitirerek tam olarak hastalığı bilinmese de bir tür depresyondur. Şiddetli bir depresyon geçirmiştir Nermin. Geçirdiği rahatsızlıkta kulaklarına gelen sesler onu yönlendirerek aklınıza gelen her seyi yaptırmaktadır. Bir gün Nermin'in aniden bu hastalığı ortaya cıktığında Kardelen ne yapacağını bilemiyordu. Şok olmustu . Annesi aklını yitirmişti ve annesi Nermin kendini kurtarmak için balkona yöneldiğinde Kardelen ani bir hamlede annesinin kolundan yakalayarak onu bir şekilde sımsıkı tutarak balkondan kendini boşluğa atmasını engellemeyi başarmıstı.

  Fakat annesini içeriye girmesi için ikna edemez çünkü o an annesinde deli kuvveti vardır. ne yapsa annesini içeriye girmesi için bir sey yapamaz. O soğukta annesine söz geçirmeye calısır. Bir yandan dua eder babasının gelmesi için . Ve babası gelir Nermin'i içeriye geçirirler. Nermin ne olduğından habersiz bakışlarla öylece kalır. Saldırgan tavırlarıyla bir yandan kızı Kardelen'e sinirli bakışlar atarken ani hamle yapma peşindedir.

  Ertesi güne kadar Nermin hiç uyumaz sabahlara kadar evin her odasında dolanır ne yemek yer ne de su içer. 48 saat boyunca yemek yemeden su içmeden aç susuz durur. Tuvalete de gitmemektedir.hastalığında hep kulaklarına gelen sesler annesi, babası, akrabalarıdır. Yasadığı tüm olumsuzluklar üzüntüleri canlanır görüntülü ve sesli olarak. Ne kızı Kardelen'i ne oğlu Kemal'i tanır. Kardelen:

- Anne Kemal'i nasıl tanımazsın o senin oğlun.

Der. ve Nermin kulağına gelen sesler bakalım oğlunun kulaklarına bak kulaklarından tanırsın demektedir.Nermin ,Oğlu Kemal'in kulaklarına bakar hatırlamaya calısır. Fakat hatırlayamaz.

-Siz bir seyler peşindesiniz beni öldürceksiniz.

Der.ve bir gün Nermin anlamsız cümleler kurar. 

-Pepe pepeeeeeee.

diye bağırmaya başlar. kızı Kardelen ve oğlu Kemal anlam beremeyen gözlerle bakakalırlar. Bir gün annesi çekiçi kaptığı gibi eşi Selahattin'in kafasına geçirecekken oğlu koşar ve elinden alır.Daha sonra da buzdolabına yönelir Nermin buzdolabınn üstündeki düdüklü tencereyi kızı Kardelen'in kafasına geçirmeye çalışır.Anneleri Nermin sonunda yataklara düşer.hareketsiz öylece yatar.Su içirmeye calısırlar içemez. Çok kötü durumdadır Nermin.

  Telefon çalar arayan komşuları Zeyneptir. Annesi Nermin'in durumunu öğrenince hemen koşar ve gelir.Acili arattırır. Acil aradıklarında acil Nermin'in hareketsiz bedenini hastaneye getirdiklerinde Nermin bitik durumdadır.Adete ölüm döşeğindedir.Dahiliye doktoru Nermin'i hayata döndürmek için her tetkik'i yerine getirir. Nermin zamanında getirilmeseydi öleceğini söyler. Kızı kardelen ve Kemal bunu duyduklarında cok üzülürler. 5 gün boyunca Kardelen annesinin yanında hastanede kalır annesin iyileşmesi için dua eder. bir yandan annesinin kalçasında yatak yarası olduğunu görür. Ne yapacağını bilemez Hemşirelere gider söyler . Fakat hemşirelerin bir kulağından girer bir kulağından çıkar bu sözler. Dikkate alınmamaktadır.

  Ertesi gününe kadar sürekli söyler yarın derler ve sonunda çıldırır hemşire çağrı düğmesine basar anında gelir bir hemşire. Daha sonra pansumanı yapılır, diğer refakatcılar yardımcı olur Kardelen'e . Kardelen cok zayıf olduğundan annesini kaldıramamaktadır. Annesine tüm gün o bakmaktadır.Babası ve kardeşi arada gelip giderler ve akrabalarının hiçbiri gelip de ben bakayım bir gün de demez. Kardelen cok zor zaman geçirmektedir bu yüzden...

----------------------------------DEVAMI GELECEKTİR.----------------------------------------------------------------

Gözyaşlarımın Tadı Hep AynıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin