Kırık Kalpler

12 0 0
                                    

Eğer kırık bir kalbiniz varsa veya bunu yaşadıysanız kendinizi burada bulabilirsiniz diyeceğim, ama hangimiz bunu yaşamadık ki? İnsanlar var olduğu andan itibaren kalplerinde doğuştan var olan o anlam veremediğiniz hislerimizle, daha ilkokuldan beridir çocukluk aşklarımızı ileride hatırlayıp gülümsemedik mi? Evet şimdi gülümseyebiliriz ama o zamanlar da yüzümüzü yastığa koyar ağlardık.

Kalp kırıklığı neydi  ve tedavisi  hangi ilaçtı? 

Size çok eski bir arkadaşımdan bahsedeceğim, kendisi benden biraz yaşça büyük ve evlilik hayalleri kuran gencecik bir kız. Erkek arkadaşıyla her şey mükemmel iken elbette ki bir evlilik teklifi bekliyor, sonuçta hangi genç kız yastığa başını koyup bunun için yüzlerce film sahnesi çekmez ki. Fakat umduğu gibi olmadı ve evlilik teklifi beklediği kişi onu bıraktı, çünkü buna hazır değildi.  Bunu sadece o değil yüzlerce kişi aynı anda yaşıyordu ve daha sonrasında adlandıramadıkları, kalplerinde geçmeyen o sızı. Peki o ağır olan sızı da neydi ki?

Kanseri bile yenebilen bu güçlü kız neden bu kalp ağrısının üstesinden gelemiyordu veyahut bir yıl süren bir ilişkiyi unutmak için neden o süreden fazlasını ayırıyordu. 

Aslında kalp ağrısı sandığımızdan daha sinsi maalesef, daha ağır ve daha yorucu. Bunun sebebini biz insanoğlu yaratıyor aslında, onu unutmaya meyilli olan bir akla sahibiz, onu düşünmediğimiz en ufak anda silmek için harekete geçiyor. Zaman her şeyin ilacıdır dedikleri bu işte, en büyük yardımcısı aklımız. Ama biz buna direniyoruz şiddetle ve inatla.En basitinden onun gülümsemesini, bize nasıl harika hissettirdiğini, sohbetlerimizi, bizi öperken hissettiğimiz o anı saatlerce düşünüp hayal ediyoruz bu da yetmiyormuş gibi onu bütün sosyal hesaplardan her an kontrol ediyor ve stalklıyoruz.

Bunu sahiden neden yapıyoruz?

Arkadaşlar bu kalp ağrısının üstesinden gelmek istiyorsak, aklımızdaki soru işaretlerini silmeliyiz ilk olarak. Neden bittiğini, yaşadığımız her andan neden benden soğudu diye ayrıntı aramayı, onunla olduğunuz zamanları sürekli sürekli başa sarmayı ve düşünmeyi bırakmalısınız. Neden bittiği önemli değil, oda mükemmel değil ve o ilişkide mükemmel değil.  İlk olarak bittiğini kabullenmelisiniz, eğer bir neden yoksa size mantıklı gelen bir neden bulmalı ve bunun için bittiğine kendinizi inandırmalısınız. Ve unutmayın ki umut, bu süreci zorlayan en büyük ve yıkıcı şeylerden biridir, umut ettiğiniz bir şeyi asla unutamazsınız. Umudunuzu ve soru işaretlerinizi kenara bırakın ve bittiğini kabullenin.

Arkadaşıma geri döneceğim, sürekli ondan bahsediyor ve anılarından bahsediyordu. Fark ettiğim önemli şeylerden biri sadece güzel şeylerden bahsetmesiydi, insan üzüldüğü zaman ne kadar güzel olay varsa hafızasını zorlar ve onlara sarılır. Eğer kalbiniz kırıksa şunu unutmayın, onunla olan hiç bir şey eşsiz değildi, düşündüğünüz her şeyin yanına kötü olan şeyleri de ekleyin mesela. Güzel bir öpücükten önce olan kavganızı hatırlayın, yeri geldiğinde size nasıl kötü hissettirdiğini düşünün.   Güzel şeyler asla yalnız değildirler, gülümsediğiniz her anın öncesinde veya sonrasında kalbiniz kırılacak maalesef ki bu yazısız bir kanun gibidir.


Geçen günlerde bir tane video izledim bu konu hakkında ve kalp kırıklığı yaşayan insanların zeka seviyesinin o dönem için düştüğünü söylüyordu, haklıydı da, hak verdim ona.  Aslında kendinize güvendiğiniz en ufak bir konuda bile, yıkıcı dönüşler alabilirsiniz, eskisinden daha fazla hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Eskiden kolaylıkla yaptığınız bir çok şeyin üstesinden gelemeyebilir ve sadece o acıyla uyumak isteyebilirsiniz. Çünkü aklınız ve kalbiniz olduğundan daha hassas, bu konuda kalp kırıklığını uyuşturucuya benzetiyorum. Uyuşturucu bağımlıları bağımlı olduklarını biliyor ve o maddeyi alıyor ama kalp kırıklığı yaşayan insanlar bunu bilmiyorlar. Onu düşündüğü, onsuz başarıya uğradığı her an onları düşünüyor ve o maddeden sürekli olarak alıyordu. İşte kalp kırıklığının bu kadar uzun ve yorucu bir süreç olmasının ve geç iyileşmesinin nedeni bu; hasta olduğumuzu bilmiyoruz.


Tekrar arkadaşıma dönmek istiyorum, ondan gördüğüm şeylerden bir tanesi de ki biz tüm insanlar bunu yaparız, veya bu şekilde insanlara kesinlikle sahipsinizdir. Gittiğimiz en ufak yerde, biz buraya gelmiştik veya burada bunu yapmıştık diyerek üzülüyor ve modu düşüyordu. Aslında düşündüğümüzde kalp kırıklığının neden sinsi olduğunu buradan anlayabiliriz. O mekanın önceden bir anlamı yoktu, sorsam bilmeyecekti ama onunla gittiği için o mekanın bir anlamı vardı. Kalp kırıklığının zor iyileşmesinin nedenlerinden biri de bu maalesef. Aslında biz o an değer verdiğimiz insanı kaybetmiyoruz, yürüyüş yaptığımız arkadaşımızı, parka gidip dertleştiğimiz dostumuzu, akıl aldığımız hocamızı, abimizi, ablamızı da kaybediyoruz. Ama bunun farkında değiliz..


Ve küçük bir tavsiye verecek olursam şu olur, eğer kalp kırıklığınız varsa veya kalp kırıklığı yaşayan bir arkadaşınız varsa anlayışlı ve sabırlı olun lütfen, inanın bana kolay olmayacak. Değerli bir eşyamızı bile kaybettiğimizde üzülen ve onu düşünen vicdani duygulara sahibiz, robot değiliz, üzüldük ve üzüleceğiz. Bunu erteleyemezsiniz ve bunu yok edemezsiniz ama bu süreyi kısaltabilirsiniz. Onu düşündüğünüz her an başka bir şeylere odaklanan mesela, her anınızı arkadaşlarınız ile geçirin veya ailenize daha fazla vakit harcayın. 

Bunları neye göre yazdığımı soracak olursanız eğer, çok yıkıcı bir süreç geçirdim arkadaşlar. Bu süreçte değer verdiğim bir çok şeyi kaybettim ve aklımı, kalbimi kullanamadım. Aşk acısı da neymiş ya diye küçümsediğim arkadaşlarımı hatırladım ve pişman oldum, onlara hak verdim ve üzüldüm. Şuan çok iyiyim ama, dibi gördüm çünkü ve dibe çökmeden yükselemezsiniz. Size bu konu hakkında sayfalarca yazı yazabilirim çünkü deneyimledim, he keşke deneyimiz olmasa demeyin, her tecrübe sizi olgunlaştıracaktır. 

Ama buraya arkadaşımı bıraktım çünkü ondan bahsetmek daha kolay geldi bana, duygusal bir yazı yazmak istemedim size. Bu şekilde onlarca arkadaşıma şahit oldum, kız veya erkek her kalp acısının sonuçları maalesef ki neredeyse aynı. Ama daha sonradan kalp kırıklığını yendiğiniz zaman, kendinizi daha güzel hissedeceksiniz çünkü ağır bir işi halleden insanlarda gördüğünüz tecrübe ve rahatlama olacak. Tecrübe edindiğiniz bir şeyi daha iyi ve güvenilir yaşarsınız. Atalarımızın da dediği gibi sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer. Kısa sözün özü, değerini bildiğiniz bir şeyi, herkese kolayca vermezsiniz. Sevginin, aşkının değerini bilen insanlar her zaman daha güzel sever ve daha güzel sevilir. Tecrübe edinin korkmayın, sevilin ve sevin. 

Ve unutmayın ki bu süreçte çok güçlü bir silaha sahipsiniz, mantığınız. İşte tedavisi sadece altı harften oluşuyor, aklınızı ve mantığınızı kullanın. Duyguyla yaklaştığınız bir duyguyu yenemezsiniz. 

Daha fazla uzatmadan sonuca gelirsek, sevmek ve sevilmek kalp kırıklığı kadar yıkıcı bir duyguya sahip olsa da, hayatın en güzel tarafı bana kalırsa. 

Sizi seviyorum cancağızlarım.

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: May 27, 2020 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

CrystalHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin