1

711 18 4
                                    

medyadaki mağlumumuz taş gibi durucuğumuz

xxxx

Evimden uzak kalmayı sevmiyordum, ne zaman ki evim dışında bir yerde kalsam başıma kötü bir şey gelebilir diye kaygılanıyordum.

Sonunda Bodrum'a gelmiştim, durmaksızın bunun hayalini kurmuştum, fakat hayalini kurduğum şey uzun zaman sonra annemin yanından uzaklaşıp yıllar sonra abim ve babamın yanına gelmek değildi. 18 yaşıma Nisan ayında zaten girmiştim, artık arkadaşlarımla güzel bir tatil yapabileceğimi düşünürken buraya postalanmak güzel bir his hiç değildi. Hele ki üniversite sınavımdan hemen sonra.

İstemsizce mesaja tekrardan bakıp kim olduğunu düşünmeye başladım. Şaka desem olamazdı çünkü kimse 'Hoş Geldin.' yazarak şaka yapmazdı.

Eğer yaptıysada onun mizahsızlığı ona yapılacak bir şey yoktu. Ayrıca yıl olmuş 2020 büyük harfle cümleye başlayan var mıydı hala?

Duru: hoşbuldumda bana sadece hoşgeldin yazmak için mi yeni hat aldın

Duru: biraz saçma gibi eğer öyleyse

Telefonumu yatağa atıp, yerde duran ve açılmayı bekleyen kolilere tüm yorgunluğumla baktım. Gerçekten Ozan olmadan bu kolileri açıp tek tek yerleştirme gibi bir ihtimalim yoktu.

"Ozan!" var gücümle seslenmiştim ama ortalıkta Ozan Bey'den eser yoktu. Derin bir nefes alıp aşağı kata inip, salona göz attım. Leyla Hanım dışında kimse yoktu.

"Tatlım, Ozan arkadaşlarıyla buluşmaya gitti. Bir şey mi lazımdı?" koltukta bacak bacak üstüne atıp dergi karıştıran Leyla Hanım'a döndüm. Ve sonra yine farkettim, ben hala bunca şeye inanamıyordum.

Yıllar sonra geldiğim evde, yüzlerce anılarımın olduğu evde; annem yerine bu kadın vardı, cidden komediydi.

"Teşekkür ederim, ortalıkta göremeyince merak ettim." dedikten sonra merdivenleri tırmanıp tekrardan odama çıkıp, yatağıma oturdum. Ne güzel, Ozan ortada yoktu, benimde burada artık tanıdığım yoktu. Gerçektende rezalet bir tatil olacağından şüphemde yoktu.

Telefonuma gelen mesaja baktım, evet tahmin ettiğimiz gibi az önceki numaradandı.

Bilinmeyen Numara: Yani bu devirde herkesin yedek hattı vardır, sonuçta lazım olabiliyor

Bilinmeyen Numara: Doğru ya, sen pat pat kendin halledersin

Duru: bak başta şaka yapmadığını düşündüm ama galiba şuan düşünüyorum

Duru: Ozan veya arkadaşları komik değil kes şunu

Duru: ha diyorsan yoo Ozan'ın haberi yok

Duru: gider şikayet ederim seni illaki bulur

Duru: hadi yavrum keyfine

Mystery of Loveजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें