BEHEMOTH

296 19 1
                                    

BEHEMOTH'un konusu gerçekten çok karışıktır.
Behemoth, (bi-hey-mıth olarak telaffuz edilir),eski adıyla Baphomet , 1991 yılında kurulan ve kariyerlerine black metal yaparak başlayanPolonyalı death metal grubudur. Grubun ilk kadrosundan geriye tek kalan Nergal’dir. Grup Nergal-Inferno ikilisi olarak tanımlanır, zira grubun müziğinin genel şeklini bu ikili oluşturur. Bestelerin hepsi ve şarkı sözlerinin büyük kısmı Nergal’e aittir.

Önceleri saf black metal yapan grubun müziği bir süre sonra melodikleşmiş ve Satanicaalbümüyle birlikte de sertleşip minimal müzikten uzaklaşarak death metale dönüşmüştür. Black metal döneminde paganizm üzerine olan şarkı sözleri giderek felsefi bir hal almış ve satanizm ve thelemaüzerine kurulur olmuştur. Polonyalı en önemli ekstrem metal gruplarından biridir.

Amatör dönem

Grup 7 parçadan oluşan ilk çalışması Endless Damnation’ı demo kaset halinde 1992’nin Mart ayında Cellar of 12 Secondary stüdyosunda kaydetti. Demonun ses kayıt kalitesi 32 kbps gibi oldukça düşük bir değerdedir. Grubun bu ilk kadrosunda gitar ve vokallerde Nergal’in yanı sıra, davulda Baal (o zamanlar sahne adı olarak Sodomizer’ı kullanıyordu) ve ikinci gitarda vardı. Bu ilk müzik çalışmasında Nergal (o zamanlar kullandığı sahne adı Holocausto’ydu) 15, Baal ise 16 yaşındaydı. Albümdeki şarkıların sözlerinin neler olduğu bilinmiyor zira şarkı sözleri her hangi bir yerde kayıtlı değil ve Nergal de şarkıların sözlerini unuttuğunu söylemiştir.

Death metale geçiş dönemi

Davula Baal’ın yerine Inferno’nun geçmesiyle birlikte Behemoth’ın müziği değişmeye başladı. Bewitching the Pomerania adlı EP çalışmalarının ardından 1997 yılında Solistitium etiketiyle çıkardıkları Pandemonic Incantations’da grup, önceki çalışmalarından daha teknik ve sert tınılı bir müziğe yöneldi. Reklam çalışmalarının çok yetersiz olmasına rağmen bu albümle eksrem metal dinleyicileri arasında ünü daha da artan Behemoth, 1998 güzünde İtalyan müzik şirketi Avantgarde Music ile iki albümlük kayıt antlaşması imzaladı.

Nergal-Inferno ikilisine gitarda L-Kaos’un katılmasının ardından, 25 Ekim 1999’daekstrem metal camiasında büyük ses getiren Satanica albümünü çıkardılar. Bu albümde Behemoth black metalden hemen hemen tamamen ayrılıp death metale yönelse de, grubun kullandığı teknik tam olarak death metali yansıtmaz. Satanica albümünün öncülleri arasında bulunduğu bu tür şu anda blackened death metal olarak adlandırılıyor. Bu albümden Decade of Therion (Decade of ΘΕΡΙΟΝ olarak da bilinir) adlı parçaya çekilen klip gruba büyük bir ün kazandırdı. Albüm 2000 yılında ABD’de satışa sunuldu. Grup, Deicide ve Satyricon ile birlikte müzik turlarına katıldı. Satanica albümünün ardından basa Novy (Devilyn ve Vader’dan), ikinci gitara da Havoc geçti.

Death metal dönemi

Thelema.6

Behemoth’un black metal etkilerinden tamamen koptuğu ilk albüm, 2000 yılının Temmuz-Ağutsos aylarında Hendrix Studios’da kaydedip 27 Kasım’da piyasaya çıkardığı Thelema.6’tir (Thelema 6.66 olarak da bilinir). Albüm grup tarihinde birçok yenilik barındırır; oryantal müzikten etkiler taşıyan ve gruba dahil olmayan Krzysztof Azarewicz’in şarkı sözlerine katkıda bulunduğu ilk albümdür. "Christians to the Lions" ve "Antichristian Phenomenon" adlı parçalara klip çekildi. Albüm ABD’de Olympic Records,Rusya’da Irond Records Brezilya’da da Moira Records tarafından satışa sunuldu. Kazandığı başarının ardından grup Wacken Open Air, With Full Force, Inferno Festival, Mystic Festival, Mind Over Matter gibi prestijli müzik festivallerine çağrıldı. Headliner olarak Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakyaülkelerinin dahil olduğu bir konser turuna katıldı. Rusya dinleyicisi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Belarus ve Ukrayna’da headliner olarak katıldığı ikinci turun ardındanMeksika’da mini bir tura daha katıldı. 2001 yılında, Mayhem grubunun anısına kaydedilenA Tribute to Mayhem: Originators of the Northern Darkness adlı ortak albümde Carnage adlı Mayhem şarkısına cover yaptı.

2005’in sonlarında, cover ve konser parçalarından oluşan Slaves Shall ServeEP’sini çıkardılar.Behemoth’un black metal zamanlarını özleyen ve yeni dönemine olumsuz tepkiler veren black metal dinleyicileri için 10 Haziran 2006’da, eski parçalarından oluşan toplama albümDemonica’yı yayınladılar. Albüm, eski demo parçalarının yanı sıra, bu dönemlerde kaydedilmelerine rağmen hiç yayınlamadıkları Goat With a Thousand Young ve The Oak Between the Snows adlı enstrümental parçaları da içerir. 2 CD ve 23 şarkıdan oluşan albüm on bin kopya ile sınırlandırıldı. Albümdeki parçalardan yalnızca Spellcraft & Heathendom yeniden kaydedilmiştir. Diğer parçalar üzerinde oynanmamıştır.

Kalan bir kopyası elimde var değiştirilmiş midir bilmiyorum.

.Bilinen ve Bilinmeyen Metal grupları.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin