hoofdstuk 3- Uiteten

5.2K 116 32
                                    

*Beep Beep* ik sloeg op mijn wekker. School. Treurige gedachtes kwamen in me naar boven. Ik had er zo geen zin in. Ik stapte mijn bed uit. En ik voelde de koude wind langs me benen. Waarom moest mijn bed nou altijd zo lekker liggen en ook nog zo warm zijn? En dan stap ik mijn bed uit. En dan bevries ik gewoon. Ik pakte een borstel en begon mijn haar te borstelen. Ik keek in de spiegel, ik zag er bleek uit. Ik leek wel een geest. Het is dat geesten niet bestaan, maar ik lijk er wel vreselijk veel op nu. Ik deed een la open en zocht naar mijn creme tegen wallen. Ik smeerde het op mijn wallen. Eigenlijk werkt het helemaal niet je ziet nauwelijks verschil. Maar alle kleine beetjes helpen. Ik pakte een outfit uit de kast en keek in de spiegel. Ik pleurde me haar in een snelle knot. Ik had weer eens een bad hair day. Zoals eigenlijk alle 364 dagen in het jaar. Ik liep naar beneden. Ik ging aan tafel zitten. En zag een briefje van me moeder liggen.

"Heeyy schat, ik ben al naar mijn werk, ontbijt maar lekker. Tot vanavond x"

Zoals bijna elke ochtend, weer een briefje. Voorspelbaar wordt het nu eigenlijk. En ik krijg ook bijna elke avond een sms'je met sorry ik moet nog wat langer doorwerken vanavond pak maar een pizza. Mijn vader die ligt nu gewoon nog in zijn bed. Neemt geen enkele moeite om gezellig samen te ontbijten. Zo gaat het dagelijks. *TRINGG* ik hoorde de bel gaan, dat zal Merel wel zijn. Ik pakte snel mijn broodje en stopte het in mijn tas. Ik deed de deur open en gaf Merel een knuffel.

"Haai Merel, beetje zin in school?"

"Nee, je zou denken van wel omdat het pas de 2e schooldag is, maar eerlijk gezegd ben ik er nu al klaar mee.."

Ik begon te lachen. "Nou mooi is dat!"

Er zat wel wat in wat ze zei. Ik had ook niet heel veel zin. Maar ik had wel motivatie om te leren, op te letten en huiswerk te maken. Ik was nou best wel iemand die oplette in de klas en mijn huiswerk wel gewoon maakte. Elke vrijdag ga ik naar een club met allemaal mensen van mijn leeftijd, maar ook mensen van 30 of 50. Er zijn daar mannen en vrouwen, meisjes en jongens. Het is een fotografie club. Het is daar altijd zo gezellig. Ik heb er nu al weer zin in. Het eerste half uur kletsen we bij. Daarna laten we elkaar onze foto's zien die we gemaakt hebben. En dan krijgen we soms wat theorie. Dat vind ik erg handig, want ik leer nu echt betere foto's te maken. Een keer per maand gaan we ook met z'n alle naar het bos of strand en dan gaan we daar mooie foto's maken. Echt leuk. We zijn met zo'n twintig mensen.

"Fleur? waar zit je met je gedachtes?"

"O, vrijdag..."

"Natuurlijk! het fotografie clubje weer" zei ze terwijl ze me half aan het uitlachen was.

Ik denk dat Merel echt het heel stom en dom vind dat ik op zo'n club zit. Maar ik vind het leuk. En daar gaat het om toch??

*op school

"Doei Merel"

"bye Fleur"

Daar liep ik dan weer, alleen door de gangen. Zoekend naar het lokaal waar ik economie heb. Het eerste uur economie, dat is wel leuk. Ik wil later echt iets met economie gaan doen. Er zijn dan dus twee kanten in de economie het horeca gedeelte en dan meer het administratieve. Ik kan daar echt niet tussen kiezen. Daar stond ik dan voor het lokaal gek genoeg was ik er toch als eerste. Ik zit nu in de 5e en nog steeds weet ik soms niet waar een lokaal zit. Dat is best triest, nee heel triest. ik deed de deur open en liep naar binnen.

"Goedemorgen Van Leeuwen" zei ik zachtjes en onzeker.

Ik wist niet zo goed hoe ik me moest gedragen, ik had geen idee waarom. Ik had ook gewoon stilletjes vooraan kunnen gaan zitten, zoals ik normaal altijd deed.

"Goedemorgen, Fleur."

Wat klonk dat schattig. En hij wist me naam nog.

"Heb je je huiswerk gemaakt??"

Ben ik verliefd op mijn leraar? (Compleet)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu