Частина 4. «- Розважаєшся?»

213 22 12
                                    

Коли годинна стрілка на циферблаті наблизилась до сімки, а хвилинна зупинилась на дванадцятці, у двері сімейного помістя Сюзанни та Конрада Томлінсонів почав ломитись шалений ураган. Коли Тейлор прибігла в кімнату рудої дівчини зі словами: «Міс Беллі, до Вас прийшли!», - Беллі тільки-но встигла спуститися вниз, як її ледве не збив світловолосий вихор. Дуже розлючений вихор.

Ліза стояла на порозі із серйозним виглядом, вперши руки в боки, і кліпала великими блакитними очима. В її руках був невеличкий пакунок, а на тонких плечах дівчини висіли лямки рюкзака.

- Невже ти думаєш, що я залишу це все просто так? - із нотками докору в голосі запитала Еванс, вручивши мимохідь подрузі якусь плоску коробочку. В ній було щось, що дуже смачно пахло, а Беллі насторожено обвела поглядом спочатку картонний виріб, а тоді й Лізу, яка досі стояла на порозі.

Чесно кажучи, Руда ніяк не могла допетрати, що тут відбувається.

Гном не оцінила незрозумілого мовчання, тож з ходу випалила, випереджаючи тонну запитань:

- До чорта того Майкла і ту вечірку, біс із ними! Але я просто не можу дозволити тобі просто сидіти і сумувати через якогось ідіота!

Беллі раптом дзвінко засміялась, а потім тихо відповіла:

- Вибач, Гноме, що через мене отак от все виходить.

В шоколадних очах загорілись дивні іскри - Томлінсон просто-напросто відчувала тягучу, липку провину перед подругою. Вона підняла цей тяжкий погляд, що так і кричав про співчуття, про жаль, й несміло обвела ним Еванс. Ліза була нижча за неї на півголови, власне, саме тому Руда і називала цю блондинку Гномом.

- Слухай, Белл, я абсолютно все розумію. Якщо ти не хочеш іти - не підемо. Тільки, трясця, на тебе важко дивитись в такому стані!

- Мені чомусь стало дуже образливо, - пробурмотіла Томлінсон і важко видихнула, опустивши очі додолу.

- Це дрібниці, дурненька. Не витрачай свої нерви на... отаких.

Укол вини занадто різко уп'явся в щось ніжне всередині Томлінсон, і на щоках розцвів ледь помітний, зніяковілий рум'янець. Чорт, Ліза просто найкраща! Вона так добре розуміє Руду, жертвує власним особистим життям заради подруги, а та що?

«Беллі, ти просто супер. Плюєш на дорогих для тебе людей, які настільки тебе люблять! От дурепа! Подивись лишень тільки, Ліза навіть зараз до тебе приїхала, а ти що? Тішиш своє самолюбство? О, сумнівайся, починай! Ти це заслужила, дурненька!» - внутрішній голос ламав усі, на перший погляд, тверді стінки думок, що служили таким собі захистом від всього, що відбувалось.

Залишся в моєму серціWhere stories live. Discover now