Úvod

34 5 0
                                    

Všechno to začalo třetím rokem na střední... Třeťák, Junior...

Další rok na téhle škole. Nemám to tu nějak extra ráda, ale není to tu špatné. Učitelé mě mají rádi, já mám ráda moji kamarádku a školní knihovnu.

,,Kde vězíte, madam?", vyhrklo na mě z telefonu hned, jak jsem ho zvedla.

,,Už jsem v předsíni, velevážená paní Cooperová." Zasmála jsem se.
Shelly. Moje milovaná kamarádka Shelly, která mě vždy dokáže zvýšit náladu nebo mě překecat k nákupům. Moc se od sebe nelišíme. Až na styl oblékání, level popularity na škole, osobnost, zájmy, vzhled a figuru.
Dobrá, možná si s Shelly nejsme podobné ani trochu, ale to nemění nic na tom, jak dobré jsme kamarádky.
Ach ano, již opouštím můj milovaný byt, přivolávám si výtah, nastupuji do výtahu, jedu výtahem do přízemí, vystupuji z výtahu, otevírám vchodové dveře a...
Medvědí objetí od již výše zmiňované osoby.

,,Ahojky Alex!" piští mi to do ucha. Chápu, dlouho jsme se neviděly.... naposledy... včera věčer při FaceTimu, když jsme se radily, do jaké kavárny dnes po škole zajdeme.
Ano, velmi dlouhá doba...

,,Taky tě ráda vidím, tak pojď. Škola čeká." Vydaly jsme se směrem škola. Když je přijatelné počasí, jezdíme většinou na kole, ale když je horko jako dnes, většinou jdeme pěšky a po cestě si koupíme třeba zmrzlinu nebo ledovou kávu. Ani jedna totiž nemáme auto, ani nám to nevadí. Hezky se projdeme a popovídáme si.

První školní den je vždycky stejný. Před školou je tak dvakrát více lidí, než touto dobou normálně bývá, jen aby si stihli vybrat místo ve třídě, kde prosedí zbytek roku. Většinou jsme s Shelly seděly tak ve třetí lavici. Takové médium, chápeme.

Vydaly jsme se ke skříňkám, které máme hned vedle sebe. A o ně se samozřejmě velmi elegantně opíral jeden fotbalista ze školního týmu. Nejlepší kluk, co znám. Troy. V prváku byl děsně zakoukaný do Shelly a balil ji. Bylo to otravné, ale na začátku druháku toho nechal a teď je to náš další nej kámoš. Jen díky němu taky chodíváme na školní zápasy a turnaje ve fotbalu.
Odložily jsme si přebytečné věci a v tomto triu vyrazili do třídy.
Hned co jsme vstoupili dveřmi se na Troye otočila polovina holek ze třídy a kluci z jeho skupinky si ho už volali k sobě. Kýval jsme mu a šly se usadit do naší milované třetí lavice u okna.

———————————-
*390 slov*

První knížka na tomhle účtě je tu. Cover zařídím později, ještě nemám úplně představu...
Tohle byla první a jediná kapitola v této knížce psaná tímto způsobem. Příští kapitoly budou kratší a budou se odehrávat především mimo školu nebo ve zmiňované knihovně. (Koho by bavilo číst o vyučování a psaní testů!?)
Jinak doufám, že tohle (vůbec) někdo bude číst... xdd

Díky, čus!
L

Bookshelf filled with love storiesWhere stories live. Discover now