Hoofdstuk 1 - de eerste opdracht

93 7 5
                                    

Dahlia raakte met een smak de grond. Het was gelukkig geen harde val, waarom was onduidelijk. Ze kreunde even van de pijn en voelde aan haar nek. De val was niet zonder pijn, haar nek voelde niet goed. Dahlia duwde zichzelf omhoog. De grond voelde niet meer zo zacht aan als eerst. Haar zicht was wazig en ze had hoofdpijn. Ze kneep haar ogen zicht en wreef over haar voorhoofd. 

Toen ze haar ogen opende en haar zicht weer bijtrok, zag Dahlia een tiental ogen dat haar aanstaarde. Ze schrok even, maar probeerde dat te verbergen. Ze was dus niet de enige die in de vuile truc van de kermisdame was getrapt. Er waren tien anderen, sommige zaten, sommige stonden. Dahlia was dus niet alleen.

"Ik ben Alys," zei een meisje dat naar haar toe kwam lopen. "Hoe heet jij?" Ze strekte haar hand uit en bood daarmee aan Dahlia omhoog te helpen.

"Ik ben Dahlia," antwoorde Dahlia. Ze pakte de hand van Alys en stond op. "Waar ben ik?" Ze keek de ruimte rond. Het was een ronde kamer, gedecoreerd in een middeleeuwse stijl. Er waren geen ramen, alleen maar stenen muren met zwarte en gouden pilaren en dieppaarse gordijnen. Het enige wat in de kamer stond was een voetstuk met een trofee. De trofee was blauw en zweefde een stukje boven het voetstuk. Het was net of hij licht gaf, het enige licht in de donkere kamer.

"Niemand weet waar we zijn," zei een ander meisje. "We zijn gevangen genomen door die ene vrouw. Ik ben Linde trouwens."

"Hoe heet ze eigenlijk?" vroeg Alys. "Misschien kunnen we haar roepen?"

"Het doet er niet toe waar we zijn of hoe die vrouw heet, maar hoe we hier wegkomen." De woorden kwamen van een meisje dat tegen één van de pilaren aanleunde. "En dat is dus niet door haar te roepen," beet ze Alys toe. Ze stond met haar armen over elkaar en het was net of ze de leider van de roedel was.

"Wie is dat?" fluisterde Dahlia tegen Alys. Er zat een hint van angst en afkeer in haar stem. Ze staarde Eline aan.

"Dat is Eline," fluisterde Alys terug. "Ze is de oudste. Ze lijkt misschien een beetje arrogant wanneer je haar voor het eerst spreekt, maar ze is echt aardig. Je moet haar alleen even leren kennen. Ze bijt van zich af om haar angst te verbergen." Dahlia knikte even en nadat ze het oogcontact met Eline verbrak, greep het blauwe licht van de trofee haar aandacht. Langzaam liep ze erheen, tot iemand haar hand greep.

"Dahlia, blijf uit de buurt van de trofee." Toen Dahlia zich omdraaide, zag ze dat het Eline was. Dahlia rolde even met haar ogen.

"Serieus, Dahlia, ik probeer je hier te beschermen." Eline pakte Dahlia's schouders vast. "We waren eerst met twaalf, tot iemand te dicht bij de trofee kwam. Toen ze hem aanraakte, viel ze dood neer." 

Dahlia keek Eline aan alsof ze zojuist probeerde te vertellen dat ze een buitenaards wezen was. Ze opende haar mond om iets terug te zeggen, maar ze werd onderbroken door een diepe stem die door de kamer galmde. 

"Gevangenen. Die heb ik een lange tijd niet meer gehad." Iedereen keek om zich heen, zoekend naar de bron van het geluid.

"Een bloedige strijd om leven of dood. Dat is wat jullie nu gaan doen. Kies je voor je vrienden of kies je voor jezelf? Dames, terughouden is geen optie meer. The game is on."

•─────⋅☾ ☽⋅─────•

Welkom bij de eerste opdracht van Freak Show! Hieronder zal ik de opdracht uitleggen.

In de inschrijvingen hebben jullie allemaal een 'minst favoriete genre' achtergelaten. Mocht dit niet zo zijn, zal ik een genre via je DM doorgeven welke is gekozen door een randomizer.

De opdracht: 

Maak een cover in het genre dat je hebt achtergelaten als minst favoriete genre. Een ondertitel is verplicht, maar die mag je zelf invullen. 

De deadline is 2 mei, met uitstel is dit maximaal 6 mei. 

Plaats je delivery én cover (dus twee afbeeldingen, je delivery en je cover) in een boek met een kleine uitleg/storyline en tag mij.

❌ = Niet ingeleverd
✅ = Ingeleverd

Eva_zalune ❌

lolop2007 ❌

ELINE1608 ❌

itsalizard ❌

MakerFromCovers ❌

Supercorp-Karlena ❌

amyvyt ❌

LindeBurger ❌

HPtwirlmeid1 ❌

miilkydahlia ❌

sterretje1234 ❌

SUCCES!

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Apr 22, 2020 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

Freak Show - Coverwedstrijd [OPEN]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu