Capitolul 1

1.4K 34 7
                                    

-Anne,haide,te rog vom intarzia ! striga Amber.

-Acum ,nu mai am mult ! raspunde tot printr-un strigat Anne.

-Fetelor eu cred ca ma duc,ne vedem acolo ! si Amy pleaca spre scoala.

Noi suntem Anne,Amber si Amy. Avem 17 ani si ne cunoastem cam de pe la 7. Anne este intarziata si “lasa ca am timp” dintre noi,Amber e prietena devotata ce nu isi lasa in urma prietenii,iar Amy,pai vedeti voi ea este inteligenta dintre noi si cea care ne scapa de belele. Lumea ne spune “triplu A”,deoarece suntem mai mereu impreuna, impartim tot, stiti voi cele mai bune prietene. Acum va intrebati daca am avut prieteni,bla bla bla,chestii de adolescente. Ei bine da am avut. Acum 1 an Anne a incheiat o relatie de tot aproximativ un an.A suferit mult si de atunci nu s-a mai aventurat in relatii “serioase”. Amber ,si ea de 9 luni e singura,iar Amy,ea e cea mai noua in grupul “fetelor singure”,ea saraca de 3 luni tot sufera pentru un nesimtit,pe care intr-adevar l-a iubit, dar el pur si simplu nu merita dragostea ei. Ei acum ca ati aflat cine suntem sa continuam.

Noi, “triplu A” ne pregatim sa mergem la scoala. Suntem ultimul an de liceu,deci absentele la orele pierdute inseamna un minus la examen. Ca de obicei Anne pierde o groaza de timp cu machiajul,eu, Amber trag de ea sa plecam,iar saraca Amy dupa multe incercari renunta si pleaca.

In sfarsit Anne e gata,incuiem usa in graba si o luam la fuga pe alee pentru a o ajunge pe Amy.

-Amy  ,Amy,stai ! tipam dupa ea.

-Doamne ! Voi va uitati la voi ? Parca sunteti disperate ! Gata! Mai avem 5 minute si trebuie sa intram la ora si suntem la o strada distanta,ajungem ! Doar calmati-va!

-Bine,daca spui tu, spune Amber tragandu-si sufletul.

Cu greu am ajuns la scoala,dar macar nu am pierdut ora. Prima ora a trecut repede ,dar in cea de a doua ora avea sa fie o surpriza. Profesoara a intrat urmata de trei baieti. Va ganditi ca va incepe o frumoasa poveste de iubire, ceea ce nu cred ca se va intampla. Intradevar baietii erau draguti si mai erau si unul pentru fiecare dintre noi,dar sa ramanem la prezentarea lor. Se numeau Matias, Matt si Mike,cred ca ei erau “triplu M”,amuzant nu? Au tinut neaparat sa aiba banci alaturate, la inceput profesoara nu a fost de acord, dar cand a auzit amenintarea ca se vor trasfera la alta clasa a acceptat,nu vroia ca directorul sa creada ca ea i-a determinat sa se trasfere. Anne,Amber si Amy stateau si ele in banci alaturate si “norocul” lor baietii s-au asezat in bancile din spatele lor.

-Buna,eu sunt Matias ! se prezinta lui Amy,statea in banca din spatele ei.

-Amy,incantata ! defapt nu era. Abia incheiase o relatie si ii era frica ca nu cumva sa inceapa sa ii placa acest tip.

Ora a trecut destul de repede. In pauza fetele s-au adunat la banca lui Amy.

-M-a bagat in seama, spune Amy referindu-se la Matias.

-Si pe noi, spun fetele simultan.

-Am vorbit toata ora. Continua Amy.

-Si noi.

-Bine-bine gata! Asta devine enervant !

-Daaa..ofteaza fetele in acelasi timp si incep sa rada.

-Dar Matias e asa dragut ! exclama Amy.

-Si Mike e dragut ! spune Anne.

-Daa,si Matt !zice Amber.

-Ce ne facem fetelor ? intreaba Anne. Dar discutia nu continua pentru ca sunt intrerupte de Helen.

Helen,dupa cum se spune in zilele noastre este “diva scolii” si ca orice “diva” are cate doi sau trei catelusi dupa ea.

-Unde iti sunt animalele ? intreaba Anne uitadu-se dupa Kate si Ashley.

-Aici suntem. Raspund ele cu vocea pitigaiata si intra in clasa.

-Bun,acum ca sunteti toate prezente, ce vreti ? intreaba Amber.

-Am venit sa ii cunoastem pe tipi noi. Spune Helen,in voce avand aere. Aproape am simtit o briza prin par,daca intelegeti ce vreau sa spun.

-Pe noi ne cauti ? se aud in spate niste voci. Erau ale celor trei,Matias,Matt si Mike. Se aproprie fiecare dintre ei si se aseaza in spatele nostru.

-Aaaa..deci voi sunteti “prospaturile”! exclama Helen.

-Da noi suntem,probleme? Fetelor va cauzeaza probleme? Intreaba Mike.

-De ce se baga astia pentru noi ? ii sopteste Amy lui Amber.

-Hm…nu aratati rau. Spune Helen masurandu-i din priviri pe baieti. Mai vorbim! Si pleaca cu catelusi dupa ea.

-Nu cred. Sopteste Matt inspre noi. Si asa am inceput sa radem.

-Deci…incepe Matias fraza…

-Ati vrea sa iesim dupa ore, o continua Mike.

Amber si Anne o priveau pe Amy cum il privea pe Matias –ciudat stiu. Ochii ei sclipeau,mai avea putin si isi lua zborul. Amy se aventura intr-o lume inchisa pentru ea nu de mult timp. Fetele se temeau ca inima ei sa nu fie zdrobita din nou,dar dupa cum arata si reactiona Amy in prezenta baiatului… Sa fie oare prea tarziu? Anne,ea fiind de mai mult timp singura ,a trecut peste relatia de un an asa ca a vazut in Mike o aventura.

-Da,ne-ar placea! Spune Anne.

-Pai..atunci va asteptam dupa ore in fata scolii.

-Daaaaa..spune Amy parca vrajita.

Doamne! Orele au trecut una cate una. In fiecare ora Triplu A si  baietii vorbeau. Amy il indragea din ce in ce mai mult pe Matias,Anne si Mike pe parcusul a cateva ore deja se cunoasteau foarte bine,iar Amber,ei bine ea doar raspundea la intrebarile lui Matt ce parea sa fie interesat de ea. La terminarea orelor,dupa cum stabilisera,s-au intalnit in fata scolii si au mers la cafeneaua din coltul strazii. Cafeneaua era una cu aspect retro.Canapele din piele rosie se aflau in fiecare colt ,marcand separeurile. Mese rotunde cu cate trei scaune inalte in jurul lor erau amplasate in centrul ei. Nu avea jaluzele moderne,ci doar draperii bleu ce atarnau miscandu-se de fiecare data cand  usa se deschidea cu zgomotul vesnicului clopotel.Baietii stateau pe o parte a mesei dintr-un separeu si fetele pe cealalta,pur si simplu se priveau,parca se intelegeau din priviri,ce totusi era prea devreme. Din cand in cand Anne mai schimba o vorba cu Mike,dar nimic mai mult. Se priveau unii in ochii celuilalt pana cand telefonul lui Amy suna. Of ,tehnologia asta.

___________________________________________________

O noua poveste! Sper sa va placa. Stiu acum,la inceput, e cam epica, fete, baieti, scoala, dragoste, stiti voi adolescenti, dar sper sa iasa ceva bun :)

Va rog sa ma scuzati daca am greseli si de ce nu sa ma corectati chiar .

Astept pareri/critici de la voi, orice lucru spus e constructiv pentru mine.

Va multumesc si sper sa reveniti  ! <3

Triplu AUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum