L'etoile

19 0 0
                                    

If you focus on results, You will never change.
If you focus on change, You will get results.

~Jack Dixon

-------------------------------------------------

Vrijdagen waren altijd al de drukste dagen van de week geweest en vandaag was geen uitzondering. Honderden mensen kwamen en verlieten L'etoile terwijl Crystal haar best deed om bij te houden. Het kostte haar al haar wilskracht om de geforceerde glimlach op te houden. Dit is een heel karwei aangezien het vooral snobistische zakenmannen zijn die het geld hebben om het restaurant te bezoeken. Maar wat kan je anders verwachten in een vijf sterrenrestaurant. Gelegen aan het water met een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is de ideale plaats voor elke gelegenheid. De enorme getinte ramen zijn zo gecreëerd dat buitenstaanders niet naar binnen kunnen kijken maar de bezoekers wel van het uitzicht kunnen genieten. Dit was gemaakt met de paparazzi in gedachten. Zo konden ze de privacy van de gasten beschermen. Om de prestigieuze illusie af te maken is er ook nog een rode loper uitgezet die je de weg naar binnen wijst. De felverlichte logo verblind elke bezoeker net wanneer ze binnenstappen wat het gevoel creëert naar een andere dimensie getransporteerd te worden. Crystal betrapt zichzelf vaak smoesjes te bedenken om de vooringang te gebruiken. De ervaring is genoeg om de verste toeristen aan te trekken. Als het exterieur je niet weet over te halen dan doet het interieur dit wel. Twee enorme kroonluchters hangen aan het plafond en zijn fel genoeg om heel het restaurant op te lichten. De grijsachtige betonvloer geeft je de illusie op wolken te lopen. De meubelen zijn zo opgesteld en versierd dat je je koninklijk voelt. De met spotten besmeurde banken zijn elegant maar toch casual. De vierkant glazentafels zijn bedekt met de meest onnodige decoratie. Verassend genoeg weten ze toch charme toe te voegen aan het volledige plaatje. Een grote ronde bar bevond zich midden in het restaurant. Deze was bedekt met alle soorten dranken. Van tientallen flessen tequila tot aan klassieke flessen Juice d'orange. Grote spiegels namen de wandoppervlakte in beslag. Er waren genoeg om het ego van de gasten te voeden maar niet genoeg om gezien te worden als over de top. Het is dus geen wonder dat het restaurant alle dagen van de weeg volgeboekt is.

Crystal haastte zich met de nieuwe bestellingen naar de keuken. Het was moeilijk genoeg zonder een intense staar die je volgt en fouten probeert te detecteren in elke beweging die je maakt. ''Edmund tafel 6 en 9!'' Manager Roosevelts stem verdrong al de omgeven kabaal. Met een diepe zucht antwoordde Crystal ''Luid en duidelijk!''. Ze vond het maar een belachelijke respons. Helaas was dit een van de voorwaarden die vasthingen aan de job. Roosevelt verwachte namelijk volledige professionaliteit ten alle tijden. We hebben het dan natuurlijk over haar idee van professionaliteit die terug dateerde naar het einde van de eerste wereldoorlog. Crystal legde de nieuwe bestellingen op de bestelschotel en vertrok weer met een nieuwe lading borden. De strijd van egos en de wolken parfum die de dames volgde zorgden voor een verstikkende sfeer. De meeste bevonden zich in posities waarbij ze veel macht hadden en dit lieten ze je niet vergeten. De Flitsende autos en sieraden waren hier duidelijk bewijs van.

Crystal volgde de glanzende pad naar de juiste tafels waar de ongeduldige mannen zaten wachten. Ze kon de aura van zelf overtuigde superioriteit van verre al zien.

''Die oude taart begint een dreiging te vormen met haar bedrijfje. Ze heeft al meerder contacten weten te leggen in Europa'' klaagde een van de 3 mannen gezeten aan tafel.

''Geen zorgen Thomas, ik heb Erik de plaats laten bekijken en hij heeft me verzekerd dat het geen dreiging is of zal worden. Ik geef het 3 maanden voor ze opgeeft'' antwoorde de wat molligere van de 4 met een vieze grijns. Zijn kleine knoopoogjes vulden zich met genot bij het idee alleen al. Zijn lichaam was beklad met een chique groene pak. Deze was ongestreken en duidelijk erg prijzig. Dit liet zien dat hij geld had maar klaarblijkelijk niet wist hoe hij deze moest spenderen. Zijn platte neus en kale hoofd leken zijn persoonlijkheid perfect te omvatten: groot en stervend.

Bạn đã đọc hết các phần đã được đăng tải.

⏰ Cập nhật Lần cuối: Apr 28, 2020 ⏰

Thêm truyện này vào Thư viện của bạn để nhận thông báo chương mới!

Sealed🔒Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ