Crystal Edmund

43 3 2
                                    

The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.

~Mark Twain

------------------------------------------------

Iemand waar niemand zich ooit zorgen over maakt is de jonge Crystal Edmund. Geboren in de grauwe stadje kallester in het zuiden van Engeland.

Als het aan haar lag dan was haar hele geschiedenis verwijderd en vergeten. Maar zo werkt het helaas niet. Haar verhaal was namelijk eentje die bestaat om herinnert te worden. Haar vader was een gekende dief en haar moeder een hardwerkende verpleegster. Interessant paar, vind je ook niet? Een dief wiens winst het welverdiende loon is van arme sukkelaars en een verpleegster die haar gezondheid op het spel zet en tot laat in de avond werkt om mensenlevens te helpen en redden. Je zou kunnen zeggen dat Crystal haar leven gedoemd was vanaf het begin.

Het hebben van een kind was Robin zijn grootste trots. Er was geen enkele bar in het stadje waar Robin het nieuws niet had gedeeld. Hij pronkte over hoe zijn zoon de sterkste zou zijn en iedereen aan zou kunnen in een potje armpje drukken. Hij vertelde hoe zijn zoon de slimste zou zijn. In feiten hij zou zo slim worden dat zelfs Einstein dom verklaard zou worden in vergelijking met hem. Hij vertelde hoe zijn zoon de mooiste jongeman zou worden en de harten van alle dames zou stelen. Hij vertelde hoe zijn zoon zijn erfenis zou vervolgen en in zijn voetstappen zou treden vanaf het moment dat hij kan lopen. Zo dronk hij vele avonden lachend en pronkend weg. Er waren veel die op hem afkwamen en vroegen "Zeg Robin, wat als het nou een meisje wordt?". Robin trok dan zijn schouders op en antwoordde "Kan mij geen fluit schelen joh. Met mijn genen zal mijn kind, ongeacht het geslacht nog steeds de sterkste, slimste en mooiste van iedereen worden." Dit vulde de harten van de mensen en niemand had het in zich om zijn vreugde te verpesten. Er werd hem wel gewaarschuwd dat een leven zoals de zijne niet goed zou zijn voor het kindje en dat hij het best nu eens een fatsoenlijke job zou moeten zoeken. Maar hoe trots hij ook was, dit was niet genoeg om hem te keren naar een eerlijk leven.

Maria aan de andere kant was absoluut verwoest bij het horen van het nieuws. Ze zag het als een vloek, haar geschonken als een straf van god omdat ze besloot te trouwen met een ongelovige dief. Ze besteedde dagenlang in tranen en beschuldigde de hormonen voor al haar huilbuien wanneer Robin vroeg of er iets was. Er ging geen dag voorbij waarop Maria de kerk niet bezocht. Ze bad voor vergiffenis en verlichting. Haar vuurtje hoop doofde met de dag tot er niets anders dan een flakkerend vonkje overbleef. Robin, zich niet bewust van Maria haar staat en gedachten beschuldigde de zwangerschapshormonen voor haar ijzige en verwijderde houding. Hij liet haar gedrag zijn vreugde niet bederven en bleef stralen en verschaffen voor zijn familie. Maria's wanhoop werd evidenter naarmate de maanden verstreken. Ze voelde zich alleen en verlaten door God. Robin deed er alles aan om haar gelukkig te houden maar Maria was vastbesloten dat Robin de oorzaak van haar ellende was. Ze keek toe hoe ze haar relatie langzamerhand verpeste en hoopte zo vergiffenis te winnen van God. Robin bleef aan haar zijde ondanks al het slecht dat ze op hem af bleef werpen. Hij hoopte dat, eenmaal hun kindje geboren was Maria weer normaal zou doen. Ondertussen vervloekte Maria haar leven en huilde naar God. Ze was bereid alles te doen zolang ze maar kon ontsnappen aan haar lot.

De maanden verstreken maar al te snel en voor ze het doorhad bevond Maria zich in het bevallingskwartier. De dag van de bevalling was de dag waarop Maria zich nog een laatste keer keerde tot God. Ze smeekte om genade en verlossing zonder antwoord. Uren van gekrijs en lijden verliepen zonder resultaat. De baby leek niet te willen komen. Het was alsof kleine Crystal wist wat haar te wachten stond en dit zo lang mogelijk wou uitstellen. Irritatie en ongeduld groeide en uren later werd Crystal, met een laatste kreet van Maria eindelijk tot de wereld gebracht. Ze worstelde zich uit de string en viel vervolgens stil.

Sealed🔒Where stories live. Discover now