Part 12 Christmas magic

649 48 4
                                    

"Beth dušo, ustaj. Božić je" Čula sam promukli glas svog oca i istog momenta otvorila oči, ugledavši ga kako stoji na vratima i smije se. Ja sam mu uzvratila osmijeh i ustala sa kreveta, obuvajući svoje roze, čupave papuče.

Došavši do njega čvrsto sam ga zagrlila, dok je on pokušao da me potigne ali nije uspio. 

"Debeljuco moja. Srećan ti Božić" Uštinuo me je za obraze dok sam ga još jednom zagrlila i poljubila.

"Srećan i tebi" Ovaj praznik mi je omiljeni, jer tada sam čitav dan sa tatom i uživam u tom danu. Gurnula sam ga napolje jer sam se morala obući a on se glasno nasmijao.  Otišla sam do stolice, gdje se nalazila moja kombinacija: crvena haljina, sa bijelim detaljima i bijele baletanke. Spustila sam kosu i počešljala, ne radeći ništa sa njom jer je bila savršeno ukovrdzana. 

Oblačeći sjetila sam se da će mi danas biti omiljeni Božić  u istoriji. Zack se vraća. Iako nisam rekla tati ništa, želim da mu to bude Božićni poklon.

Sišla sam niz stepenice i ugledala baku kako postavlja obilan ručak na sto. Ona je bila kao moja majka, uvijek je tu kada mi je potrebna iako živi na kraju grada.

Zatrčala sam se prema njoj i zagrlila je čvrsto .

"Ljepotice moja, srećan ti Božić" Rekla je i ja sam se nasmijala

"I tebi, bako" Odmakla se od nje i počela mirisati hranu. Bože što ja volim ovaj Božić, mogu jesti koliko god hoću a neću se osjećati krivom.

Sjela sam ispod jelke i gledale kamare poklona koji su se nalazili ispod nje. Udarila sam dlan od dlan kao neko dijete i jedva čekala da dođe tata kako bi mogli početi otvarati.

"I vrijeme je za...poklonee!" Napokon je došao iz kuhinje i sjeo pored mene, uzimajući jedan ogromni poklon, zamotan u rozi omot davajući ga meni.  Prvo sam ga malo prodrmala a onda otvorila. Ugledala sam kutiju na kojem je bio naslikan Apple laptop. Vrisnula sam i brzo ga zagrlila. 

"Kako si znao da mi je potreban?" Nasmijao se i slegnuo ramenima, dok sam ja njemu davala svoj poklon. Otvorio ga je i ugledao je smeđu, dugu kutijicu ukrašenu zlatnim linijicama. Otvorio ju je i počela je pjevati pjesma od Edwyna Collinsa - A Girl Like You. On me je pogledo a onda pustio suzu, zatvarajući oči. 

"Ovo je bila njena omiljena pjesma" Rekao je i zagrlio me čvrsto. Osjetila sam kako ubrzano diše i pokušava da ne zaplače. 

"Izvinite me, moram do toaleta" Ustao je i brzo otišao, dok sam ja zažmirila i slušala pjesmu pokušavajući zamisliti mamu i tatu kako zajedno plešu, srećni i zaljubljeni. 

...

Žvakajući, pomalo veliki komad mesa posmatrala sam tatu kako i dalje sluša pjesmu zadovoljno se smijući. 

"Hvala ti, dušo. Nisi mi mogla kupiti bolji poklon" Zahvalio se po stoti put dok sam ja klimnula glavom.

"Vjeruj mi, ovo nije ništa. Za nekoliko sati će doći još veći poklon" Nasmijala sam se dok me je on gledao sa čudnim pogledom a ja sam samo nastavila jesti sa zlobnim osmijehom na licu. Nakon kraće, jako ugodne tišine i slušajući A Girl Like You, čula sam zvono na vratima. Pomalo zbunjena sam ustala, jer je Zack rekao da će doći tek u 3, sada je 1?

Otišla sam do vrata i otvorila ih ugledavši kovrdzavog idiota sa nekim kesama u ruci. 

"Srećan Božić" Rekao je nasmijan, dok sam ga ja čudno gledala. Pa zar on nije ljut na mene? Šta se dešava ovdje?

"Srećan Božić i tebi." Rekla sam nasmijano, jer mi je drago što je ovdje. Nismo se vidjeli 10 dana i mnogo mi je bilo teško da ne čujem njegov promukli glas kako me vrijeđa i njegove zelene oči koje su me uvijek gledale iznenađeno i oštro.

"Mogu li?" Pokazao je rukom prema dnevnom i ja sam klimnula glavom, uzimajući njegov kaput i stavljajući ga na vješalicu pored zida. Ušla sam u trpezariju i vidjela tatu kako čudno gleda Harrya.

"Tata, ovo je Harry. Moj drug iz škole. Harry ovo je moj tata" Predstavila sam ih i tata je ustao smijuljeći se i pružajući ruku Harryu a onda ga jednom rukom zagrlivši. 

"Drago mi je da smo se upoznali, gospodine Swan. Evo donio sam neke poklone za vas i Bethany" Harry, koji je bio mnogo drugačiji nego prije, je rekao i namjestio crno odijelo sjedavši. 

"Ostavi ih ispod jelke, kasnije ćemo ih pregledati." Rekla sam i nastavila "Možeš li samo do kuhinje, da mi nešto pomogneš?" On je klimnuo i ustao sa stola prativši me do kuhinje. Ja sam sjela na radnu površinu pored sudopera i pogledala ga

"Zašto si ovdje?" Upitala sam ga i iste sekunde zažalila jer je rečenica zvučala krivo. 

"Huh.. čudno pitanje" Rekao je dok sam se ja nasmijala kiselo.

"Izvini, nisam mislila tako. Jednostavno, čudno mi je. Mislim.. poslije ono.."

"Ne birini, oprostio sam ti. Planuo sam prebrzo. Mijenjam se Bethany.. zbog sebe, zbog Gemme.. zbog tebe. Ovih deset dana mi je stvarno bilo teško bez tvog naređivanja, smijanja.. Prestao sam piti i prestao sam je javljati onim kretenima od 'drugova' na telefon." Nasmijala sam se i ustala,, približavajuć se njemu. 

"Stvarno znaš smisliti govor. Možda je to razlog što sam toliko opsjednuta tobom?" Dignula sam obrvu i postavila mu pitanje dok je ostao začudjen

"Opsjednuta?" Upitao je.

Klimnula sam.

"Da, Harry. Koliko god da te mrzim toliko te volim. Ne znam ništa o tebi, šta slušaš, gledaš, voliš... a opet sam toliko opsjednuta tobom. Kao droga si" On je svakom riječju sve više dizao obrvu i bio iznenađeniji. Približila sam mu se još više kao i on meni. Sada sam ja uradila ono što sam mislila da nikada neću. Uhvatila sam ga za obje ruke i približila svoje usne njegovim. On se nasmijao u poljubcu kao i ja, tada smo se oboje počeli smijati i prekinuli poljubac.

"Da li je sada vrijeme kada ćeš mi reći da ovo ipak nije za tebe i da ne možeš?" On se nasmijao kao i ja dok sam ga još jednom poljubila na blic. 

"Ajmo, tata će doći, a vjeruj mi ne bi volio da vidi ovo" Rekla sam mu i nasmijala se kao i on

"Zašto? Pa stari ti je baš mlad i ekstra lik" Ignorisala sam ga i pokazala mu rukom da krene prema kuhinji 

"Šta to hoćeš u zadnjicu da mi gledaš?" Ja sam preokrenula očima i počela ga gurati iz kuhinje. 

Kada smo se napokon smjestili za stolom, nastavila sam da jedem dok su Harry i tata razgovarali o nekim košarkarskim timovima u Los Banosu, a onda sam napokon čula zvuk zvona na vratima.

Brzo sam ustala i otvorila vrata ugledajući Zacka kako stoji sa nekom curom držeći se za ruku. 

"Zack!!" Vrisnula sam i skočila mu u zagrljaj jako ga grleći i ne želeći nikada da ga ispustim iz ruku.

"Bethany, jesi li dob..Gemma?" Čula sam Harryev glas iza sebe a onda vidjela kako djevojka pored Zacka plače dok je Harry nepomično gleda

I evo ga nastavak. Ovim putem želim da se zahvalim curi pod imenom @XxwhyamisolazyxX zato što  mi je napravila prelijepu sliku koja je trenutno cover ove priče. Hvala ti puno. :** Nadam se da vam se sviđa nastava, vote i komentarišite. Much love. <3

Out Of WoodsWhere stories live. Discover now