Kapitola 4

6 1 2
                                    

     Studenti se hrnuli ke dveřím, potkala jsem bratra který se smál něčemu co řekl Cedrick. ,,Prváci sem!" řekl polobr. ,,Ahoj Harry." řekl. Harry ho taky pozdravil. ,,Do loďek." řekl. Byla jsem v loďce s Pansy Parkinsovou a Susan Bones. Hermiona mi totiž někam zmizela. Držela jsem lampu a pluli jsme po velkém jezeře. Pansy se na mně namáčkla. ,,Mořská panna." prohodila. Osobně jsem se bála lidí co mají ploutev a nemají nohy. Susan do nás řekla a ukázala na krásnou školu. Nočního nebe jsem si ani nevšimla. ,,Vítejte v Bradavicích!" řekl polobr. Pohled ho taky unesl. ,,To je nádhera." řekla jsem. Pansy spadla pusa. Susan sebou otřásla. ,,To není pravda." řekla Susan.
      Vyšli jsme po schodech a čekala tam na nás profesorka. Velmi přísně vypadající profesorka ,,Tak tady jsou ti prváci, paní profesorko McGonagallová." řekl polobr. ,,Děkuji Hagride." řekla profesorka McGonagallová. Hagrid odešel, ale to už mně nezajímalo. Jediné co mně zajímalo byla žába na podlaze. ,,Trevor." řekl Neville. Profesorka se na něj zamračila. ,,Pardon." řekl Neville.
      Dveře do Velké síně se otevřeli a my vkročili za profesorkou. Rozhlíželi jsme se jako blázni. ,,Počkejte tady." pokynula profesorka McGonagallová. Zůstali jsme stát na místě. ,,Až vyvolám vaše jméno přijdete a sednete si na stoličku. Moudrý klobouk Vás zařadí do koleje která bude vaším domovem po dobu co tu strávíte." řekla profesorka McGonagallová. Na Hermioně byla poznat nervozita. Čeho se může bát?
    ,,Grangerová Hermiona." zavolala profesorka McGonagallová. Hermiona vyšla z řady studentů a mumlala si něco co znělo jako: ,,Uklidni se." ,,Je padlá na hlavu." řekl Ron. Kopla jsem ho do kotníku. ,,Nebelvír!" zavolal Moudrý klobouk. Hermiona se zazubila a šla si sednout ke stolu který jásal. ,,Susan Bonesová." řekla profesorka McGonagallová.
     Šlo to tak dlouho až jsme tam zbyli já, bratr a Harry. ,,Roger Arrows." vyvolala McGonagallová mého bratra, ten si sebevědomě sedl na stoličku a čekal až ho Moudrý klobouk zařadí. ,,Mrzimor!" vykřikl Moudrý klobouk. ,,Harry Potter." zavolala profesorka McGonagallová.  Všichni si začali něco šeptat. Po dlouhé chvíli vykřikl: ,,Nebelvír!" Studenti Nebelvíru jásali hodně a skandovali: ,,My máme Pottera!"
    ,,Ticho." řekla profesorka a všechno utichlo. ,,Ann Arrows." vyvolala mně. Sedla jsem si na stoličku. ,,Tvůj bratr je v Mrzimoru! Zvláštní jste dvojčata a přes to patříš do Nebelvíru!" vykřikl Moudrý klobouk. Usmála jsem se a sedla si vedle Hermiony. Bratr se na mně naštval. ,,Než začneme jíst, berte na vědomí, že vstup do Temného lesa je všem přísně zakázán. Dále by pan školník- Filch rád připomenul, že je zakázáno chodit..." řekl profesor ředitel. Já ho nevnímala. Vnímala jsem jenom vražedný pohled Rogera na mých zádech. Ředitel tleskl a najednou na stole bylo jídlo! Naložila jsem si těstoviny a kuře. ,,Gratuluju holky." řekla Cho. ,,Dík, my Vám taky, a víte že Moudrý klobouk mně nejdříve chtěl poslat do Havraspáru?" řekla Hermiona. ,,Fakt?" řekla Lenka. ,,Puding." dodala když si všimla pudingu.

Dostali jste se na konec publikovaných kapitol.

⏰ Poslední aktualizace: Apr 10, 2020 ⏰

Přidej si tento příběh do své knihovny, abys byl/a informován/a o nových kapitolách!

Já v BradavicíchKde žijí příběhy. Začni objevovat