7 ★︎ 𝙻𝚒𝚝𝚝𝚕𝚎 𝚝𝚑𝚒𝚎𝚏

118 7 2
                                    

Kis tolvaj

Reggel kilenc óra. Sasha egy vásáron járkált. Keresgélt, mit lopjon. Közben agyalt, még mindig a két emberen. Mintha már többször is látta volna őket, de egyetlen emléket sem tud hozzájuk kötni. Zavarta, hogy tudatlan volt. Csak a harchoz, a túléléshez, a gyilkoláshoz értett. A nevüket tudta. De ez még mindig kevés volt neki.

Mintha egy cseppet sem lett volna gyanús, hogy már fél órája a bódék között sétálgatott. Kiszemelt magának egy pékárust. Baseball sapkáját jobban a fejére húzta, hogy ne lássák arcát, ha észre vennék a lopást, majd bőrkesztyűs kezével feltűnés nélkül levett egy kakaós csigát, amit éjszaka ízlelt meg először, és azonnal a kedvence lett. Majd elsétált. Zsebébe rakta és úgy ment tovább keresgélni. Egy perccel később mintha valaki kilopta volna a zsebéből a pékárut. Rákapta fejét egy nála jóval alacsonyabb és fiatalabb alakra, aki azonnal elszaladt. Dotty utána futott. Nem hagyhatta, hogy az ő zsákmányát elvigyék. A fiú viszont oktalan volt, mivel egy sikátorba menekült, ahonnan nem volt kiút. Rémülten szemlélte, hogy a kerítés magas, így nem tud megszökni.

A lányra kapta tekintetét, így Sasha jobban szemügyre tudta venni a gyereket. Vörös haja kissé göndör volt, barna bőrkabátot, fekete pólót és kék farmert viselt. Zöldes szeme csillogott, aggodalmat tükrözött, ami belefúrta magát az ő óceánkékjeibe. Kis kezeiben szorongatta a kakaós csigát.

- Hé, ne félj - szólt hozzá Sasha gyengéden.

- Не подходи ближе! (Ne gyere közelebb!) - kiáltotta a fiú.

- Какие языки ты знаешь? (Milyen nyelveket tudsz?) - kérdezte.

- Японский, русский, английский, латинский, немецкий, венгерский (Japán, orosz, angol, latin, német, magyar) - felelte a fiú összeszedve magát.

- Mennyire tudsz angolul?

- Szinte a legtöbbet - felelte nagyon enyhe akcentussal, miközben Sasha közelebb lépett hozzá.

- Hogy hívnak?

- Mindenki Nikolaj Maxim Romanovának hívott... De nem tudom az igazi nevemet - mondta csalódottan.

- Nekem te csak Nick leszel, oké? - mosolygott halványan Sasha.

- És te ki vagy?

Elgondolkodott a kérdésen.

- Én sem tudom, de valaki Sashának hívott...

- Te nem vagy Hydra ügynök, ugye? - kérdezte aggódva Nick.

- Nem, a Hydra az ellenségem! Gyűlölöm őket! - kapta el fejét.

- És miért van rajtad kesztyű?

- Tényleg tudni akarod? - tette fel komoly fejjel a kérdését.

Nick bizonytalanul bólogatott. Sasha lehúzta bal kezéről a kesztyűt, és megcsillant fémkarja. Nick ijedtében hátrált, de jobban megbámulta, megszokta a látványt. Majd leesett neki.

- Te vagy a Tél Özvegye?! - rémült meg.

- Csak voltam, nézd, új életet akarok kezdeni, de ha félsz tőlem, akkor megértem - húzta vissza.

𝙳𝚒𝚜𝚌𝚘𝚟𝚎𝚛𝚎𝚍  𝚂𝚘𝚞𝚕𝚜 𑁍𝑩𝒖𝒄𝒌𝒚 ★𝑵𝒂𝒕𝒂𝒔𝒉𝒂 𝒇𝒂𝒏𝒇𝒊𝒄𑁍Where stories live. Discover now