2

730 67 26
                                    

Yatağımı düzeltip aynaya baktım. Kendimi biraz süzdükten sonra ofladım. Yine gördüğüm rüya aklıma gelmişti. Bu kadar korktuğum bir rüya daha hatırlamıyordum şimdiye kadar. Asla unutamayacak mıydım ? Sıçrayarak uyumuştum hep. '' Abla! Senin böreğini yememi istemiyorsan hemen buraya gelmelisin! ''

Yüzümü sıvazladım ve odamdan çıkıp salondaki kahvaltıya ilerledim. Bunun etkisi ne zaman geçecekti ya ?

'' Eğer böreğimi yersen bende seni yerim! '' dedim gülerek.

Babam elinde gazeteyle otururken benim geldiğimi duyunca gazeteyi indirip bana öpücük attı. Bende ona öpücük attığımda küçük kardeşim kıskanıp öpücüğümü yakalarmış gibi yaptı, ağzına attı ve yuttu.

Anlamsız bakışlarımla onun psikopatlığını izledim bir süre. Sonrasında da sofraya oturdum ve annemin yaptığı sıcacık börekten bir ısırık aldım. Anne böreği.. Eşi ve benzeri kesinlikle yoktu.

Babamla öyle çok süper bir ilişkimiz yoktu. Annemle de öyle. Onlar ve ben tamamen terstik. Bazı zamanlar şaşırtıcı derecede iyi bazı zamanlar ise tahammül edemeyeceğim kadar kötüydü aramız. Ben hep alttan alırdım. Normalde asla kendimi ezdirmez, özgürlüğümden taviz vermez, hakkımı asla yedirmezdim. Onları sevdiğim için karşı çıkamıyordum ve her istediklerini yapıyordum.

Biz normal gelirli bir aileydik ve benim kardeşim zaten okuyordu. Sırf kendilerini yetersiz hissetmesinler diye üniversiteyi ertelemiştim. Okuldan bıktığım içinde olabilirdi tabi.

Kahvaltımı hızla yapıp dışarıdaki işlerimi halletmek ve biraz iş aramak için hazırlanıp çıktım. Oturduğumuz apartmandan çıkıp çantamdan kulaklığımı çıkardım ve çözmeye çalışarak yürüdüm. Kulaklığımın gıcıklığı üstündeydi, asla açılmıyordu.

Küfredip, hayal dünyamda kulaklığa işkenceler uygulayarak yürüyordum ki bileğime sarılan güçlü eller ve ağzıma kapanan diğer el beni yandaki binalar arasındaki boşluğa çekti...

Giray'dan..

Gömleğimin sonuncu düğmesinide ilikledikten sonra kol düğmelerimi taktım. Saçlarımıda geriye doğru taradıktan sonra ceketimi giydim ve parfümü sıktım. Bugün şirkette olacaktım ve belkide şu çeteden kurtulmak için ilk adımları atacaktım. Keyfim oldukça yerindeydi.

Boynumdaki zinciri düzeltip anahtarları aldıktan sonra sonunda odadan çıktım. Kahvaltımı şirkette yapacağım için aile üyeleriyle kısa bir konuşmadan sonra evin önünde beni bekleyen aracıma doğru ilerledim.

Arabaya binmeden önce etrafta gözlerimi gezdirdim. Bu bende alışkanlıktı. İstemsiz olarak yapıyordum her seferinde.

Şirketimin önüne geldiğimde beni karşılayan asistanım ve korumalara baş selamı verdim. Şirkete girer girmez üzerimdeki bakışlarla hafifçe gülümsedim. Kendini göstermek için önümden geçerken bana bakan çalışanım başarılı olmuş gibiydi. Bende ona güldüm.

'' Günaydın Merve hanım. ''

'' Günaydın Giray bey. Bugün 12:30 da ay sonu değerlendirmeler için yapacağınız toplantınız var efendim. 14:00 de rakip firma ile görüşmeniz ve 15:00 de dernek için katılmanız gereken branş var. Sonrası için boş tutmamı söylemiştiniz efendim. ''

Evet, bugün görülecek hesaplarım vardı. Bunun içinde çokca zamana ihtiyacım vardı.

'' Branş için temsilcimizi yönlendirin. Toplantıyı da erkene çekebiliriz. ''

NaraWo Geschichten leben. Entdecke jetzt