Blestemul linistii

24 3 0
                                    

Propozitia "Ai grija ce iti doresti" nu a fost niciodata mai adevarata ca acum, cel putin pentru mine. Fiind una dintre robotii ce lucreaza in gastronomie, contactul cu sute de oameni era la ordinea zilei. Fraza "Urasc oamenii" o gandeam sau chiar o ziceam aproape in fiecare zi.

In galagia din gara, sau seara din localul unde lucram, nu imi doream nimic mai mult decat sa fiu acasa singura si sa nu mai vad pe nimeni, sa savurez linistea si sa ma las cuprinsa de ea.

Acum, chiar daca numai pentru cateva secunde, uneori nu se mai aude niciun zgomot in oras. Nicio masina pe strada, nu auzi copii tipand, sau muzica bubuind in departare.

E atat de linisite, incat auzi tipatul de frica al vocii interioare. Te umplii de neliniste pentru ca nu esti obisnuita cu atata liniste. Eviti stirile, pentru ca nu exista nicio veste buna. Situatia pare-a fi scapata de sub control: inca cateva mii de oameni testati pozitivi, inca niste oameni in varsta ce au murit...

Iti lasi telefonul pe silentios, si esti convins ca nu ratezi niciun mesaj, pentru ca stii ca oricum nu iti scrie nimeni. Te uiti la ceas si ceea ce simti ti se confirma: mai bine de o jumatate de noapte a trecut, iar ochii tai refuza sa se-nchida, iar restul lumii tale mici e adormita...

E prima data cand ai ore-n sir sa contemplezi: ce ai facut cu viata ta, cum iti petreci orice minut, si-ai vrea sa faci atat de multe... Dar inca nu poti sa te misti. E-atat de liniste afara si-atat de mare galagie-n mintea ta. Simti ca-ti lipseste agitatia exterioara, ca sa n-apuci sa suferi de regrete.

Insa acum nu ai scapare, n-ai cum sa fugi, sa te ascunzi... Privesti si simti durerea luptei interioare din care visul tau adevarat se zbate sa isi recastige locul principal in viata ta. Inchizi ochii si te prefaci ca il ignori, dar nu te lasa sa adormi. Linistea il face sa se zbata si mai tare.

Pentru ca ai timp si nicio vesta de salvare, te uiti in ochii lui cu teama si respect. Incerci sa iti ceri scuze, si ii enumeri din motivele ce te-au facut pana acum sa il ignori. Dar visul tau e-atat de intelept si iti arata toata devastarea ce-a fost produsa de Corona si iti reaminteste ce cuprinde cercul vietii. Orice sfarsit sau catastrofa e insotita de sansa de a crea un alt inceput, varianta autentica a vietii tale si a visului tau neimplinit. Doar daca alegi ca sa te lupti cu frica, fie ea de esec sau de succes... 

Un sfert de hartie igienica si-o jumatate de mascaWhere stories live. Discover now