-4-

799 31 2
                                    

Ποτέ δεν θα μπορούσε να αρκεστεί στον απλό έρωτα. Τα πάντα μέσα της αποζητούσαν μια ελευθερία που της πρόσφερε μόνο ο πόνος και η κυριαρχία επάνω στα κορμιά των υπόλοιπων όσο και αν αυτό ήταν αντίθετο προς την νόρμα της κοινωνίας.

Ναι , γνώριζε από μικρή τα κοινωνικά στερεότυπα ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες . Την είχε δασκαλέψει άλλωστε η μητέρα της άλλωστε πάμπολλες φορές να γίνει ένα ακόμα καλό κορίτσι εκεί έξω με τα όμορφα κοτσιδάκια της, τις φρεσκοπλυμένες φουστίτσες και το λευκό πουκαμισάκι που αναγκαζόταν να φοράει για πολλά χρόνια στο ιδιωτικό σχολείο όπου και η μητέρα της είχε κάνει πολλά για να την βάλει.

Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που η Σερένα αντιπαθούσε τόσο την μητέρα της από παιδί. Μια γυναίκα καταπιεσμένη από την ζωή που της επέβαλλαν σαν μικρό κορίτσι και η ίδια αναγκάζοντας την να κάνει αυτό που ήθελαν οι γονείς της. Πιάνο, άπειρες ξένες γλώσσες , μαθήματα γλυπτικής , μπαλέτου.. τόσα πολλά που με τα χρόνια η Σερένα πλέον τα είχε ξεχάσει.

Αναρωτήθηκε αν ήταν ευτυχισμένη που οι γονείς της την ξεπούλησαν σαν ένα κομμάτι κρέας σε εκείνον τον αχρείο «πατέρα» που είχε σαν παιδί με την τεράστια κοιλιά ,τα κίτρινα από τσιγάρο δόντια και την μυρωδιά από ουίσκυ που πάντα απλωνόταν στον χώρο γύρω της σαν έμπαινε μέσα.

Ένας άξεστος άντρας που όμως έτυχε να είναι πλούσιος – ή μάλλον να κληρονομήσει την περιουσία των γονιών του αφού ήταν αρκετά χοντροκέφαλος για να μάθει μια τέχνη ή να δουλέψει. Ω ναι , η ίδια το είχε καταλάβει από μικρό παιδί ακόμα όταν εκείνος απιστούσε με όλες τις γυναίκες – ιερόδουλες ή πόρνες πολυτέλειας , ας το ονόμαζε όπως ήθελε – αφήνοντας την μητέρα της πίσω στο σπίτι να εκλιπαρεί για την προσοχή του και ας ήταν νέα και όμορφη.

Μια καλλονή με μακριά κόκκινα μαλλιά και γαλάζια μάτια . Με ένα κορμί τόσο όμορφο και σφριγηλό που κάποιες φορές και η ίδια της η κόρη ζήλευε σαν έμπαινε στην εφηβεία. Ίσως για αυτό μέσα της απορούσε πως δεν τον έδιωξε από δίπλα της.. όχι, σβήστε το τελευταίο , ήξερε πολύ καλά γιατί δεν τον είχε χωρίσει . Της πρόσφερε λεφτά και λούσα. Οτιδήποτε μπορούσε να κάνει την καρδιά μιας γυναίκας να σκιρτήσει ... ειδικά όταν αυτή ήταν ρηχή .

Σε αντίθεση με την Σερένα η μητέρα της αρεσκόταν στο να παραμένει υποχείριο από διάφορους άντρες την στιγμή που η ίδια είχε μάθει από αρκετά νωρίς πώς να χρησιμοποιεί την γοητεία της για να πάρει αυτό που ποθούσε.

ΑμαρτωλήΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα