"18"

1.3K 144 53
                                    

"kaçar gider yine gözlerin,
yeterli değil miydi sözlerim?"

-

"Naber Eftelya?"

Eftelya arkasını döndü, o kadar rüzgar vardı ki saçlarını ağzına giriyordu. Arkasını döndüğünde ona seslenen kişinin Gürkan'ın kendinden bir yaş küçük kardeşi olduğunu gördü. Gamze, 10.sınıftı. Gürkan'la çoğu zaman anlaşamazdı hatta Eftelya'nın gördüğü en anlaşamayan abi kardeşti.

"İyiyim, Gamze, sen?" diye mırıldandı Eftelya.

"İyi değilim, konuşabilir miyiz ki biraz?"

"Benimle mi?"

"Beni en iyi sen anlarsın."

Okulun bahçesinden içeri girdiler, ilk katın koridorundaki kalorifere yanaştılar. "Ben birini çok seviyorum," pat diye lafa girdi Gamze.

Eftelya kafasını kaldırıp, "Çok güzel," dedi. "Birini sevmek, güzel şey."

"Ama o beni sevmiyor," deyince Gamze, tebessüm etti Eftelya. "Olur öyle." ne diyeceğini bilememişti Eftelya.

"Onun bir arkadaşı seviyor beni, bana yazdı çocuk." deyince Eftelya'nın gözleri pörtledi. "Nesin sen benim yan çarım falan mı?" deyip sırıttı. Sonra Gamze'nin ters bakışlarını görünce sırıtması silindi yüzünden. "O çocuğa cevap verme Gamze."

"Ama üzülür?"

"Ama başkasını severken onla konuşursan daha çok üzülür."

"Senin abime yaptığın gibi mi?"

Yutkundu Eftelya. "Evet, benim abine hiç yapmamam gerekirken yaptığım, sırf bu yüzden hem en yakın arkadaşımı, hem dünyanın en altın kalpli insanını hem de aşık olduğum çocuğu kaybettim."

"Altın kalpli çocuk abim mi oluyor?" dedi Gamze, sonra kahkaha attı. "Şeytan o be."

Eftelya da gülümsedi. Sonra konuşmasına devam etti. "Ama hepsinden önemlisi, Gamze; ben kendimi de kaybettim."

Gamze teşekkür etti. "Kim lan o lavuk?" arkalarından bir ses duyuldu. Gürkan, duvarın arkasındaydı. "Abi! Sen bizi mi dinliyorsun? Aptal mısın sen?" Gamze, cidden sinirlenmişti. Eftelya şoktaydı, Gürkan söylediği her şeyi duymuştu.

"Kim kızım o lavuk?" dedi Gürkan. Gamze ellerini koynunda birleştirip, "Buradaki tek lavuk sensin!" dedi.

"Terbiyesiz," dedi Gürkan. "Gamze, Allah aşkına senin yaşın kaç başın kaç iki erkek arasında kalmışsın?"

"Ben de onun yaşındayken iki erkek arasında kalmıştım," dedi Eftelya. Gürkan, Eftelya'ya bakıp, "Ne yani senin gibi mi olsun?" dedi.

Eftelya, "Olmaması için ona yaz çocuğa cevap vermemesini söyledim," diye mırıldandı. Eftelya'nın bir kez daha, kalbi kırılmıştı. Artık o kırılan parçaların üzerinde tepiniyordu insanlar.

"Keşke bana da cevap vermeseydi Eftelya," dedi Gürkan. Gamze, "Bu konu beni aşar," diyerek gitti yanlarından. Gürkan tam arkasından gidecekken durdurdu Eftelya onu.

"Özür dilerim."

"Süt ve bal.. çok seversin değil mi? hatta bana da başlatmıştın. Bazı, bazı cümleler var o kitapta, içimde halledemiyorum o cümleleri. Seni de halledemediğim gibi.

"Gürkan.."

"Cezbediyordu güzelliğin, ama yaklaştıkça battı dikenlerin." Gürkan bir adım atarak yaklaştı Eftelya'ya. "Sen dışı güzel bir kitap gibisin. İnsanlar sadece kapağa bakıp yorum yapıyorlar, sadece fotoğrafını çekip hikayelerinde paylaşıyorlar, ama kimse içini bilmiyor. İçinde neler olduğu, hangi cümlelerinin altının çizili olduğu, insanlar seni bilmiyor Eftelya."

"..ama ben biliyorum," diye devam etti. Gözleri dolu dolu baktı sevdiği kıza. Gürkan, Eftelya'yı ilk günkü gibi, hala seviyordu. "Keşke bilmeseydim ama biliyorum."

Eftelya ağlamamak için zor tuttu kendini. Gürkan, "Ağlama," diye mırıldandı ama nafileydi. Eftelya'nın yanakları ıslanmıştı bile. "Ağlama..kıyamam, ağlama," dedi fısıltıyla.

Eftelya dayanamayıp sarıldı Gürkan'a. Gürkan kendi içinde savaş verdi Eftelya'ya sarılmamak için, ve sarılmadı da. Eftelya, "Özür dilerim," diye mırıldanmaya devam etti.

Sonra nazikçe ittirdi Eftelya'yı. Eftelya içinden, ittirmesi bile nazik, diye düşündü.

"Ben herkese buzken, sana çöldüm, herkese yağmurken sana güneştim Eftelya. Ama artık, hiç kimse değilim, hiç bir şey değilim, Eftelya."

Hiç kimse değilim.

200320

denizkızı [texting]Where stories live. Discover now