hoofdstuk 1

6.4K 172 52
                                    

~herschreven op 24-08-2018-~

{{6 augustus 2014}}


POV Hanne

Ik pruts aan men medaillon. "Hanne, Senne, Michiel, Mirte, Eva! Naar beneden komen!" roept Louise de opvoedster van dit weeshuis. Ik ben hier de jongste maar ik ben hier al het langst. Michiel is 15 Mirte en Eva zijn 16,Mirte en Eva zijn een tweeling en Senne is 17 en ik ben 14. Michiel zit hier nog maar 2 weken, Senne zit hier al 2 jaar en Mirte en Eva zitten hier al 6 jaar en ik zit hier al mijn hele leven, ik ben al wel 1 keer geadopteerd maar ja... nu is het 6 augustus, mijn ouders hebben niet eens de moeite gedaan mij een dag te houden! Ik haat ze maar ik heb wel mooie ouders. Mijn moeder heeft lange blond-bruine krullen en een lichte tint huidskleur en chocolade bruine ogen. Mijn vader heeft helder blauwe ogen en goud bruinig haar en dezelfde huidskleur als mijn moeder.

Ik ga gewoon verder naar beneden en ik zie dat er 4 jongens hier zijn. "Aaaaaaaaah! De jongens van Five Seconds Of Summer willen hier iemand adopteren!" gillen Eva en Mirte. "Wat is daar zo speciaal aan en wie is fif seconden of suumer?" vraag ik. "Ken jij 5SOS niet?!" zeggen Eva en Mirte beledigd. "Nope en ik wil ze ook niet kennen." zeg ik. "Ashton! Zeg dat je met me wilt trouwen!" zegt Eva. Ik zucht. "En Calum jij wilt toch met mij trouwen he!" zegt Mirte. En alweer zucht ik. Een jongen met blond haar grinnikt doordat Eva en Mirte met die gasten willen trouwen zou ik toch denken.

"Oké, uhm, we zouden graag de kinderen willen meenemen naar een pretpark en dan willen we misschien wel iemand adopteren." zegt iemand met groen haar. Mooi groen haar, ik ben verliefd op dat haar! Oké ik hoop echt dat ik dat niet hardop zei. "Dank je ik ben trots op mijn haar en mijn naam is Michael voor de duidelijkheid." zegt hij. "Zei ik dat hardop?" vraag ik. "Yep!" zegt Senne. Ik steek mijn tong uit. "Voor ons is dat goed als jullie niemand kwijtspelen of in de nesten werken!" zeggen Jack en Louise streng. "Yes Sire!" zegt een blonde gast. Ik geef Louise en Jack een knuffel en allebei een kus op hun wang. "Tot straks." fluister ik in hun oor. "Tot straks!" zeggen Jack en Louise. We lopen naar hun auto's. Ik rij samen met die blonde en groene mee en Senne en Michiel rijden ook met ons mee. Eva en Mirte rijden met die andere mee waar ze zo dol op zijn. Als ik iemand moest kiezen kies ik toch voor Blondie.

"Pssst Hanne, Michiel is op jou!" fluistert Senne in mijn oor. "Dat was wel een geheim hoor!" zegt Michiel boos tegen Senne. "Wat was een geheim?" vraagt Blondie. "Dat Michiel een oogje op Hanne heeft!" zegt Senne. Ik zit in het midden tussen 2 bekvechtende jongens bah kan het nog erger?!

"Mag ik nog snel met Eva, Mirte, Bandana en Aziaat mee?" vraag ik. De jongens beginnen te lachen. "Bandana is Ashton en de Aziaat is Calum en hij is niet eens Aziatisch." grinnikt blondie. "Ja ja maar ik hou het liever op Blondie, Groentje, Bandana en Aziaat en wat kan mij dat schelen?!" zeg ik. "Haha jij bent Blondie en jij bent Groentje!" lacht Senne wijzend naar Blondie en Groentje. Ik trek aan zijn vingers. "Auwawaawaaawau!" zeurt Senne. "Stop met wijzen dat is onbeleefd!" zeg ik.

"Haha Senne wordt afgemaakt door een meisje dat 3 jaar jonger is!" lacht Michiel. Ik trek aan zijn haar met mijn andere hand. "Auwawawawawaaawawau!" roept Michiel uit. "Jij wordt nu ook afgemaakt door een meisje dat 1 jaar jonger is dan jou!" zeg ik. "Dit wordt nog een lange grappige rit." zucht Blondie. "Het is niet omdat jij beroemd bent dat ik niet aan jou piercing durf te trekken!" dreig ik met een grijns. "Mij laat je toch met rust he?!" zegt Groentje. "Misschien." zeg ik met een mysterieuze grijns.

Groentje start de auto en we vertrekken. Michiel en Senne zijn weer aan het bekvechten en ik zit aan mijn medaillon te prutsen en ik kijk naar de foto van mijn ouders en mij. Ik was echt schattig toen ik klein was. Hoe zouden mijn ouders er nu uitzien? Ik weet niet wat ik van hen moet vinden. "We zijn er!" roepen Blondie, Groentje, Michiel en Senne. We stappen uit. Ik loop snel naar Mirte en Eva. "Het is een wonder dat ik nog leef!" zeg ik tegen Eva en Mirte. "Hoe bedoel je?" vraagt Eva. "Ik zat tussen Michiel en Senne die heel de tijd aan het bekvechten waren!" zeg ik. "Over jou?" vraagt Mirte. "Ja, maar hoe weet jij dat?" vraag ik. "Michiel heeft een oogje op jou." zeggen Eva en Mirte tegelijkertijd. "Waarom zegt iedereen dat?" vraag ik. "Omdat dat gewoon overduidelijk is." zegt Mirte. "Maar ik wil gewoon vrienden zijn met hem!" zeg ik. "Hij denkt daar heel anders over!" zegt Eva en ze giechelt zachtjes. We gaan het pretpark binnen. Groentje, Blondie, Michiel, Senne en ik gaan samen naar een winkeltje. Mirte, Eva, Bandana en Aziaat gaan al naar de attracties. Ik zie een grote zak snoep liggen en die pak ik en ik ga betalen met het zakgeld dat ik van Louise en Jack heb gekregen. "Ik zal wel betalen voor jou." zegt Groentje. "Het is niet omdat ik in een weeshuis woon dat ik geen geld heb he!" zeg ik. "Heb ik dat gezegd? Ik wil het gewoon betalen voor jou, daar is toch niets mis mee?" Zegt hij en hij geeft het geld aan de vrouw aan de kassa en we gaan weer verder. We gaan richting een treintje dat door het hele park rijdt. "Ik wil niet in het treintje ik wil in die attractie!" zeg ik wijzend naar een achtbaan. "Oké dan." zeggen Blondie en Groentje. En we gaan richting de achtbaan. Eerst stapt Groentje in dan ik. Ik zit aan de rand en Groentje zit naast een oude man. Achter mij zit Blondie en daarnaast Senne en Michiel zit achter de oude meneer. De achtbaan vertrekt best traag maar ja, niets aan te doen. Ik pak mijn gsm uit mijn zak. Ik heb toch niets beter te doen in deze achtbaan. "Wat doe je?" vraagt Groentje. "Berichtje naar Eva en Mirte sturen." zeg ik droog. "Subiet valt je gsm nog dus steek hem maar weg." zegt Groentje. "Een Nokia baksteen gaat niet kapot maar ik zal maar luisteren zeker." Zeg ik. Ik steek mijn gsm terug weg.

Adopted by 5SoS (dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu