κεφάλαιο 24ο

194 31 15
                                    

Περπατούσε μέσα στους διαδρόμους του κάστρου αποφασιστικά. Όλη του η παρουσία ενέπνεε περηφάνια και δύναμη. Και πράγματι ήταν τόσο περήφανος όσο και δυνατός άνδρας όχι μόνο σωματικά και ψυχικά, αλλά και σε επίπεδο εξουσίας. Εξάλλου ήταν ο άρχοντας της Ρέαρ.

Πριν λίγο είχε ενημερωθεί ότι είχε φτάσει από το Άσλιρντ ένας ιεροεξεταστής και ζητούσε ακρόαση. Δεν είχε καμία διάθεση για τέτοιου είδους συναντήσεις, αλλά έπρεπε να φερθεί με ευγένεια, αλλιώς θα διακινδύνευε να χαλάσουν οι σχέσεις μεταξύ της Ρέαρ και του Άσλιρντ.

Ο ιεροεξεταστής είχε έρθει αντιπρόσωπος του νέου βασιλιά. Είχε πληροφορηθεί για τον θάνατο ή μάλλον καλύτερα την δολοφονία του Κλάους. Πλέον στο θρόνο βρισκόταν ο φιλόδοξος Ντέιβιντ, τέως στρατηγός.

Όταν μπήκε στην αίθουσα που τον περίμενε ο επισκέπτης ο ιεροεξεταστής υποκλίθηκε.

"Άρχοντα μου, τιμή μου που σας γνωρίζω" του είπε.

"Καλωσόρισες στην Ρέαρ αγαπητέ..."

"Λίαμ" πρόσθεσε ο άλλος.

Πράγματι ήταν ο Λίαμ εκείνος που είχε αιχμαλωτίσει την Έμμα και είχε καταδικάσει τον πατέρα Κέβιν σε θάνατο στην πυρά.

"Καλωσόρισες ιεροεξεταστή Λίαμ στα μέρη μας. Για ποιο λόγο ήρθες όμως;" τον ρώτησε ο άρχοντας

"Ζητώ άδεια να ψάξω στο βασίλειο σας να βρω μία μάγισσα και τον συνεργό της"

"Σας έφυγαν από το Άσλιρντ;"

"Μάλιστα! Ο άρχοντας Ντέιβιντ θέλει να βρεθούν και να εκτελεστούν όπως τους αξίζει"

"Πάντα εκτιμούσα την καλή συνεργασία. Είχαμε φιλικές σχέσεις με τον προηγούμενο άρχοντα, αυτό θα γίνει και τώρα. Είσαι ελεύθερος να ψάξεις. Ξεκίνα μάλιστα από το δάσος των Δρυίδων, ίσως έχουν καταφύγει εκεί. Πρόσφατα ήρθαν ξένοι στον τόπο μου. Οι στρατιώτες μου θα τους σκότωναν, αλλά εμφανίστηκαν αυτοί οι γενειοφόροι. Οι άνδρες μου ξέροντας για τις δυνάμεις τους φοβήθηκαν και έφυγαν. Ίσως ανάμεσα σε αυτούς τους αγνώστους να είναι αυτοί που ζητάς"

"Σίγουρα θα είναι. Ευχαριστώ κύριε μου" είπε και υποκλίθηκε.

****

Ήμουν τόσο ευτυχισμένη. Με τον Άντριου ήμασταν ξανά καλά. Είχε ξεδιαλύνει η παρεξήγηση και όλα πήγαιναν περίφημα. Αλλά δεν θα κρατούσε για πολύ δυστυχώς.

Καλπασμοί ακούστηκαν και εμφανίστηκαν άνδρες οπλισμένοι και πάνω σε ένα άλογο διέκρινα τον ιεροεξεταστή Λίαμ. Τι έκανε εδώ;

Στα χρόνια του ΜεσαίωναOnde as histórias ganham vida. Descobre agora