Legenda Dragonului de Azur și a Păsării de Cinabru

344 58 33
                                    

ATENȚIE! Cartea poate conține secvențe mai mult sau mai puțin explicite de violenţă fizică, psihică, crime și sânge.

· · · ─── ☯ ─── · · ·

Legenda Dragonului de Azur și a Păsării de Cinabru

Se spune că Pământul, la începutul existenței, era un tărâm al haosului, unde Luna, Stelele, mările și oceanele nu erau în locul pe care oamenii îl știau. Soarele nu răsărea niciodată, Luna domnea în adâncurile mărilor și oceanelor, Stelele zăceau în întunecimea pământului.

Singurii care existau în univers erau Dragonul de Azur¹, născut din Lună și întuneric și Fenghuang², Pasărea de Cinabru, născută din Soare și puțina lumina care mai exista atunci.

Cei doi se urau și o făceau din tot sufletul, erau prea diferiți să se iubească. Avuseseră loc atât de multe războaie și lupte, încât până și Luna și Soarele au fost nevoite să intervină ca să nu se ucidă și să distrugă și puținul echilibru care mai exista.

Pe Pământ se dezlănțuise și mai mult haos decât fusese deja, iar din ura lor se născuseră oni. Soarele și Luna aveau să moară, iar Stelele deja o făcuseră, pierzând din strălucire una câte una.

În final, dându-și seama că aduseseră atâta distrugere, căzuseră de comun acord să se căsătorească. Făcând un legământ sacru, sufletele deveniseră unul și același, bătând în același timp. Fuseseră obligați să se iubească pentru a restabili echilibrul. Din uniunea lor fuseseră creați oamenii și Cei Patru Regi Dragoni, cărora le-au fost hărăzite soții ale cerului, pentru a conduce Pământul în armonie eternă.

Dar nimic nu putea sfârși cu bine când ceva nu era creat din iubire pură, adevărată. Oamenii și dragonii fuseseră născuți dintr-o dragoste nenaturală, forțată. De aceea, se pogorâse un blestem asupra tuturor, ca lumina să nu fie adevărata lumină, și nici întunericul adevăratul întuneric.

· · · ─── ☯ ─── · · ·

______________

Dragonul de Azur¹ = vezi mai multe în ,,Glosar"

Fenghuang² = vezi mai multe în ,,Glosar"

Marioneta cu nouă vieți << ÎN PAUZĂ >>Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum