⚜️Cãstelion Hakkında ⚜️

1.9K 109 64
                                    




Kuzguni

Cãstelion Hakkında

1. Bölgeler ve Yönetim Şekli

     Cãstelion beş bölge ve 15 dükalığa ayrılmıştır. Her bölge üç dükalığa sahiptir. Bu üç dükalıktan biri bölgeden tamamen sorumludur. Başkenti Kraliyet Toprağında bulunan Calabar'dır. Ülkenin mutlak hâkimiyetine sahip olan kral bu şehirde ikamet etmektedir. Her dükalık, belirlenen ölçüde krallığa vergi ödemekle yükümlüdür. Dükalıklar, kendi askerlerini yetiştirip silahlandırma ayrıcalığına sahiptir. Kraliyet, yetiştirilen asker sayısına göre dükalıklara vergi indirimi yapmaktadır. Gerekli görüldüğünde, yüksek konseyin çıkardığı kararla dükalıkların orduları kraliyet ordusuna katılıp tek bir ordu haline gelir.

Bölgeler

1. Karaburun Bölgesi

     Ülkenin kuzey ucundaki bölgedir. Walut, Priska ve Duviel şehirlerini kapsar. Toprakları tarıma elverişli değildir, tahıl üretimi düşüktür. Sıklıkla yağmurlu olan, soğuk ve kapalı bir iklimi vardır. Genel gelir kalemleri olarak madencilik, ticaret ve balıkçılık gösterilir. Karaburun'un düzen ve güvenliğinden Duviel'in sahibi olan Waldorf hanesi sorumludur.

2.Gölvadi Bölgesi

     Ülkenin doğu ucundaki bölgedir. Reneen, Loxton ve Lagos şehirlerini kapsar. Toprakları tarıma uygundur, üç mevsim yağış alır. Bölge nadir görülen kısıtlı maden kaynaklarına sahiptir. Gölvadi boyunca el işçiliği yaygındır, ülkenin en iyi ahşap ve demir ustaları bu bölgeden gelmektedir. Gölvadi 'nin düzen ve güvenliğinden Reneen 'in sahibi olan Dúpont hanesi sorumludur.

3.Batıkent Bölgesi

     Ülkenin batı ucundaki bölgedir. Rabat, Westberg ve Tebessa şehirlerini kapsar. Gölvadi ve Karaburun'a oranla daha az yağış alır. Toprakları tarıma uygundur, üç mevsimi de ılık bir şekilde geçirir. Batıkent, ülkede ilim ve eğitimin en iyi şekilde sağlandığı bölgedir. Önemli devlet adamları, kâşifler, şifacılar ve eğitimciler sıklıkla bölge dükalıklarından çıkmaktadır. Batıkent'in düzen ve güvenliğinden Rabat'ın sahibi olan Káde hanesi sorumludur.

4.Güneykapı Bölgesi

     Ülkenin güney ucundaki bölgedir. Drindall, Waldriff ve Fraser şehirlerini kapsar. Tarıma oldukça elverişlidir, Güneykapı ülkenin tahıl ambarı olarak anılmaktadır. Bu sebepten ötürü nüfusu yoğundur ve besleyebildikleri asker sayısı yüksektir. Güneykapı'nın düzen ve güvenliğinden Drindall'ın sahibi olan Hallstein hanesi sorumludur.

5.Kraliyet Toprakları

     Ülkenin merkezi bölgesidir. Başkent Calabar, Genevan ve Kennet şehirlerini kapsar. Toprağı tarıma uygundur. Bölge başkente sahip olmasından dolayı bürokrasinin kalbidir. Ayrıca tüm ülkedeki en iyi hanlar, kumarhaneler ve genel evler kraliyet topraklarından bulunmaktadır. Bölgenin hâkimiyeti Calabar'da ikamet eden kraliyet ailesinin elindedir.

2.Irklar, Dinler ve Diller

     Ülke halkı Cãstelien dilini konuşmaktadır. Ayrıca vatandaşlarına Cãstelian denilmektedir. Tüm Cãstelion'da üç tanrı inancı hâkim olmuştur. Çok tanrılı bir din olan bu sistemde Celestial, Oceano ve Tierra isimli üç tanrı bulunmaktadır. Celestial gökyüzünün tanrısıdır, hava olayları ve iklimleri düzenler. Oceano suya hükmeder ve denizcileri kutsar. Tierra ise toprağın tanrısıdır. Yaşamın ondan geldiğine inanılır. Üç tanrı arasında en çok ona saygı duyulur. Karaburun'u neredeyse yok eden Büyük Felakete onun öfkesinin sebep olduğu düşünülür.

     Waldorf hanesinin şehri olan Duviel'de ise Cãstelien'in dışında sürgün edildikleri ülke Hénec'in dili olan Hénic de konuşulmaktadır. Ayrıca üç tanrı inancı burada hüküm sürmemektedir. Duviel'de tanrı Skurk'a tapılıp ona adaklar sunulmaktadır. Şehirde Cãstelian kadar Hénecian da ikamet etmektedir.

3.Zaman

     Cãstelion'da bir yıl 365 gün sürmektedir. Ülkede üç mevsim görülmektedir, her mevsimin dört ayı vardır. Ayların ayrıca bir ismi yoktur. Bir ay otuz gün sürmektedir. Tarih belirtileceği zaman baharın ikinci ayının onuncu günü olarak anlatılmaktadır. Karın yağmadığı Cãstelion'da kış en sert Karaburun'da geçer, sürekli olarak yağış ve rüzgâr alır. Gölvadi de yağışların yoğun olduğu bir başka bölgedir. Diğer üç bölgede iklim ılımandır, yağışlar mevsimsel olarak gelip geçmektedir.

     Ülkede zaman AC ve DC olarak ayrılmaktadır. AC büyük felaketten öncesini, DC büyük felaketten sonrasını göstermektedir.

Kronoloji

- DC 0Büyük Felaket

-DC 18Waldorf Hanesi Hénec'te isyan başlatır.

-DC 19Sürgün edilen Waldorf Hanesi Nordheim'a ( Duviel) yerleşir.

-DC 64Sınır Savaşı yaşanır, Waldorf Hanesi özerkliğini ilan eder.

-DC 127IV. Loras ölür, Kuzey İhlali Savaşı başlar.

-DC 129 – Savaş biter. Adon Waldorf tahta geçer ve Waldorf Hanesi hâkimiyeti ele geçirir.

-DC 135 – I. Adon ölür. Tahta oğlu Prens Hagen geçer.

- DC 138 – Hikâyenin güncel zamanı – Kral I. Hagen ailesinin şehri Duviel'i ziyarete gider.

4.Dükalıklar ve Diğer Haneler

- Duviel Dükalığı; Waldorf Hanesi

- Walut Dükalığı; Huber Hanesi

- Priska Dükalığı; Wolf Hanesi

- Rabat Dükalığı; Káde Hanesi

-Westberg Dükalığı; Adler Hanesi

-Tebessa Dükalığı; Reiner Hanesi

-Waldriff Dükalığı; Bachen Hanesi

-Fraser Dükalığı; Weinstein Hanesi

-Drindall Dükalığı; Hallstein Hanesi

-Reneen Dükalığı; Dúpont Hanesi

-Loxton Dükalığı; Novak Hanesi

-Lagos Dükalığı; Madsen Hanesi

- Genevan Dükalığı; Mascarián Hanesi

-Kennet Dükalığı; Birkén Hanesi


* * *

Not ; Görselde Cãstelion haritası mevcut ^^

KuzguniWhere stories live. Discover now