15. Szathmáry Nikolett

68 4 2
                                    


A mai fejezetben azt a lányt mutatom be, akit még 1998-ba keresett az ország, a Békés-megyei rész

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A mai fejezetben azt a lányt mutatom be, akit még 1998-ba keresett az ország, a Békés-megyei rész. Szathmáry Nikolett.
Január 14. én veszett nyoma, de azután elérkezett a 2001-es évnek Februári napja. Azért hoztam ide a wattpadra, hogy ne felejtsük el.
---
Január 14-e 1998-ban szerdai napra esett, az évszakhoz képest viszonylag enyhe időjárással. Niki délután négy óra körül indult haza a művelődési központban megtartott néptáncórát követően. Bár a kislány önállóan közlekedett, édesanyja gyakran elé ment. Így történt ez azon a napon is, de nem találkoztak. Az anyuka­ többször megtette az utat lakásuk és a „művház" között, de hiába. A kutatásba először a rokonok és az ismerősök kapcsolódtak be, mivel azonban nem jártak eredménnyel, az anyuka 21 óra 25 perckor bejelentést tett a rendőrségen.
--

Mint az a Zsaru Magazinban olvasható, a rendőrség a bejelentés után azonnal értesítette a határátkelőket, és elrendelték a kislány országos körözését. A pincétől a padlásig átkutatták a művelődési házat, valamint az útba eső sportcsarnokot. Mindenkit kikérdeztek, aki találkozhatott a gyermekkel. Végigjárták a hazafelé­ vezető utakat, minden üzletbe, kocsmába betértek, nyomkövető­ kutyákat is bevetettek, polgárőrök és ­civil ruhás rendőrök járták az utcákat.

Másnap még több rendőr vett részt a munkában, a levegőben helikopter körözött. Lecsapolták az Élővíz-csatornát is, ellenőrizték az ország bv.-intézeteitől távol lévő fogvatartottakat, a pszichiátriai osztályokról eltávozottakat, tíz évre visszamenőleg a szabadult kényszer gyógykezelteket, s az örökbefogadásra várókat is. A lapban kitérnek arra is, hogy akadtak gyanús körülmények, látnokok és jósok által tett bejelentések. A rendőrök mindent, még a képtelenségnek tűnő ötleteket is ellenőrizték.

Három évvel később, 2001. február 20-án a 44-es út mellett található nádasban a munkások egy zsákban emberi maradványokra bukkantak. Az anyuka felismerte a megtalált ruhadarabokat, hajcsatokat és haj­díszeket. A DNS-vizsgálat 2001. július 6-án, két nappal Niki tizenegyedik születésnapja előtt tette bizonyossá: a kislány maradványait találták meg.
------------------------------------------------
Amíg világ a világ ne feledkezzünk meg erről a kedves lányról, még ismeretlenül is. Remélem egy nap aki bántotta, a lelkiismerete késztetni fogja, hogy adja fel magát.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 16, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Eltűnt Személyek - Missing ChildrenWhere stories live. Discover now