1. Έτοιμη για όλα

42.5K 1.1K 169
                                    

Η Άννα έκανε τα πάντα για να περάσει εκείνο το απόρθητο φρούριο, μα δεν τα κατάφερε. Τζάμπα άλλαξε δύο λεωφορεία και περπάτησε ένα χιλιόμετρο μέσα στο ψύχος, με τον αέρα να μαστιγώνει το πρόσωπό της ανελέητα για να αναγκαστεί να γυρίσει πίσω ηττημένη.

Της είπαν να προσπαθήσει το βράδυ και της έδωσαν την διεύθυνση ενός κλαμπ. Οι άνδρες της φύλαξης δεν πίστεψαν στιγμή πως είχε κάποια δουλειά εκεί πέρα, παρά τα παρακάλια της. Δεν άφηναν και τον καθένα να περνάει άλλωστε.

Η ίδια από την άλλη ένιωθε την απελπισία να την πνίγει για άλλη μια φορά. Όλα αυτά τα χρόνια, όλοι οι κόποι της, πήγαιναν στράφι. Δεν είναι πως δεν αγαπούσε τον αδερφό της, προς θεού, ήταν οι δυο τους σε αυτόν τον κόσμο, μα για άλλη μια φορά έπρεπε να τον ξελασπώσει η ίδια.

Ο Γιόζεφ Μπελίκοβ και η Άννα Μπελίκοβα, ήταν δίδυμα αδέρφια και αχώριστοι από πάντα. Το πρόβλημα είναι πως ο Γιόζεφ είναι άρρωστος με τον τζόγο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε γυρίσει στο σπίτι σακατεμένος στο ξύλο, με το πρόσωπό και το σώμα του γεμάτο μπλαβινιές και η Άννα τον περιποιήθηκε σιωπηλά, χωρίς να κάνει πολλές ερωτήσεις διότι πλέον ήξερε.

Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Το τηλεφώνημα ήταν ξεκάθαρο, εφτακόσιες χιλιάδες ή η ζωή του. Όταν η Άννα άκουσε την βαριά φωνή να μιλά τελεσίδικα στο ακουστικό, έχασε τον κόσμο γύρω της. Λιποθύμησε στην μέση του μικρού σαλονιού και μόλις άνοιξε τα μάτια της, βρήκε από πάνω της τον αδερφό της να την σκουντά ανήσυχος.

Ο αέρας είχε λιγοστέψει ξαφνικά στο μικρό διαμέρισμα, σε μια φτωχική συνοικία της Μόσχας. Ο Γιόζεφ είχε κάνει και πάλι την στραβή, μα αυτή τη φορά ανεπανόρθωτα. Είχε χάσει εφτακόσιες χιλιάδες ρούβλια στα χαρτιά, τα οποία είχε δανειστεί από τοκογλύφους, από αυτούς που βολικά γυρόφερναν τα καζίνα πάντα πρόθυμοι να σου δανείσουν για να ''αλλάξει η τύχη σου''.

Η καρδιά της Άννας κόντευε να σπάσει από την αγωνία για άλλη μια φορά. Έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, δεν μπορούσε να αφήσει τον αδερφό της να πεθάνει. Έβαλε όλες τις οικονομίες της σε έναν φάκελο, δεν ήταν ακριβώς μα έλειπαν μόνο δέκα χιλιάδες ρούβλια και δεν προλάβαινε να τα μαζέψει. Ο χρόνος πίεζε ασφυχτικά και έπρεπε να κάνει κάποια κίνηση.

<<Δεν πρόκειται να σε αφήσω να πας Άννα.>>άκουσε την φωνή του Γιόζεφ, μα τον αγνόησε εντελώς και χώθηκε στο μπάνιο για να τελειοποιήσει το μακιγιάζ της.

Χόρεψε για εμέναWhere stories live. Discover now