12.FEJEZET

56 6 0
                                    

                 Kissé sokkos állapotban meresztettem a szemeimet a képernyő felé. Becsuktam a szememet és megdörzsöltem,titkon reménykedtem benne hogy csak félreolvastam és mire kinyitom újra a szememet eltűnik a felirat a képernyő aljáról. Kinyitottam hát reményekkel telve újra a szememet,de a kiírás nem változott. Nagy levegőt vettem éreztem,ahogy a gyomromban táncra perdül az az egy szendvics amit útközben fogyasztottam el. Kissé forgott velem a szoba, előre hajoltam könyökömmel a térdemen támaszodva intettem Mia felé hogy indítsa el a felvételt. Ő bánatos tekintettel nézett előbb rám majd a bátyja felé nézett aki már a hátamat simogatta. Mia elindította a felvételt és kisvártatva egy férfi riporter arcát láttuk meg a képernyőn. Arcán olyan kifejezés ült amit a riporterek akkor vesznek fel mikor valami nagy szörnyűségről kell tudósítaniuk. Láthatóan nem tudott egyből megszólalni, majd nagyot sóhajtott és belevágott az előre megírt szövege elmondásába.

  " -Tegnap este lövöldözés tört ki a mögöttem látható épületben ami otthont adott a Moonlight clubnak. A rendőrség szóvivője szerint bekapcsolt a tűzjelző és a kiérkező tűzoltók nekiláttak a tűz megfékezésében.A tűz átterjedt az emeletre is és a club mögötti raktár is porig égett. Kilenc azonosítatlan hullát találtak. A hullaházban a kórboncnok egyértelműen megállapította a fogazatuk alapján, hogy az egyik elhunyt maga a híres énekes nő Avril Lavigne. A többi áldozatot egyenlőre nem lehet azonosítani.

A kamera elindult az épület felé. Az ablakokból kitörtek az üvegek a járdát teljesen beborították a szilánkok. A falat fekete koromcsíkok szegélyezték, a cégtábla elszenesedve lógott az utca felett csak az egyik drót fogta a jobb oldalon. A riporter immár egy ijedt fiatal pár mellett állt. A lány sminkje el volt kenődve a sok sírástól és szabály szerűen csimpaszkodott a mellette álló bánatos tekintetű fiún. A lány elé tolta a riporter a mikrofont aki kicsit szipogva zsebkendőjével az orrát törölgetve szólalt meg.

-Láttuk Avril-t amikor a sorban álltunk. Bizonyára  a club tulaja ment elé és kézen fogva mentek be a bárba. Miután beértünk az énekesnőt nem láttuk sehol. Aztán megszólalt a tűzjelző mi pedig kirohantunk ide.-a lány arcát a fiú vállába temette. 

Bevágtak egy kisebb videót amin engem és Keith mutattak, bizonyára a sorból készítette valaki. Majd újra a riportert mutatta a kamera.

-Azt nem tudni, hogy az énekesnő családja hogy reagált a történtekre,mert nem reagáltak a felkérésünkre a riport elkészítése előtt. Avril menedzsere sem nyilatkozott. Az énekesnő családja fogadja őszinte részvétünket."


            A riport véget ért Mia ledobta az előtte lévő asztalra a távirányítót. Néma keserves csend telepedett a szobára. A kezembe temetettem az arcomat,behunytam a szememet. Éreztem Keith kezeit a vállamon majd az arcát ahogy a vállamra helyezi. Elvettem a kezemet az arcom elől és a kis karkötőimet kezdtem el piszkálgatni. Az agyam teljesen kikapcsolt és küzdenem kellett a hányingerrel ami éppen savas ízzel töltötte meg a számat. Valaki az állam alá nyúlt kényszerítve hogy emeljem fel a fejemet. Gyengéden emelte feljebb a fejemet, bánatos kék szempár nézett rám, az arcot göndör tincsek keretezték. 

-Mia.-suttogtam inkább magamnak mint a jelenlévőknek.

Mia az arcomhoz nyúlt lassú mozdulatai után nedves lett az arcom. Lassított felvételben jutott el a tudatomig,hogy elsírtam magamat. Nem tudtam pontosan mikor, észre sem vettem, még mindig a karkötőimet piszkálgattam Keith ugyanabban a pózban volt mint imént. Mia rátette most már remegő kezeimre az övét megakadályozva,hogy tovább piszkálgassam a karkötőket.

-Avril nézz rám légyszíves.-mondta lágy megnyugtató hangon a lány.-Jól érzed magad?

-Nem igazán.-emeltem a tekintetemet a plafonra.- Most derült ki halott vagyok. Mindenki azt hiszi hogy meghaltam. Egyáltalán hogy lehetséges ez? 

Zűrös szerelem /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now