1 Мистър Стайлс

46 7 0
                                    

Мойра

- Ами ако е ужасна?!

- Бас ловя, че е от Мисури!

Още преди да прекрача прага до ушите ми започнаха да прииждат познатите шепоти, които осмокласниците си разменяха в очакване преди да зърнат новия си учител. Смятах за полезно да науча какви са предположенията им, някак ме развеселяваха и уточняваха върху какво да наблегна. Във визията си или пък метода на преподаване. Отношение?

Някои продължиха да шушукат дори след като влязох в залата и внимателно затворих вратата, без да бързам, тъй като лично смятах, че първата среща на учениците с преподавателя им е нещо спецеиално, което не бива да бъде пришпорвано. Да бъдем честни, веднъж намразиш ли учител, то той винаги ще ти бъде поне малко черен независимо дали опита да се поправи. Ако е сгрешил разбира се. А ние учителите грешим. Не бива да го признавам, част от кодекса е. Мамка му грешим и бъркаме толкова много спрямо учениците.

- Марая? - нечий нежен глас шептеше от първите редици.

- Така ли се казва?

Успявах да го доловя, докато крачех с умерени крачки към бюрото си, очакващо ме за поредна година да струполя папките и органайзърите си отгоре му. Завъртях се зад него и попутнах стола, който така и не се научих да ползвам често. Обичах да наблюдавам от високо работата на учениците си. Смятах, че това е вид по-доближен начин да общувам с тях.

От най-голямата папка изхвръкнаха няколко листя, щом я оставих върху очуканата дървена плоскот на масата, но реших да не обръщам внимание, защото вече го бях насочила към чиновете. Тук-там все още хвърчаха някакви звуци. Забелязах, че класа не беше малък и бройките момичета бяха доста завишени спрямо момчетата. Те съскаш кройтко седяха, навели глави и чоплейки нещо между пръстите си, докато съученичките им коментираха до колкото се може тихо мен или каквото и да било.

- Нека бъда учтива! - отворих уста и започнах да усещам бълбукането в гърлото си, напиращите думи да излязат.

Поизчаках да замълчат, уважавам, когато искат да коренспондерат помежду си, надявам се в нормални количества.

- Името ми е Мойра-Лиа Станс - усмихнах се приветливо, някои отвърнаха на усмивката, други я посрещнаха с типично извъртане на очи. - Като ваш проподавател по изкуство ще се наложи да ви съобщя няколко важни неща, а след това ще имаме възможност да си поговорим и може би запознаем! - прокашлях се леко и отпуснах усмивката си.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 18, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

pale / бледи - Harry Styles Fanfiction Where stories live. Discover now