Arz-ı Hal / niyet

144 11 1
                                    

Esselamualeyküm İslamın naif kokulu çiçekleri..

Malumunuz ki bir yılbaşı belası başımızda yıllardır uğraş veririz. Bize nazaran bu fiiliyatları erkekler çok daha verimli yapıyorlar elhamdülillah.. Ancak kafaları kutcalayan bir durumu dile getireyim ki, her başarılı erkeğin ardında bir kadın vardır sözü aklıma düşerken, Ecdadı Osmanlının şanlı padişahlarının anneleri geliyor bir bir zikrime.. Şimdi kafa kurcalayı yere gelelim; biz bu yana ecdadın nesli olarak yüzyıl önceki annelerde olan irade dava cesaret şimdiki annelerin kanında da aktığına şahidim. Öyleyse anneler kardeşler birşeyler yapmalı!! Geçen kıymetli bi ablam yadı, pihongo bileti sırasında başı örtülü kardeşler var ne yapmalıyız diye derdini paylaştı. Rabbim razı olsun. Bizler elhamdülillah müslümanız .. Pekii ya fiiliyatta ne kadarız.. Yanacağın kadar günah işle diyor Rasulullah.. Cennetlik olmak yokunda ne kadarız acaba.. Bir niyet var, aslında hpimizin niyet aldığı ancak beyinlerin uyuşuklu nedeniyle çok da amele dökemediğimiz.. "Ya Rabbi İslamın sesi olmaya, ümmeti şahlandırmaya niyet ettik!" anne olmak dahi bu niyeti almaktır. Abla olmakta, teyze olmakta. Kısacası sen islamın kızı, ümmet olarak bu mesuliyet üzerinde!!

Haydi şimdi size derdimi paylaşayım birbirimize yol olalım yoldaş olalım. Biz bu yılbaşı zilletinden nasıl kurtulacağız?! Anneler ne yapmalı? Genç kardeşlere nasıl sorumluluklar düşüyor?! Bu piyangodan kara cumadan kısacası kafirlerin oyunundan nasıl el etek çekecek sevdiğimiz ümmetten kardeşlerimiz?! Zira "kim bir kavme benzerse onlardandır" hadisi ruhumu ürpertiyor..!

Şimdi...

Sizden bu derdimize ses olmanızı ve sizin derdiniz ve çözümlerinizi merak edip bekliyorum.. Bizimle paylaşır mısınız? Yorumlarınızı bekliyorum..

Bizim Boş Vaktimiz Yok!-1  [ Bitti ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin