evlilik İslam çatısıdır

199 9 1
                                    

Selamünaleyküm mübarekleer bu yazıyı yukarıdaki fotoğraf rafı okuduktan sonra okumanızı rica edicem. Çünkü ben bu yazıyı yukarıdaki yazıya ilavten bir düşünce, fikir, yada şöyle diyelim; yazıyı tastik etme olarak düşündüklerimi yazdım. İnşallah olmuştur..

Gönlünde Allah korkusu olanlarla karşılaştırsın  Mevlam..

Bir misalleme olsun; bir çocuk oynarken annesinin değerli bi eşyasını kırsa çocuk korkar, saklanır öyle değilmi?

Yada annesini mutlu edecek birşey yapsa "annem bunu görünce çook mutlu olacak!' düşüncesiyle iş yapsa.. Bunlar nedir? Anneyi tanıdığı kadar korkması! Tanısığı kadar mutlu etmeye çalışmasıdır!. Değilmi?

Tanıdığı kadar korkuyor annesinden, kızmasından, üzülmesinden.. Ve tanıdığı kadarda seviyor.. Mutlu etmeye çalışıyor..

Teşbihte hata olmaz sözüne sığınıyorum; insan ne kadar tanırsa Allahı'nı o kadar korkar! O kadarda SEVER!. İnsan, Allah'la arasını ne kadar iyi yaparsa o kadar iyi olur çevresiyle.. Sevilen, sayılan kimse olur.. Sen ahiretin için çalışki Mevlam dünyayı sersin ayaklarına!

Şimdiii; kişinin karakterini güzelleştirmesi için İslam ahlakıyla ahlaklanması gerek! Yoksa bütün burçlarda, ahlak çerçeveleride kötü ve yetersiz kalacaktır. Evlilik Dünyevi ve Uhrevi etkisiyle Zor bir müessesedir! Rabbim yardımcımız olsun inşallah.. İslam kalesinin muhafızı oluyorsun bir nevi! Yetiştireceğin bir nesil, diğer bir neslin ışığı, imamı, meshebi, imanı, itikadı olacak! O yüzden İslam muhafızı olarak mesaisi bitmeyen bir işimiz var elhamdülillah! Bu bilinçle yaşayalım! Korkularımız, endişelerimiz Allahın rızası olsun! Korkumuz Mevlayı üzmek ten çekinmek olsun! Mutluluğumuz Rahmanı razı etmek uğrunda olsun..
İnsan ne uğurda yaşarsa Allah karşısına o yolu çıkarır.. Bizler yolumuzu Allah'a çkarırsak, YOLDAŞIMIZda Allah yolunun yolcusu olur biznillah.
Niyetleri sağlam tutalım inşallah 😊

Gönlünde Allah sevgisi-Korkusu olmayanın gönlünde olmaktan Allah'a sığınırız!

Ee ne demiş üstad; secde görmemiş alnın alın yazısı olmak istemem!
N.F.K.

SELAMETLE

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

SELAMETLE..🖐

Bizim Boş Vaktimiz Yok!-1  [ Bitti ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin