20

7.6K 237 1
                                    

Dan za danom prolazi,stari zivot se vratio. Samo sad primjecujem poglede,primecujem da mi se udvara svaka druga osoba,cak sam dobila par poziva za kafu i prihvatila samo nacelnikov. Od Mladena nema ni glasa,telefon cesto proverim, on uvek tipka na telefon ali ovaj put preskocio me je. Zavrsila sam sudjenje i ova parnica je savrseno prosla,prosto je bilo i ocigledno da dobijam ovaj slucaj.

-" Jesi zavrsila?"
Pitao je sa osmehom dok me grli. Ovaj covek ima 40 godina i ponasa se kao dijete sa losim forama. Misli da ako sam malo povucenija pusticu ga da se udvara kako on zeli.

-" Gde pijemo kafu"

Pruzio mi je ruku i otvorio vrata auta,prihvati te udjem kad on pusti neku muziku. Pricao je o poslu kratko.

-" Sta se tebi desilo da osustvujes toliko?"

Pita radoznalo...

-" upala upluca. Potreban odmor"
Slegnem ramenima,kad on zaustavi auto ispred kafica. Izasla sam i zauzela svoje mesto,on sa osmehom seda ispred mene. Razgovor dosadni se nastavlja.

-" Kako ti je brat,culi smo da je isprebijan hteo sam da reagujem ali..."

Ostavio je nedovrsenu recenicu.

-" Nije prijavio,tuca oko neke devojke znate vec..."
Ostavim i ja kraj krecenice kad zacujem skripu stolica i kad mahinalno okrenem glavu ugledam Mladena. Moje srce je zalupalo kao ludo,dok noge pokleknu na tren. Sreca da sedim do sad bih pala i ne bih mogla da se povratim. Odlucim da kuliram,da ne gledam i ako su oci zeljnje da ga gledajum. Gavran sedne pored njega.

-" Reci mi ti kako ti se cini slucaj Markovica?"

Klimam glavom i uzimam gutljaj kafe.

-" Prilocno je komplikovan, bice tesko izboriti se sa tim, ali sudjenje je za 2 meseca,verujem da ce Anabel dobiti taj slucaj jer cu ja biti odsutna"

Iznenadjeno me pogleda,slucaj Markovica je dobra prilika, dobra lova i proato bi pokupila veliki broj ljudi uz sebe da ga resim.

-" Nema sanse da ces dato tak slucaj Anabel."

Kaze malo strozije. Ne zna da cu u zatvor biti za manje do par dana.

-"Imam jedam vazan slucaj, za sad ne mogu nista reci o tome ali meni je vazan"

Njegova ruka uhvati moju snazno je drzeci i trudeci se da ostane nezan.

-" Prelepa Lucija,ti si nada ove nase drzave"

Mahinalno bacim pogled prema Maldenu,taj njegov pogled ka meni biva pun bijesa, pustio je malo zuckastu kosu, oci su zelenije sa ove perspektive... drugacije je, a opet nenormalno lep. Gavran ga drzi dok stiska saku ispod stola. Cini mi se ovo sve zar ne? Ne desava se?sanjam ga umisljam...

Moja advokatica Where stories live. Discover now