19

7.4K 222 0
                                    

Krevet je hladan,kao da nikad nisam bila u ovom stanu prije. Sve je tako nerealno,jos uvek telo negoduje da je ovde. Ne zove me nije ga briga,zaljubila sam se u ubicu. Otac bi me se odrekao, brat bi me mrzeo, a najjace je sto bih bila samo jedna u nizu koju ce da ubije.
Izadhnem te se promesoljim na drugu stranu.
(***)
Bidi me alarm, bolovanje koje sam uzela na poslu je isteklo i izgleda da plan pocinje danas. Mladen je sve vec smislio i znao samim tim sto je mesto mene predao papire za moju "bolest"

Spremila sam se kao da idem na pistu,strog izraz lica je tu i fascikla je tu... Pocinjem polako da strepim. Najjlakse ce biti uzeti papire od Anabel. Posto mladena nema mesecima u sudu ona sigurno radi na drugim slucajevima, znam gde su kopije znam gde su orginali i moram krenuti.
predjem ulicu kod suda i na ulazu me ceka par maldih ali perspektivnih advokata. Nacelinik policije kao porucen stoji sa njima.

Svi me grle i ispituju kako sam sa zdravljem je li ista bolje. Sta se desilo i kako... pa lazna dobra prica je pola istine u ovom slucaju.

-"Nacelnice nisam odmarala imam par slucajeva i doci cu kod vas da trazim vise informacija..."
Klimao je glavom...

-" Uvek sam tu za sve sto ti treba"

Zagrlio me je te udjem u sudnicu. Hodala sam nesigurno po prvi put u zivotu. Toliko stvari se desilo i takvo krivicno delo cu da uradim da prosto ne mogu biti mirna.
Ali idemo redom od opasnijeg do vise opasnijeg.

-" Konacno moje oci da vide lepu Luciju"

Pozdravlja me portir te mi pruza kafu

-"Bila je za Anabel,ali cu joj doneti drugu"

-" Hvala,kako je Anabel?"

-" jedva ceka da te vidi..."

Odmah sam se uputila do nje,znam gde pije kafu,tako da sam je i lako nasla. Laganje ljudi koji o tebi misle da si besprekorna je teska stvar.

-" Gde si bre ti"

Kaze snazno me grleci.

-" Stigla sam konacno, izgubila sam telefon na odmoru i nisam se javljala..."

-"Tako sam se bila zabrinula,jos je tvoj brat bio isprebijan..."

Kaze dok trazi laz u mojim ocima, ne dozvolim da shvati.

-" Nije mi rekao to."
Malo bijesno krenem prema telefonu, a ona me zaustavi...
-" Nemoj sad,posle ga ribaj... sad idemo na rucak negde. Danas imas samo uvid u ove slucajeve pa sjutra sudjenje u 2 gledala sam raspored."

Klimam glavom jer vec sve ovo znam.

-" Kad ces doci kod mene? Falis mi jako"

Kaze dok me jos jednom grli.

-"Sledece nedelje me ocekuj"

Odmah klima glavom,te ustajem da uzmem slucajeve i krecem na rad. Moram da radim jer ako se samo fokusiram na Mladenov zadatak gotova sam.

Moja advokatica Where stories live. Discover now