Lesní strážkyně Viony

63 8 0
                                    

Slunce vystoupalo nad obzor a mezi hustými korunami stromů začali prosvítat první sluneční paprsky. Ptáci si začali vesele prozpěvovat a spousta lesních tvorečků se probouzelo.

Viony jako každé ráno seděla na kameni a pozorovala ten oslnivý východ slunce. Po té si uvědomila, že by měla jít zkontrolovat lesní tvorečky a květiny aby zjistila jestli se jim dobře daří neboť blaho lesa je pro ni vším.

Při cestě lesem si však všimla dosti podivné rostliny. Přišla k ní blíž a zblízka si ji prohlédla. A ano... měla pravdu s tou květinou opravdu bylo něco v nepořádku,byla celá šedá,seschlá a zvadlá... Viony si k ní přičichla a nakrčila čumák.. Květina už ani nevoněla.. byla naprosto bez života..

V jejím lese květiny a zvířata žili spokojeně a umírali jen stářím, ale Viony si byla jistá, že za příčinou smrti téhle květiny stojí něco jiného...

Nechtěla čekat, než se něco podobného stane jiným rostlinám nebo dokonce zvířatům. Popadla rostlinu do tlamy a vytrhla ji i s kořeny. Musí to ukázat ostatním, je totiž přesvědčená o tom že to neznamená nic dobrého...

The ElementsWhere stories live. Discover now