Dráma a prepadák

56 2 0
                                    

Kdesi v zemi ohňa, v zemi hustých zelených lesov pomenovanej po 'ohnivej vôli' jej obyvateľov, sa chystá lúpež. Ojedinelou chybkou v účtovníctve sa na jeden deň, v jednej banke ocitlo neúmerne veľké množstvo peňazí. Niet preto divu, že si práve túto príležitosť nenechá ujsť neslávne známa, zločinecká organizácia Akatsuki. [červený mesiac]

.

Interiér banky nebol ničím významnejší než u iných bánk. Veľká, dobre osvetlená sála, priehradkové boxy so zamestnancami banky a jej zákazníci po rôzne tu a tam. Normálne by nič nenasvedčovalo tomu, že je tu uložená závratne vysoká suma. Azda len počet strážnikov sa výnimočne zdal byť dvojnásobný oproti normálu. Kde by ste očakávali jedného nateraz postávali dvaja. Vo vestách ninjov z Konohy, boli väčšinou zabratý do rozhovorov medzi sebou, ale i tak poctivo pohľadom kontrolovali každého. Jeden by povedal, že je to zas taký deň, kedy sa všetci vyšli len tak ukázať zákazníkom, aby sa nepovedalo že sú neustále zašitý niekde v zadnej miestnosti. Niečo ako prejav sily, alebo skôr pre zmenu k zabehnutej rutine.

Avšak nikto z návštevníkov nevedel, a len zopár členov zo stráže vedelo, že zadná miestnosť momentálne hostí komando zložené z ANBU priamo z veliteľstva Konohy. K tomu, azda kvôli niekoho paranoje, sa dodatočne 'pre každý prípad' v protiľahlej budove ukrýva prepadový tým, ako doplnková policajná sila.

.

Denná rutina ubiehala pomaly, až do momentu než dovnútra vstúpila istá postava, ktorá zjavne potláčala svoju prítomnosť nejakou pokročilou technikou ilúzie. Vytrénované oko by si ihneď všimlo siluetu v prázdnote, či bublinu opisujúcu postavu, príhodne ako optické maskovanie, ako bez najmenšieho povšimnutia zákazníkov, prešla okolo ochranky pri vstupe a zastala v strede veľkej sály.

Priamo v strede pestro farebnej kruhovej mozaiky prestala potláčať svoju prítomnosť voči okoliu.

Okolo stojaci ľudia si rázom všimli postavu pripomínajúci príliš zlý televízny signál. Jej kontúry boli zreteľné, ale vyzerala ako postava z portrétu na ktorom pošli všetky farby. Okrem dlhého plášťa tiahnuceho sa od krku až takmer ku chodidlám sa dali rozoznať iba špicaté vlasy. Azda jediná vec, ktorá nebola zahalená tým maskovaním boli jeho oči hostiace 'Rinnegan'. [Plne fialové oči bez dúhovky. Avšak s mnohými kružnicami, ktoré by mohli predstavovať dúhovku v dúhovke, v ďalšej dúhovke a tak ďalej: ako oko v oku...]

Než sa ktokoľvek z prítomných stačil rozhýbať, tak sa pod stropom sály objavilo už vopred spomínané komando od ANBU. Dokonale zohraný, prekvapivý a kombinovaný útok zložený z mraku šurikenov, kunaií, firebalov a kdejakých techník sa zniesol smerom k nevítanému návštevníkovi. Ako neprekonateľná lavína sa chystala zmiesť votrelca z ríše živých. Nieto najmenšej šance na jeho únik.

.

Avšak napriek tomu, napadnutý neprejavil najmenšiu známku nervozity, alebo strachu. *Šhinra Tensei!!* [Všemocný ťah (potlačenie, zatlačenie ako úder)] Preniesol nezaujate a vyhodil nad seba tajomnú nádobku, alebo presnejšie tajomnú ampulku. Tá pukla/ rozbila sa, rozprášiac do okolia svoj 'kvapalný?' obsah, ako nejaké kúzlo.

Vzápätí sa zachvel vzduch a mohutne zaznel zvuk, ako keď sa násilne zruší dáka technika. 'Oblak smrti' mieriaci na hlavu tajomného návštevníka sa zavíril ako lístie vo vánku a zvädol. Všetky techniky sa rozplynuli, rozprskli ako keby narazili na nezničiteľnú stenu a všetky zbrane sa akoby odrazili od 'niečoho' až zvučne popadali na zem.

Ani nestihli všetky popadať, keď ANBU vyrazilo do strmhlavého útoku. Lenže nestíhali.

.

Akatsuki a veľká banková lúpež [Naruto]Onde histórias criam vida. Descubra agora