I.fejezet: Egy titkos boríték

104 3 3
                                    

A helyiségben, melyben járunk egy szép kandalló állott, benne izzott a fa. Mellette egy ágy rajta pedig egy öregember feküdt. Borítékot tartott a kezében. Előtte állt egy jóvágású fiatalember aki majdnem még gyerek volt. Az öregember így szólt hozzá:
- ...és drága unokám. Azt akarom, hogy tiéd legyen ez a lezárt boríték.
Azzal odaadta a fiatalembernek.
- Ne, ne, - szólt a nagypapa - még ne bontsd fel...légy türelmes.
Az unoka eltette a borítékot.
- És most figyelj rám... - szólt újra a nagypapa - Eljön majd az a nap, mikor le fog törni téged a modern élet súlya... - itt levegőt vett és folytatta - ...és ragyogó lelked elhalványul a növekvő ürességtől. Ha ez történne, fiam, akkor állsz majd készen erre az ajándékra.
Nagypapa még egy utolsó levegőt vett aztán lehunyta szemét és örök nyugalomra szenderült.
              XX évvel később
A Joja vállalat egyik iroda részlegében egy csomó pult volt. Mindegyik mögött hatalmas számítógépek tornyosultak, és szorgos kezek dolgoztak. Az egyik ilyen pult mögött ott ült az az ember aki még húsz éve gyerek volt, de most már: érett férfi. Ott ült de fejét lehajtva unva az egyhangúságot. A nagypapára gondolt. Elszomorodott. Ekkor eszébe jutott a levél amit nagypapája adott neki még régen. Kihúzta a fiókját és ott találta a lila pecsétes borítékot. Felnyitotta. Egy papírdarab esett ki belőle. Ez állt rajta:
  Drága Tom,
  Ha ezt olvasod, akkor bizonyára       nagyon szükséged van némi változásra.
Réges-régen ugyanez történt velem is. Megfeledkeztem arról, hogy mi az, ami igazán számít az életben...a valódi kapcsolatok más emberekkel és a természettel. Szóval mindent hátrahagytam, és elmentem oda, ahová tényleg tartozom. A borítékban megtalálod annak a helynek a birtoklevelét...a büszkeségemet és örömömet: Horváth Farmot. Ez Stardew Valleyben van, a déli parton. Ez kiváló hely arra, hogy új életet kezdj. Ez volt mind közül a legértékesebb ajándékom, és most a tiéd lett. Tudom, hogy dicsőséget fogsz hozni a család nevére, fiam. Sok szerencsét.
Szeretettel, Nagypapa
U.I. Ha Lewis még életben van, köszönj már az öregnek a nevemben, rendben?

Tom letette a levelet. Szeméven szikraként égett az izgalom. Meg se várta a munkaidő végét, rohant haza pakolni.

Stardew Valley 1.részWhere stories live. Discover now