De ce sa ciocanesti spre arta

2 0 0
                                    

Dupa cum am precizat in descrierea cartii, titlul are un sens peiorativ si inca ma gandesc daca sa il schimb ori ba.
Btw, de ce sa ciocanim si de ce tocmai spre arta; asta cere o explicatie. Nu ma dau vreun filosof, sunt inca un muc de 16 ani, insa pot spune ca generatia asta, cat si cele care vor muri, spre norocul lor, dupa mine, se schimba radical an de an in jurul unor influente negative tot mai raspandite si promovate pe social media. Da, Johnule, despre el putem vorbi, fiindca, sa moara Jacsana, prea mult hatz plin de prostie inspira acesta altor muci ca mine. Bine, eu fiind ,totusi, o exceptie, din fericire pentru parintii mei.
Nu ma refer doar la acest muschifil si hatzofil, ci la totul ce umple retelele de socializare ale celor de pana in 18 ani si ,ceea ce e si mai ingrijorator, si ale peste 20 de procente dintre cei majori si care detin drept de vot universal si secret. Asta loveste, de fapt,  intr-un punct sensibil.
Oricum, nu stau eu sa fac morala nimanui, insa as vrea sa imi fac auzite gandurile si sa arat ca nu toti adolescentii au in cap texte depresive de pus la story si "lucreaza la buzunaru lui tatix:*". Mai pe scurt, generatia asta, cu toate redutele ei, totusi poate face ceva in lumea asta si poate contribui la evolutia frumoasa, pe plan mondial, a societatii(asta fiindca, cu siguranta 50%, cel putin, vor pleca in afara).Cam atat cu "ciocanitul".[(again, no ofense, insa tipul e unul din personajele marcante ale acestui val de "coborare" intelectuala) de fapt, tot o sa imi iau injurii, insa toata lumea are dreptul la opinie, fiindca toti suntem egali la nastere, afirmatie prevazuta in filosofia "Dreptului natural" ,promovata de Rousseau,  filosof iluminist francez al secolului 18].
Ok....mda, m-a luat putin valul. Revenind,
Cred ca multi spuneti ca titlul este pus la caterinca, insa nu e asa. Ba chiar din contra, vreau sa evidentiez cum acesti juni ai societatii sunt tot mai deschisi la urat si prost, monoton si tot mai inchisi la arta, care inseamna frumos(un sens foarte vag), oameni, natura, mediatie, reflectare(nu in camera frontala a telefonului, scotand limba), observare, cel mai important.
Bine, mai pot exista si alte sensuri ale acestui termen abstract, dupa parerea mea (arta= fericire), insa acestea vor fi abordate si amintite pe parcursul acestei scrieri care se vrea a fi o carte, insa eu o pot numi jurnal, sau carte de doleante.
Cam atat deocamdata, astept cuvinte urate in comentarii, asta doar daca va indurati a citi acest bullshit.
P.s:recitind ceea ce am scris, am realizat ca nu am raspuns la intrebarea prevazuta in titlul capitolului. Acestea fiind spuse, trebuie sa incepem sa ciocanim spre arta, fiindca trebuie sa incepem sa redevenim oameni, sa observam ca lumea nu se rezuma doar la Instagram si alte minuni de genul si ca , cel mai probabil, nu ne vom casatori cu celebritatea de care ne place. Lumea e un loc mult mai brutal sau ,uneori, mai frumos decat o inimnioara la poza si trebuie sa incepem sa deschidem ochii si sa ne luptam pentru dreptul la libertate care ne-a fost luat de gadget-uri care promit sa "ne faca viata mai usoara". Viata se traieste in prezent, atingand iarba si simtind ploaia, nu butonand taste sau dislpay-uri.

Ciocanim spre arta cu 170 pe oraUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum