Ⅲ.Cerberii fantoma

9 2 0
                                    

Cerberii fantoma
vineri,1 noiembrie

V-ati surprins vreodata animalul de companie fugind fara motiv sau uitandu-se fix la perete? Ei bine, se poate nu fie o ciudatenie "de animal" caci unele animale au un saselea simt si reusesc sa zareasca spirite invizibile ochiului uman. Daca asta v-a surprins in legatura cu prietenii patrupezi atunci aflati ca ascund si alte secrete, de data asta ceva mai intunecate. Va aduceti aminte de Sherlock Holmes si de Cainele din Baskervilles? Cum ar fi daca v-as spune ca nu e tocmai o poveste...

Cine sunt cainii veniti din iad

Folclorul abunda in povesti despre fiinte ale noptii, de obicei prevestitoare ale unui dezastru

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

Folclorul abunda in povesti despre fiinte ale noptii, de obicei prevestitoare ale unui dezastru. Cainele enorm, alcatuit din umbre si par zbarlit, cu ochii rosii ca sangele sau galbeni si hipnotici, a plecat probabil de la monstrosul Cerber, din mitologia greaca. Cerber este cainele cu trei capete care pazeste infernul, permitand intrarea sufletelor mortilor in lumea de dincolo. Si daca Cerber nu v-a infricosat suficient atunci mai exista si Fenrir, fiul lui Loki in mitologia nordica. Lupul monstruos se spune asteapta Ragnarök, pentru a-l ucide insusi pe Odin. Si la egipteni cainii sunt asociati cu lumea de dincolo. Il mai tineti minte pe Anubis, zeul cu cap de sacal, care cantareste sufletul pentru a-i decide soarta?

Anglia abunda in cerberi fantoma

Anglia pare a fi in mod special bantuita de caini fantoma. Cel mai celebru parese a fi The Black Shuck, cuvantul shuck fiind derivat din Scucca, termenul saxon care se traduce in diavol. Sute de oameni sustin ca au vazut bestia in noptile cetoase, pe coastele pustii din estul Angliei. In Suffolk, cerberul cunoscut ca si Galley Trot, are o activitate nocturna ceva mai abundenta decat in celelalte localitati de pe coasta.

O intamplare petrecuta in timpul celui de-al doilea razboi mondial ingheata si acum sangele in vine. Un cuplu care inchiriase o cabana a fost trezit in mijlocul noptii de lovituri puternice in usa. Privind pe fereastra, sotul a constat cu surprindere ca un caine negru, enorm incerca sa le darame usa. Cuplul a incercat sa blocheze usa folosind mobilierul din camera. Loviturile au continuat timp de cateva ore apoi au incetat brusc. Odata cu venirea zorilor, cuplul terorizat in timpul noptii a constatat cu stupoare ca nu exista vreo urma pe usa care sa ateste atacul. Oare imaginatia le jucase o festa celor doi sau un caine fantoma, venit din iad, le batuse la poarta in timpul noptii?

 Oare imaginatia le jucase o festa celor doi sau un caine fantoma, venit din iad, le batuse la poarta in timpul noptii?

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

In comitatul Devon, cinci orase orase sunt terorizate de o bestie canina care bantuie noptile reci de iarna. In februarie 1855, locuitorii din vecinatatea oraselor Totnes si Littleham au descoperit urme gigantice care acopereau circa 100 de mile si dispareau in neant. Inspectorii au concluzionat ca uremele din zapada nu apartineau niciunui animal cunoscut si cazul a ramas nerezolvat. Locuitorii insa, au avut grija sa isi baricadeze casele si sub nicio forma sa nu se aventureze afara in noptile reci de iarna. Se spune ca insusi Diavolul bantuie in noptile geroase si pustii din comitatul Devon.

Cea mai sangeroasa aparitie a unui cerber si de departe cea mai celebra este cea din Bungay, comitatul Suffolk, din 4 august 1577. Marturiile vremii consemneaza ca un enorm caine spectral s-ar fi materializat in biserica, in timpul unei furtuni puternice, si ar fi sfasiat cativa din credinciosii care venisera la slujba. Cainele a disparut la fel de brusc pe cum aparuse, a parasit biserica si s-a pierdut in furtuna. In aceeasi zi insa, cainele a atacat din nou, de aceasta data la biserica din Blythburgh, aflata la o distanta aproximativa de 12 mile de cea din Bungay.

Povești de groază ✔Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt